Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς

Ανακοίνωση από το Ξεκίνημα Βόλου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και στενός συνεργάτης του Α. Μπέου, Γ. Μουλάς για τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδούς κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον του πρώην δημοτικού συμβούλου, συντρόφου Νίκου Κανελλή. 

Η υπόθεση αφορά το τόσο επίκαιρο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού την οποία εδώ και χρόνια επιδιώκει η Δημοτική Αρχή Βόλου, σε πλήρη σύμπνοια με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Κομβικό σημείο στην χρόνια προσπάθεια να παραδοθεί το νερό σε ιδιωτικά συμφέροντα ήταν η αποτυχημένη απόπειρα της Δημοτικής Αρχής να κλείσει την ΔΕΥΑΜΒ τον Αύγουστο του 2018. 

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει την νευραλγική δημοτική επιχείρηση και η απαράδεκτη διαδικασία με την οποία προσπάθησε να το πετύχει, προκάλεσαν την καθολική αντίθεση του Συλλόγου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ και των κινηματικών συλλογικοτήτων της περιοχής. 

Χωρίς να μπορεί να αντιμετωπίσει την απόρριψη των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας στα σχέδια για κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ, η Δημοτική Αρχή προσέφυγε στην πάγια τακτική της: δημιουργία έντασης και σπίλωση με ανυπόστατες κατηγορίες όσων αντιτίθενται στην πολιτική της. 

Το σχέδιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 27 Αυγούστου του 2018, στην οποία η Δημοτική Αρχή πρότεινε την λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ. 

Η εξύβριση των πολιτών που παρακολουθούσαν επί δυο ώρες τη συνεδρίαση από τον Δήμαρχο Α. Μπέο ως «κοπρίτες», η άρνηση του προέδρου του ΔΣ Γ. Μουλά να δώσει το λόγο στους εκπροσώπους των πολιτών, η παρουσία αστυνομικής δύναμης εντός και εκτός Δημαρχείου και η προκλητική παρουσία των ίδιων προσώπων που είχαν βιαιοπραγήσει εναντίον πολιτών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ λίγες ημέρες πριν (24/8/2018) είχαν ως αποτέλεσμα την επεισοδιακή διακοπή της συνεδρίασης. 

Το γεγονός αυτό προσπάθησε να το αξιοποιήσει ο Γ. Μουλάς καταθέτοντας μήνυση εναντίον του τότε δημοτικού συμβούλου Νίκου Κανελλή, με την κατηγορία της «διατάραξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου». 

Η ψευδής μήνυση είχε ως στόχο να πλήξει την προσωπικότητα και την υπόληψη του Νίκου Κανελλή καθώς συνέπεια της μήνυσης ήταν η πρωτοφανής σύλληψη συντρόφου την επόμενη μέρα (28/8/2018) κατά τη διάρκεια της εξ` αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Οι μηνύσεις εναντίον Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και ενεργών πολιτών με σκοπό την οικονομική και ψυχική τους εξόντωση, και εν τέλει την φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής, αποτελεί πάγια πρακτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου. 

Σε μια άλλη δικαστική υπόθεση, 20 τέως και νυν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Α. Μπέου έκαναν μήνυση εναντίον του Θ. Κλημόπουλου και του Α. Φραγκουδάκη επειδή τον Φεβρουάριο του 2017 συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες ακόμη πολίτες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητούνταν η παραχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιωτική εταιρία. Όμως, οι περισσότεροι από τους 20 μηνυτές της παράταξης Μπέου δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο σε δυο συνεδριάσεις και για αυτό καταδικάστηκαν σε χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ έκαστος και σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή!

Συνολικά είναι δεκάδες οι μηνύσεις που έχουν κάνει τα στελέχη της παράταξης του κ. Μπέου και ο ίδιος προσωπικά ενάντια σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενεργούς πολίτες ακόμη και δημοσιογράφους που τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στις πράξεις της Δημοτικής Αρχής. Ενώ, αμέτρητες είναι και οι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η ίδια δημοτική αρχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην αντιπολίτευση.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς έχει άλλωστε καταδικαστεί από το Εφετείο Λάρισας για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση της Ν. Οικονόμου, τέως δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης. 

Θεωρούμε χρέος μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού αλλά και το δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον. Θεωρούμε επίσης χρέος μας να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των πολιτών απέναντι σε μια δημοτική αρχή που επιδιώκει την φίμωση κάθε φωνής αντίστασης μέσα από μια «βιομηχανία» μηνύσεων» στηρίζουμε την προσφυγή του σ. Νίκου κατά του Γ. Μουλά και καλούμε σε μαζική παρουσία στα Δικαστήρια του Βόλου τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 9:00πμ. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα