Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής Δ. Αθήνας: αλληλεγγύη στον αγώνα στη ΛΑΡΚΟ!

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της επιχείρησης. Τα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την απόλυση των 1.200 εργαζομένων της, αλλά και «εκκαθάριση» του χώρου της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να παραδοθεί στους επενδυτές που θα την αγοράσουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκατοντάδες οικογένειες που σήμερα μένουν σε οικήματα της εταιρείας θα πεταχτούν στον δρόμο. Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης ότι θα γίνει προσπάθεια οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ να προσληφθούν σε άλλες δημοτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις, δεν μπορεί να υπάρξει καμία εμπιστοσύνη απέναντί τους.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν μια σημαντική μάχη για το δικαίωμά τους στην εργασία και τη στέγη. Όπως είναι λογικό, ο αγώνας αυτός έχει προκαλέσει κύματα συμπαράστασης από άλλους εργασιακούς χώρους και την αλληλεγγύη πλατιών στρωμάτων της κοινωνίας. Διαβάστε παρακάτω ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ που λάβαμε από τον Σύλλογο Μουσικών Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας. 

Ο Σύλλογος Μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι δίνουν μια σκληρή και ανυποχώρητη μάχη για να σταματήσουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που κλείνει το εργοστάσιο και οδηγεί εκατοντάδες οικογένειες στο ξεσπίτωμα και στην ανεργία.

Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές «προσέλκυσης επενδύσεων» και ικανοποίησης των κερδών των λίγων, τη στιγμή που οι πολλοί οδηγούνται στη φτώχεια και την ανέχεια, είναι αγώνας όλων μας!

Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα