Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παντείου: Τα γεγονότα στο ΑΠΘ μας ανησυχούν και μας θίγουν

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει την διατάραξη της ακαδημαϊκής ειρήνης στο ΑΠΘ από την απρόκλητη παρουσία των ΜΑΤ και της υπέρμετρης βίας που χρησιμοποίησαν εναντίον φοιτητών και φοιτητριών με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι κέντρα ανομίας ούτε πεδία βολής κροτίδων κρότου λάμψης. Τα γεγονότα στο ΑΠΘ μας ανησυχούν και μας θίγουν. Μας ανησυχούν γιατί βλέπουμε τον κίνδυνο που διατρέχει η πανεπιστημιακή κοινότητα στον φυσικό της χώρο από την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων. Μας θίγουν γιατί δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην δουλειά που γίνεται σε αυτό, στην εικόνα που έχουμε για τους φοιτητές μας και τη νεολαία και δεν αντιστοιχούν στη δημοκρατική παράδοση του λαού. Η παρουσία της αστυνομίας εντείνει μια πλασματική σύγκρουση η οποία λειτουργεί ως δικαιολογία για τη μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια αλλά και ως αντιπερισπασμός στη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του οποίου οι διατάξεις θα μεταλλάξουν το πανεπιστήμιο σε αυταρχικό εκπαιδευτήριο-επιχείρηση υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Δηλώνουμε ότι μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα πανεπιστήμια θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, την ακαδημαϊκότητα και το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα