Συγκροτήθηκε η Επιτροπή ενάντια στο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στη Μαγνησία

Του Δημήτρη Χατζηκώστα

Η κατασκευή μιας περιβαλλοντικής βόμβας- όπως αυτή του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών- στη Μαγνησία,  δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την αριστερά αλλά και απλούς ενεργούς πολίτες του Βόλου. Έτσι λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα και συγκεκριμένα στις 16 Απρίλη, έγινε μετά από ανοιχτό κάλεσμα η πρώτη ιδρυτική συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα με συμμετοχή 40-45 ατόμων που είναι μια καλή αρχή. Στη Συνέλευση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Οικολόγων Πράσινων μαζί με αντίστοιχες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, ενώ την πρωτοβουλία της όλης κίνησης είχε η δημοτική κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών». Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης, ο Ιατρικός Σύλλογος (σαν παρατηρητής), εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων Π. Λιμεναρχείου ενώ τη συμπαράστασή του και τη συμμετοχή του στην Επιτροπή δήλωσε και ο τοπικός ΕΣΔΕΠ (Καθηγητές Πανεπιστημίου).

Μετά από μια πλούσια συντροφική συζήτηση σχετικά με τα επιχειρήματα του κινήματος ενάντια στην κατασκευή του εργοστασίου αλλά και σε σχέση με την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, ορίστηκαν τα πρώτα βήματα αυτής της επιτροπής που είναι η έκδοση ενημερωτικού υλικού αλλά και η διοργάνωση εκδήλωσης περίπου στα μέσα Μαΐου. Παράλληλα, ορίστηκε από τη συνέλευση μια συντονιστική ομάδα για την καλύτερη προετοιμασία των παραπάνω.

Σαν ΞΕΚΙΝΗΜΑ, συμμετέχουμε ενεργά στην Επιτροπή και θα δώσουμε δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα στο Βόλο και το Βελεστίνο, ικανό να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και του Αλεξάκη. Ένα τέτοιο κίνημα είναι αναγκαίο προκειμένου να υποχρεώσει και τους δημάρχους της περιοχής να τηρήσουν την αρχικά αρνητική στάση τους χωρίς «ήξεις αφίξεις». Για αυτό το λόγο επιδιώκουμε την πλατύτερη δυνατή ενημέρωση του κόσμου, τη διεύρυνση της επιτροπής με συνδικάτα, ΕΛΜΕ, συλλόγους γονέων και ότι άλλη συλλογικότητα κινείται στην πόλη αλλά και τη δημοκρατική οργάνωση του κινήματος που είναι απαραίτητη προκειμένου αυτό να έχει διάρκεια, μαζικότητα και να εμπνεύσει τα φρέσκα στρώματα της τοπικής κοινωνίας. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,220ΥποστηρικτέςΚάντε Like
997ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα