Στηρίξτε το «xekinima.org»!

Αγαπητοί αναγνώστες, φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Το «Ξεκίνημα» σας καλεί να συμβάλετε σε μια προσπάθεια στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της ιστοσελίδας μας, www.xekinima.org, μέσα από την οποία επιδιώκουμε να «βγουν κερδισμένοι» τόσο η ιστοσελίδα, όσο και όσες/οι από εσάς αποφασίσουν να την στηρίξουν. Παρακάτω εξηγούμε τους λόγους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό. Ελπίζουμε να σας πείσουμε να ενισχύσετε την προσπάθεια μας αυτή!

Τι είναι και τι δεν είναι το xekinima.org

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι το xekinima.org είναι η ιστοσελίδα της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα», στην οποία μπορεί κανείς να βρει νέα, ρεπορτάζ, αρθρογραφία και ανάλυση για τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομία, για εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στην Ελλάδα και διεθνώς, για το περιβάλλον, το αντιφασιστικό κίνημα, το γυναικείο ζήτημα, το κίνημα της ΛΟΑΤ κοινότητας καθώς και ιστορικά και θεωρητικά θέματα, μέσα από μια μαρξιστική σκοπιά και στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, της νεολαίας, των καταπιεσμένων στρωμάτων, της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το xekinima.org δεν είναι ένα «ουδέτερο» ενημερωτικό σάιτ – έτσι κι αλλιώς, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται… Δεν θα βρείτε σε αυτό «κατευθυνόμενα» άρθρα – με την έννοια των hoaxes (παραπλανητικών ειδήσεων) ή της πληρωμένης είδησης. Ούτε κουτσομπολίστικα άρθρα με δήθεν πολιτικές προεκτάσεις. Παλεύοντας μέσα στην κοινωνία, παρουσιάζουμε και αναλύουμε την κατάσταση στην αληθινή της διάσταση. Αναδεικνύουμε με έμφαση και σε βάθος κάθε μικρή και μεγάλη εργατική και κινηματική νίκη ή κατάκτηση, αλλά δεν θα περιγράψουμε ποτέ ως «κοσμοπλημμύρα» μια μικρή διαδήλωση, ούτε θα αναφερθούμε σε νικηφόρα κινήματα όταν οι αγώνες ηττώνται.

Δεν θα βάλουμε ποτέ clickbait τίτλο σε άρθρο (παραπλανητικός τίτλος με μόνο στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και των κλικ) ούτε πληρωμένες διαφημίσεις (γιατί αυτό αναπόφευκτα θα περιορίσει την ελευθερία της κριτικής μας) αλλά ούτε και διαφημίσεις της Google (με κίνδυνο δίπλα ή μέσα σε ένα άρθρο για το κίνημα στις Σκουριές να βγει μια διαφήμιση της Eldorado).

Ας πάμε πρώτα μερικά χρόνια πίσω…

Το 1ο άρθρο στο xekinima.org αναρτήθηκε τον Απρίλιο του 2003. Ήταν η περίοδος της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, με σημαντικά κινηματικά γεγονότα. Τότε αναρτούσαμε περίπου 2-3 άρθρα την εβδομάδα και η εικόνα της ιστοσελίδας ήταν κάπως έτσι:

Από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι, τόσο σε πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο, αλλά και –στο θέμα μας– στο xekinima.org. Το σάιτ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η του «έκδοση» (εμφανισιακά και δομικά) με περίπου 4 αναρτήσεις κάθε ημέρα  και με δεκάδες χιλιάδες μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα. Σε σύγκριση με άλλα αριστερά –κομματικά και μη– σάιτ σήμερα βρισκόμαστε σε μια από τις πιο υψηλές θέσεις (τόσο στο ranking όσο και από άποψη ουσίας/ποιότητας) κάτι που μας γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση. Και όλα αυτά διατηρώντας πάντα ανοιχτό και ελεύθερα προσβάσιμο το σύνολο του περιεχομένου. Αυτό είναι κάτι που δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε. Τι θέλουμε όμως να αλλάξουμε; Θα προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε ευθύς αμέσως, απαντώντας στο επόμενο ερώτημα.

Πόσο δωρεάν είναι η ενημέρωσή μας σήμερα;

Η απάντηση είναι κατηγορηματική: Καθόλου! Όσο «τζάμπα» και να φαίνεται πως είναι η τηλεόραση, το ραδιόφωνο κλπ στην πραγματικότητα έχουν τεράστιο κόστος λειτουργίας το οποίο κάποιος το πληρώνει. Προφανώς εδώ δεν επιχειρούμε να πούμε κάτι καινούργιο, αλλά τα αναφέρουμε όλα αυτά για να πούμε ότι το ίδιο ισχύει για όλα τα μέσα ενημέρωσης και βέβαια και για τις ιστοσελίδες, ενημερωτικές και μη.

Εδώ και κάποια χρόνια, πέρα από την 15ήμερη εφημερίδα που εκδίδει το Ξεκίνημα, γίνεται μέσω του διαδικτύου μια βασική ενημερωτική δραστηριότητα και καθημερινή πολιτική παρέμβαση. Είτε με κλασική αρθρογραφία, είτε με γραφικό υλικό, με βίντεο κλπ. Σήμερα το xekinima.org λειτουργεί σαν μια μικρή καθημερινή εφημερίδα, ενώ το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη διαδικτυακή μας παρουσία τόσο με πρωτογενή βίντεο ή υποτιτλισμό βίντεο από το εξωτερικό, με ειδικά αφιερώματα, όπως το χρονολόγιο για την Ρωσική Επανάσταση του 1917, βίντεο-infographic για την παγκόσμια μέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών κ.α.

Προφανώς όλη αυτή η δουλειά είναι μεγάλη και απαιτεί πολλές εργατοώρες από πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες. Δεν μπορεί να γίνεται ερασιτεχνικά, ειδικά στις σημερινές συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας, των σπουδών, κλπ, και απαιτεί επαγγελματισμό. Κατά συνέπεια έχει κόστος, και μάλιστα μεγάλο. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους διαδικτυακούς αναγνώστες και αναγνώστριές μας, οι οποίοι/ες βλέπουν θετικά τη δράση μας και θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθειά μας, να μας ενισχύσουν και οικονομικά.

Τι ζητάμε από εσάς

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι, όσο και να πανηγυρίζουν οι –πρώην και νυν– κυβερνώντες για success stories, η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας της κοινωνίας –στην οποία απευθυνόμαστε– δεν έχει καλυτερεύσει. Τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης των οικονομικών του καθενός και της καθεμιάς τις βιώνει και το «Ξ», καθώς βασίζεται στις συνεισφορές των «απλών» ανθρώπων.

Όμως παρ’ όλες τις δυσκολίες, θεωρώντας ότι το «προϊόν» που παράγουμε αξίζει, ζητάμε να μας ενισχύσετε έστω και με ένα πολύ μικρό ποσό, ή και μεγαλύτερο εάν έχετε αυτή τη δυνατότητα. Εάν πολλοί αναγνώστες δίνουν πολλά μικρά ποσά, τότε το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι μεγάλο. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι αυτό να γίνεται σε τακτική βάση, ανά μήνα, τρίμηνο ή χρόνο, οπότε υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

Για όσους/ες «έχουν τη δυνατότητα»:

  1. Μηνιαία οικονομική ενίσχυση, μέσω πάγιας εντολής

Με €5/μήνα μπορείτε να λαμβάνετε την 15ήμερη εφημερίδα του «Ξ», έντυπα ή ηλεκτρονικά. Με το ποσό αυτό και με την τακτικότητά του, όχι μόνο στηρίζετε αποφασιστικά το «Ξ» και το xekinima.org, αλλά μας επιτρέπετε να αναπτύξουμε παραπέρα τη συμβολή του!

Για τους «παραδοσιακούς»:

  1. Ετήσια συνδρομή στην (έντυπη) 15ήμερη εφημερίδα του «Ξ»

Με €30/χρόνο θα λαμβάνετε κάθε 2η εβδομάδα την εφημερίδα μας στην ταχυδρομική διεύθυνση που επιθυμείτε για 12 μήνες. Με αυτό το ποσό καλύπτονται τα εκτυπωτικά και ταχυδρομικά έξοδα. Καλούμε όμως όσες και όσους μπορούν να δώσουν το «κάτι παραπάνω», να γίνουν συνδρομητές στην εφημερίδα μας με 40 ή και 50 ευρώ το χρόνο. Αυτό σημαίνει περίπου 3-4 ευρώ το μήνα, με τα οποία πέρα από την έκδοση της εφημερίδας ενισχύετε και το xekinima.org.

Το «οικονομικό πακέτο»:

  1. Ετήσια συνδρομή στην (ηλεκτρονική) 15ήμερη εφημερίδα του «Ξ»

Με €15/χρόνο θα λαμβάνετε κάθε 2η εβδομάδα την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας, σε μορφή pdf, στο e-mail σας, πριν ακόμα πάει στο τυπογραφείο!

Σκεφτείτε το εξής: αναφέραμε προηγουμένως ότι έχουμε δεκάδες χιλιάδες μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα στο xekinima.org. Αν ένα μικρό έστω ποσοστό, το οποίο γενικά συμφωνεί και θα ήθελε να στηρίξει τη δραστηριότητά μας, έδινε μια μικρή ενίσχυση κάθε μήνα, τότε αυτό θα «εκτόξευε» τις δυνατότητες του «Ξ» και του xekinima.org!

Πως αλλιώς μπορείτε να μας στηρίξετε

Δεν νομίζουμε ότι αυτό που ζητάμε είναι υπερβολικό, αλλά θεωρούμε επίσης ότι οι προσπάθειες που έχουν αναφορά στο μαζικό κίνημα, για να συνεχίσουν να υπάρχουν πρέπει να στηρίζονται από  το ίδιο το κίνημα, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να στηριχθούν από κάποιον άλλον.

Αν έχετε τη διάθεση να μας στηρίξετε, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, για οικονομικούς λόγους, σας καλούμε να το προτείνετε σε κάποιον γνωστό/ή, φίλο/η, συνάδελφο/ισσα  σας, που έχει παρόμοιες αγωνίες και προβληματισμούς και θα μπορούσε αυτός ή αυτή να συνεισφέρει οικονομικά.

Η οικονομική ενίσχυση για μας δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά (στον άδικο κόσμο που ζούμε) το μέσο με το οποίο οι ιδέες μας θα μπορέσουν να φτάσουν σε περισσότερο κόσμο!

Τέλος…

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε προκαταβολικά όλους όσους θελήσουν να μας στηρίξουν! Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για λόγους αρχής, ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κανενός είδους και ύψους προσφορά με επιχειρηματικό συμφέρον! Όχι ότι αναμένουμε κάτι τέτοιο…

Βοηθήστε μας να πάμε τις επαναστατικές ιδέες ένα βήμα παραπέρα!

για να προχωρήσετε σε δωρεά, πατήστε στο παρακάτω link:

donate.xekinima.org

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα