Συνδικάτο Εργαζομένων στην Καθαριότητα: απάντηση στη ΔΑΣ – ΟΣΥ (ΚΚΕ) στις συγκοινωνίες

Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Καθαριότητα σχετικά με τα ψέματα που εκτοξεύει η ΔΑΣ – ΟΣΥ ως προς το ρόλο του Α. Κασιμέρη, μέλους του «Ξ» και της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» στο χώρο των συγκοινωνιών, στο μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι καθαρίστριες των λεωφορείων.

 

Απάντηση στη ΔΑΣ-ΟΣΥ σχετικά με το ρόλο του Αποστόλη Κασιμέρη στον αγώνα μας

 

Στην προεκλογική εφημερίδα της ΔΑΣ-ΟΣΥ διαβάσαμε απίστευτα ψέματα για τον αγώνα μας και για τη βοήθεια που έδωσε σε εμάς ο Α. Κασιμέρης. Η λάσπη που έριξε η ΔΑΣ ξεπερνά κάθε όριο! Είναι σοκαριστικό μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η ΔΑΣ για να πάρει ψήφους στις εκλογές! Είμαστε υποχρεωμένες να απαντήσουμε για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

  1. Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας είμασταν για μήνες εντελώς απλήρωτες (σε άλλα αμαξοστάσια δεν είχαμε πληρωθεί επί 3 μήνες, σε άλλα επί 5 μήνες). Όταν ζητήσαμε βοήθεια, ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο συνδικαλιστής Α. Κασιμέρης, ο οποίος στάθηκε πλάι μας μέχρι το τέλος.

Το ΠΑΜΕ ήταν ενήμερο για τα προβλήματά μας, όμως αντί να βοηθήσει, ήρθε, είδε και απήλθε, θέτοντας σαν όρο να διώξουμε τον Αποστόλη Κασιμέρη από τον αγώνα μας!

  1. Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, ξέραμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος της απόλυσης. Ωστόσο δεν είχαμε επιλογή γιατί είμασταν απλήρωτες. Και όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια ο εργολάβος είχε σκοπό να μας αφήσει απλήρωτες επί 1 χρόνο. Έπρεπε να δουλέψουμε τζάμπα για να μην χάσουμε τη δουλειά; Αυτό δεν είναι δουλειά είναι σκλαβιά. Ο ίδιος εργολάβος μας είχε φάει 3 μηνιάτικα το 2013 – τότε δεν αντιδράσαμε.
  2. Η ΔΑΣ λέει πως ο Α. Κασιμέρης μας έβαλε να απεργήσουμε για να φέρει άλλον εργολάβο και τον κατηγορεί ότι έχει σχέσεις με τον εργολάβο που είναι σήμερα στην ΟΣΥ. Δεν ντρέπονται λίγο;!

Η πραγματικότητα είναι ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που μας είπε ο Α. Κασιμέρης ήταν να παλέψουμε για να φύγουν οι εργολάβοι από την ΟΣΥ. Μας προέτρεψε να βάλουμε στόχο, πέρα από το να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας, το να προχωρήσει η ΟΣΥ σε απευθείας συμβάσεις μαζί μας. Σε όλες μας τις κινητοποιήσεις και σε όλες μας τις συνεντεύξεις σε εφημερίδες και κανάλια φωνάζαμε: «έξω οι εργολάβοι από την ΟΣΥ». Όταν ήρθε ο καινούριος εργολάβος, μαζί με τον Α. Κασιμέρη, μπλοκάραμε επί μήνες τα αμαξοστάσια (ένα αμαξοστάσιο κάθε βράδυ) προσπαθώντας να ασκήσουμε πίεση στη Διοίκηση της ΟΣΥ να τον διώξει.

Η ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, ποτέ δεν έκαναν το παραμικρό για να βοηθήσουν τον αγώνα μας που στρεφόταν ενάντια στον εργολάβο, ενάντια στη διοίκηση της ΟΣΥ και ενάντια στην κυβέρνηση! Αντίθετα μας υποσκάπτανε σε κάθε βήμα.

  1. Μέσα από τον αγώνα μας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε και ψήφισε 2 νόμους με τους οποίους η Διοίκηση της ΟΣΥ, αν ήθελε, μπορούσε να διώξει τον εργολάβο και να κάνει συμβάσεις μαζί μας. Τον Ιούνιο του 2017 έγινε και διαγωνισμός για απευθείας συμβάσεις καθαριστριών με την ΟΣΥ, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, όπου όλες καταθέσαμε τα χαρτιά μας. Στη συνέχεια όμως το Υπουργείο πάγωσε τον διαγωνισμό και αποφάσισε να μην εφαρμόσει το νόμο.
  2. Με τη βοήθεια της Ανεξάρτητης Παρέμβασης διώξαμε την Λινκ Απ από την ΟΣΥ και πήραμε τα δεδουλευμένα μας. Οι δικηγόροι μας έλεγαν: «νομικά τα χάσατε τα λεφτά σας». Εμείς όμως με αγώνα (απεργία, επίσχεση εργασίας, πορείες, κατάληψη στο γραφείο του Αναγνωστόπουλου, κατάληψη στο γραφείο Σπίρτζη, σύγκρουση με τα ΜΑΤ στου Μαξίμου κλπ) αναγκάσαμε την ΟΣΥ να μας πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα μας (παρακρατώντας τα από τον εργολάβο). Στις σημερινές συνθήκες, όπου στον ιδιωτικό τομέα η κλοπή μισθών έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία.

Δεν χτίζεται συνδικαλισμός με ψέματα. Δεν βοηθιέται το εργατικό κίνημα με λάσπη. Όποιος θέλει να βοηθήσει το κίνημα να πάει μπροστά, έχει υποχρέωση να είναι ενωτικός στους αγώνες, και να σέβεται τη δημοκρατία και τις διαφορετικές απόψεις κι όχι να προσπαθεί να υποσκάψει και να βλάψει κάθε αγώνα που δεν ελέγχει.

 

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Καθαριότητα
Η Πρόεδρος, Γιωργία Κουσιώνη,
Η γεν. γραμματέας, Μαρία Βουλέλη

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα