Στο δρόμο οι φοιτητές…!

Η εστία του Παντείου τα τελευταία δύο χρόνια δε λειτουργεί γιατί χρειάζεται να ανακατασκευαστεί και το πανεπιστήμιο δε διαθέτει τα κονδύλια. Παρόλα αυτά το Πάντειο δίνει επίδομα ενοικίου 1200 ευρώ και μισθώνει ένα αριθμό περίπου 100 κλινών σε ξενοδοχεία για να στεγάσει τους δικαιούχους φοιτητές. Αυτοί είναι Έλληνες, αλλοδαποί πολίτες χωρών της ΕΕ και αλλοδαποί εκτός Ε.Ε. Όλα αυτά μέχρι τώρα γιατί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος λόγω του φοιτητικού επιδόματος των 1000 ευρώ που ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΠΘ ότι θα δοθεί, το Πάντειο χάνει τη δυνατότητα να επιδοτεί τους φοιτητές του αφού αυτό θα γίνεται πια κεντρικά από το ΥΠΕΠΘ. Τι ωραία που φροντίζει η κυβέρνηση τους φοιτητές! Θα τους δίνει και 1000 ευρώ από του χρόνου!

Ναι;! Μόνο που από όσους δικαιούνταν τα 1200 ευρώ δε δικαιούνται όλοι τα 1000 γιατί οι προϋποθέσεις είναι πολύ πιο αυστηρές. Έκτος από αυτό οι συμβάσεις που έχει το Πάντειο με τα ξενοδοχεία λήγουν τέλη Ιούνη και δεν πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε από το πανεπιστήμιο, να ανανεωθούν με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μείνουν στο δρόμο. Από του χρόνου το Πάντειο θα μισθώσει μόνο ένα πολύ μικρό αριθμό κλινών για τους φοιτητές από το πρόγραμμα Erasmus.

Γι αυτό οι φοιτητές που στεγάζονταν μέχρι τώρα προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη σύσκεψη του πρυτανικού συμβουλίου και σε συμβολική κατάληψη της κάλπης στις πρυτανικές εκλογές στις 16 Ιούνη απαιτώντας την άμεση ανακατασκευή της εστίας και τη δωρεάν στέγαση σε αυτή των φοιτητών που το δικαιούνται.

Όμως το ζήτημα των εστιών, του φοιτητικού επιδόματος και της δωρεάν στέγασης είναι πανελλαδικό και όχι μόνο ενδοπαντειακό, γι αυτό χρειάζεται να συνδεθεί με τα υπόλοιπα αιτήματα των φοιτητών και να ενταχθεί σε συντονισμένους αγώνες, αλλιώς τίποτα δε θα λυθεί.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα