Στο στόχαστρο η ΒΙΟ.ΜΕ. εν μέσω καραντίνας

Πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας 30 Μάρτη, κυκλοφόρησε η είδηση από τη ΒΙΟ.ΜΕ.:

«Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι, βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6:30 το πρωί. Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος»

Φαίνεται πως στην κυβέρνηση, αυτήν την περίοδο, δε βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τη διαλυμένη υγεία, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την έλλειψη υγειονομικών μέτρων στους χώρους εργασίας, την αυθαιρεσία και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων σε διάφορους κλάδους του ιδιωτικού τομέα… Βρήκαν όμως χρόνο για να περάσουν αντεργατικές διατάξεις, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ύπουλα χτυπήματα σε εργατικά εγχειρήματα, όπως η ΒΙΟ.ΜΕ.!

Η κυβέρνηση έδωσε 30 εκατομμύρια σε κλινακάρχες- εμπόρους της υγείας για την «αντιμετώπιση» της κρίσης και 11 εκατομμύρια σε καναλάρχες για την εκστρατεία κατά του κορονοϊού. Την ενοχλούσε όμως μια αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση που παράγει μάλιστα πολύ σημαντικά, ειδικά για αυτή τη περίοδο, προϊόντα υγιεινής.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΒΙΟ.ΜΕ αποτελεί ένα παράδειγμα αγώνα, αυτοοργάνωσης και εναλλακτικής διαχείρισης της παραγωγής, κάτι το οποίο ενοχλεί τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Σίγουρα οι κινήσεις αυτές δείχνουν τις άγριες διαθέσεις της αστικής τάξης για την επόμενη, μετά κορονοϊού, περίοδο, πράγμα που σημαίνει πως, ο προοδευτικός κόσμος, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι των κινημάτων, πρέπει να προετοιμαζόμαστε σοβαρά για τις μάχες που έρχονται.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής