Συζήτηση για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα στο 24ο κάμπινγκ Antinazizone-YRE

999ABA642F93133E87AA02271FA0BD86

Στα πλαίσια του 24ου κάμπινγκ Antinazizone-YRE στο Πευκί της Β. Εύβοιας, που θα γίνει 28 Ιούλη με 6 Αυγούστου (δηλώσεις συμμετοχής εδώ), θα γίνει συζήτηση με θέμα:

ΛΟΑΤ δικαιώματα και καταστολή: Είναι θέμα παιδείας;

και ομιλητές τους:

  • Παναγιώτη Ανάπαλη
  • Ισμήνη Καραφίνα

Συζητάμε για την κατάσταση στην παιδεία σε σχέση με τα ΛΟΑΤ+ άτομα: την πλήρη απουσία τους από την διδακτική ύλη, τον σχολικό εκφοβισμό, την στερεοτυπική παρουσίαση των φύλων, του σεξουαλικού προσανατολισμού, την έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Επίσης, συζητάμε για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤ+ εκπαιδευτικοί, την δυσκολία του coming out στον χώρο εργασίας.

Παράλληλα όμως, η συζήτηση συνδέει την παιδεία με το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, τους λόγους που η παιδεία έχει αυτές τις ελλείψεις και βασίζεται σε αναπαραγωγή στερεοτύπων για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και έκφραση φύλου.

Και όλα αυτά δε μπορούν παρά να συνδεθούν με το ΛΟΑΤ+ κίνημα, τη συνείδησή και τις μεθόδους του. Από τα Pride μέχρι τις πρωτοβουλίες που παίρνονται σε διάφορες πόλεις για νέες δομές, έχουμε το κίνημα που θέλουμε; Και τί μπορούμε να κάνουμε για να το χτίσουμε;

Δείτε εδώ το συνολικό πρόγραμμα των συζητήσεων

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα