Συμπαράσταση στους διωκόμενους Δημ. Συμβούλους Ιλίου από τη Vodafone

Δημοσιεύουμε κάλεσμα των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Ιλίου» για συμπαράσταση των διωκόμενων Δημ. Συμβούλων από τη Vodafone, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων

 

Σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, γονείς, μαθητές, κάτοικοι και ενεργοί πολίτες, καλούμαστε ΟΛΟΙ να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα.

Η εταιρεία VODAFONE διώκει τρεις Δημοτικούς Συμβούλους του Ιλίου, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στο δίκαιο αίτημα γονιών, κατοίκων και μαθητών του Δήμου μας για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες σε κτήριο επί της οδού Δήμητρας 4, εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής του αστικού ιστού και σε απόσταση αναπνοής από πολλά σπίτια & σχολικά συγκροτήματα της περιοχής (4ο Λύκειο, 7ο, 9ο Γυμνάσιο), τα οποία με καταλήψεις και πορείες των μαθητών τους απαίτησαν την διασφάλιση της υγείας τους.

Η ασυδοσία και ο ανταγωνισμός των μετόχων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που έχει μοναδικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας εις βάρος της υγείας μας, κάνει ένα βήμα παραπέρα. Απειλεί πλέον και κάθε έννοια της όποιας Δημοκρατίας έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο. Ξεσαλώνουν ανεξέλεγκτα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών (Δημοτικών Συμβουλίων και Πολιτών).

Έτσι οι θύτες προσπαθούν να παρουσιαστούν ως θύματα.

Όμως η διασφάλιση της υγείας των πολιτών από τους κινδύνους οι οποίοι απορρέουν από την έκθεση τους στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (μετά δε και τις εκπεφρασμένες ανησυχίες αλλά και τα δημοσιευμένα συμπεράσματα ερευνών τόσο διεθνών ιατρικών οργανισμών, όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών), πρέπει να είναι το πρωτεύον και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο μιας κοινωνίας που θέλει να είναι ευνομούμενη μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη.

Οι διώξεις των εταιρειών κατά των αιρετών Δημοτικών Συμβούλων προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού είναι ενάντιες στην Αρχή της προφύλαξης της Δημόσιας Υγείας και έχουν σαν στόχο: να εκφοβίσουν τους δικαίως ανησυχούντες γονείς και κατοίκους, να ποινικοποιήσουν το Δημόσιο λόγο και διαμαρτυρία και να εξοντώσουν οικονομικά τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας καθώς και όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα της προάσπισης της υγείας τους και της υγείας των παιδιών τους και να επιβάλουν την αντίληψη στη γειτονιά «καθίστε εκεί που κάθεστε και μην ξανατολμήσετε να διεκδικήσετε το παραμικρό γιατί θα έχετε την ίδια μοίρα με τους διωκόμενους».

Ζητάμε την άμεση παύση των διώξεων των Δημοτικών Συμβούλων και απαιτούμε την αλλαγή του διάτρητου και αντιεπιστημονικού θεσμικού πλαισίου, που διέπει στη λειτουργία, εγκατάσταση και εκπομπή μικροκυματικής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κατοχυρώνοντας τα εταιρικά κέρδη εις βάρος της υγείας των πολιτών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοί είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών και όχι γλάστρες της εικονικής «Δημοκρατίας» που προσπαθεί να επιβάλλει η ελίτ των πολυεθνικών και των τραπεζών.

Τις πολυεθνικές πάντα ένα πράγμα τις ενδιέφερε, το αβγάτισμα των κερδών τους. Γι αυτό έβαλαν στόχο να εκφοβίσουν τους κατοίκους που τους μπαίνουν εμπόδιο, να εξοντώσουν οικονομικά τους διωκόμενους, να ποινικοποιήσουν την οργάνωση και δράση των κινημάτων γειτονιάς. Το σχέδιό τους δεν θα περάσει!

Όλοι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 (Β΄ Μονομελές Πρωτοδικείο, κτίριο 8, αίθουσα 1, ισόγειο, στις 09:30 πμ.). Η υγεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής