Στο ίδιο έργο θεατές

Την Τετάρτη 24 Νοέμβρη και μετά από δύο μήνες προβληματικής λειτουργίας του ΤΕΙ (με απλήρωτους καθηγητές, ελλιπή εργαστήρια, μαθήματα που χάνονταν, ανύπαρκτα βιβλία και άλλα ωραία) το Δ.Σ. της ΣΔΟ(με πλειοψηφία ΠΑΣΠ και ΔΑΠ) αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με θέμα τα προβλήματα της σχολής για «να ακουστεί η φωνή των σπουδαστών».

Καταλαβαίνουμε τους λόγους που ΠΑΣΠ και ΔΑΠ δεν συγκάλεσαν Γ.Σ. από την αρχή της χρονιάς, αν και τα προβλήματα υπήρχαν από τότε. Σε αυτή την περίπτωση η συμμετοχή των σπουδαστών θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, το κλίμα δεν θα ήταν τόσο ευνοϊκό γι’ αυτούς και η συζήτηση θα πήγαινε στην ουσία, πράγμα που δεν θα τους βόλευε καθόλου.

…το θέατρο του παραλόγου

Αντί λοιπόν για την ουσία η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ αναλώθηκαν σε ανέξοδες διακηρύξεις περί του πόσο αγωνιστές και πρωτοπόροι την ίδια στιγμή που αλληλοκατηγορούνταν για την κατάσταση του ΤΕΙ χωρίς στο τέλος να προτείνουν καμία κινητοποίηση, έστω και συμβολική. Πρότειναν, δηλαδή, τους σπουδαστές να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για τα προβλήματά τους.

Αυτό για τη ΔΑΠ, που στηρίζει την κυβέρνηση, δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Και η ΠΑΣΠ, όμως, που διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πόσο αγωνιστική είναι και πόσο πιστεύει στη δημόσια και δωρεάν παιδεία αυτό που έχει να προτείνει είναι να κάτσουμε στα αυγά μας ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες…

Είναι περιττό να σχολιάσουμε πως για άλλη μια χρονιά και οι δύο θεώρησαν σωστό να φέρουν στη συνέλευση υποστηρικτές τους που δεν είναι σπουδαστές της ΣΔΟ.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ! ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ή ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ…

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ από τις αρχές της χρονιάς ζήτησαν από το υπουργείο 50εκ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση για τις άμεσες ανάγκες λειτουργίας των σχολών. Το υπουργείο τους έδωσε μόνο 13εκ. Πριν λίγες μέρες οι πρόεδροι δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου πως χωρίς αυτά τα χρήματα υπάρχει σοβαρή περίπτωση τα ιδρύματα να μην ανοίξουν μετά τα Χριστούγεννα. Την ίδια στιγμή οι καθηγητές προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις. Είναι πλέον φανερό πως δεν τίθεται απλά θέμα καλής ή κακής λειτουργίας αλλά ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εδώ και καιρό έχουν δηλώσει ευθαρσώς πως επιδιώκουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Δεν αφήνουν λοιπόν τυχαία τα ιδρύματα σε αυτή την κατάσταση. Τα απαξιώνουν και τα υποβαθμίζουν σήμερα για να επιβάλλουν δίδακτρα και χορηγούς αύριο. Η δικαιολογία; Έτοιμη! «Το κράτος δεν έχει χρήματα» θα πουν.

Η πραγματικότητα είναι πως χρήματα υπάρχουν, και πολλά μάλιστα. Είναι τα δις που ξοδεύονται κάθε χρόνο για πολεμικές δαπάνες, είναι τα λεφτά που κατασπαταλήθηκαν για έργα αμφιβόλου χρησιμότητας για τους ολυμπιακούς αγώνες, είναι τα εξωφρενικά έσοδα υπουργών και βουλευτών… Είναι (το κυριότερο) τα τεράστια και ολοένα αυξανόμενα κέρδη των βιομηχανιών και των μεγάλων επιχειρήσεων που κανείς τους(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ) δεν τολμά να αγγίξει…

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ!

ΖΗΤΑΜΕ:

– ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ

– ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΔΟ ΑΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΕ ΣΤΟΧΟ:

– ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

– ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΤΣΕΤΑ σπουδαστική κίνηση ΤΕΙ Αθήνας

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής