Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο το Ξεκίνημα φέρεται να ζητά υπογραφές κάτω από το κείμενο που συντάξανε σύντροφοι από το Κόκκινοπράσινο Δίκτυο (του ΣΥΝ), την Ρόζα, την ΑΚΟΑ και το Κόκκινο, μαζί με κάποιους «ανένταχτους» σ., ενόψει της πανελλαδικής συνάντησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν έχουμε συμμετέχει σε καμία σύσκεψη των πιο πάνω συντρόφων για την επεξεργασία οποιουδήποτε κειμένου – εξάλλου δεν καλεστήκαμε για κάτι τέτοιο.

Πέρα από αυτό το τυπικό σκέλος, υπάρχει και ένα ουσιαστικό. Κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ 19 διαφορετικά κείμενα αρκετά από τα οποία καλούν για υπογραφές. Θεωρούμε πως αυτό αποτελεί μια ακραία υπερβολή: το να κατατίθενται δηλαδή κείμενα επί κειμένων που να επιδιώκουν να συσπειρώνουν δυνάμεις όταν για να καταλάβει κανείς τη διαφορά του ενός κειμένου από το άλλο χρειάζεται, συχνά, μικροσκόπιο.

Αυτή τη στιγμή τα δύο βασικά κείμενα στα οποία εστιάζεται η συζήτηση είναι τα κείμενα των συντρόφων Γιάννη Μπανιά και Αλέκου Φλαμπουράρη. Το περιεχόμενό τους είναι γνωστό καθώς έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσει τελικά να υπάρξει συμφωνία μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται στην γραμματεία – σε ένα κλίμα αρκετά καλό, οφείλουμε να πούμε, σε αντίθεση με το παρελθόν. Συμφωνία δηλαδή

– στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών και στις οργανώσεις «βάσης» (τοπικές κλαδικές κλπ) με ουσιαστικό λόγο και ρόλο

– στις ποσοστώσεις,

– στην εναλλαγή και την ανακλητότητα

– στην εκλογή και τον έλεγχο των οργάνων,

που αποτελούν κατά τη γνώμη μας τους βασικούς πυλώνες μιας δημοκρατικής και ουσιαστικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς σαν Ξεκίνημα έχουμε καταθέσει εδώ και πολύ καιρό τις απόψεις μας οι οποίες και παραμένουν αναλλοίωτες (και που περιέχονται και στις προτάσεις του 2ου κύματος την περίοδο που αυτό είχε δραστήρια εμπλοκή στα πράγματα). Δεν βλέπουμε γιατί να εμπλεκόμαστε στη διαρκή συγγραφή κειμένων αν αυτά δεν έχουν κάτι καινούργιο να προσθέσουν.

Συμπληρώνουμε ότι κατά τη γνώμη μας, οι διαφορές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογούν πολεμικούς τόνους.

Αν βέβαια οι συζητήσεις καταλήξουν σε αδιέξοδο, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.

Ξεκίνημα,
7. 11. 09

________________

ΥΓ. Μαθαίνουμε εκ των υστέρων πως δεν είναι μόνο το όνομα του "Ξ" που χρησιμοποιήθηκε χωρίς να έχει ρωτηθεί!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα