Δημοτικές εκλογές Πετρούπολη: το Ξεκίνημα μαζί με την «Ανυπότακτη Πετρούπολη»

Η προκήρυξη της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» στην Πετρούπολη για το θέμα των δημοτικών εκλογών

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών με την Ανυπότακτη Πετρούπολη
Με υποψήφιο δήμαρχο το Νέαρχο Νιαρχάκο

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Οι δημοτικές εκλογές του Μάη είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τη κοινωνία. Για να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση της Τρόικας, των Μνημονίων και του Καλλικράτη. Αλλά και τους ντόπιους εκπροσώπους τους: τον Θ. Λάππα του «Πετρούπολη Μαζί» (ΝΔ–ΠΑΣΟΚ) και τον Δ. Ταλιούρα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης» (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ).

Απέναντι τους η Αριστερά στο δήμο μας κατεβαίνει με 3 ψηφοδέλτια: «Λαϊκή Συσπείρωση» – Β. Σίμος (ΚΚΕ), «Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πετρούπολης» – Ν. Σακούτης (ΣΥΡΙΖΑ), «Ανυπότακτη Πετρούπολη» – Νεάρχος Νιαρχάκος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΔ, ΕΕΚ, ανέντακτοι αριστεροί και ΞΕΚΙΝΗΜΑ).

Σ’ αυτές τις εκλογές το ΞΕΚΙΝΗΜΑ συμμετέχει στην «Ανυπότακτη Πετρούπολη». Η “Ανυπότακτη Πετρούπολη” είναι η μόνη δημοτική κίνηση στην οποία συνυπάρχουν ενωτικά διαφορετικά αριστερά πολιτικά ρεύματα αλλά και ανέντακτος κόσμος. Βαδίζουμε έτσι μαζί με το ρεύμα των αγωνιστών συνδημοτών μας που αντιμετωπίζουν κριτικά την επιλογή του Ν. Σακούτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια επιλογή που δικαιώνει αναδρομικά την εγκατάλειψη των αρχών της Αριστεράς που συντελέστηκε με την 8χρονη συνδιοίκηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ! Ο Ν.Σακούτης υπήρξε από τους βασικούς εμπνευστές της συνδιοίκησης υπό τον Στ.Βλάχο. Bαδίζουμε επίσης μαζί και με τους συνδημότες μας που στέκονται κριτικά απέναντι στο γεγονός ότι η διοίκηση του ΚΚΕ δεν μετάτρεψε τον δήμο μας –τον μοναδικό δήμο που έλεγχε σε ολόκληρη την χώρα- σε παράδειγμα αγώνα και σύγκρουσης με τις κυβερνητικές πολιτικές, ενώ την ίδια ώρα η ηγεσία του ΚΚΕ αρνείται κάθε συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή οργάνωση της Αριστεράς!

Συμμετέχουμε στην «Ανυπότακτη Πετρούπολη» για να ενισχυθεί μια μαχητική αριστερή εναλλακτική πρόταση που είναι συνεπής στα λόγια και στις πράξεις – όχι η αποχή και η απογοήτευση. Που θα μπει μπροστά σε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση– με προτάσεις στην κοινωνία και τα κινήματα.

Για τι παλεύουμε

Στόχος μας είναι η μαζική κινητοποίηση των ίδιων των τοπικών κοινωνιών. Παλεύουμε για:

1. Προτεραιότητα στους συμπολίτες μας που είναι άνεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι, που στερούνται τα βασικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση το χειμώνα. Δημιουργία κοινωνικού/δημοτικού εστιατορίου, κοινωνικού φαρμακείου-ιατρείου και κοινωνικού φροντιστηρίου.

2. Να μη διαλυθεί η δημόσια παιδεία. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να χτίσουμε ασπίδα προστασίας. Πάλη για επαρκείς παιδικούς σταθμούς στην πόλη μας, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

3. Βαρύτερη δημοτική φορολογία στις μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις (σούπερ-μάρκετ, υποκαταστήματα τραπεζών κ.λ.π.). Απαλλαγή των συμπολιτών μας που είναι άνεργοι, φτωχοί και χαμηλοσυνταξιούχοι.

4. Υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων. Το Ποικίλο όρος ανήκει στους δημότες των γύρω δήμων και όχι στους καταπατητές του. Να φύγει η χωματερή από την Φυλή. Όχι στην καύση των σκουπιδιών. Ολοκληρωμένη μέθοδος αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων (διαχωρισμός στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση) μέσα από μια δημοτική επιχείρηση.

5. Αθλητισμός, πολιτισμός και κοινωνικές υπηρεσίες, πραγματικά δημόσια και δωρεάν για όλους τους δημότες.

6. Για γειτονιές και σχολεία «καθαρά» από φασίστες και ρατσιστικές ιδέες.

Πάλη για την ανατροπή του Καλλικράτη

Γνωρίζουμε πως όλα τα παραπάνω, οι ανάγκες δηλ. των απλών ανθρώπων, είναι απαγορευμένες από τα μνημόνια και τον Καλλικράτη. Γι’ αυτό πρέπει να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και να ανατρέψουμε τον Καλλικράτη στην πράξη! Δεν χωρούν ούτε διαπραγμάτευση, ούτε βελτίωση!

Η δύναμη των «από πάνω» είναι η τρομοκρατία των ΜΜΕ, η λυκοσυμμαχία της Ευρώπης των πολυεθνικών και των τραπεζών και οι άδικοι νόμοι τους. Η δύναμη η δική μας είναι οι αριθμοί μας. Πρέπει να γίνουμε χιλιάδες στην Πετρούπολη, στην δυτική Αθήνα, στην Αττική και πανελλαδικά.

Πλατιά δημοκρατική συμμετοχή

Συμμετέχουμε στην «Ανυπότακτη Πετρούπολη» για να δυναμώσει μια αριστερή εναλλακτική, που πιστεύει στη δύναμη της ενεργής, πλατιάς και δημοκρατικής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας.

Με στήριξη στα τοπικά κινήματα/εγχειρήματα που προάγουν την αυτοδιαχείριση, την συλλογικότητα, τον κοινωνικό έλεγχο. Με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα που θα ελέγχουν τη Δημοτική Αρχή.

Η «Ανυπότακτη Πετρούπολη» είναι το μόνο σχήμα στην περιοχή που δεσμεύεται στην εναλλαγή, αιρετότητα και ανακλητότητα των δημόσιων εκπροσώπων της.

Και το μόνο σχήμα που προτείνει και θα παλέψει για τον συντονισμό όσων εκλεγούν στο όνομα της Αριστεράς της ρήξης και των λαϊκών συμφερόντων στη δυτική Αθήνα, στην Αττική και πανελλαδικά.

Συνεργασία της Αριστεράς

Συμμετέχουμε στην «Ανυπότακτη Πετρούπολη», χωρίς να εγκαταλείπουμε καθόλου την πάλη για τη συνεργασία της Αριστεράς.

Η κοινή δράση της υπάρχουσας Αριστεράς –ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές– είναι ο καταλύτης για να μπορέσει το κίνημα να αντισταθεί στην επίθεση που δέχεται και να μπει στην αντεπίθεση. Για να πέσει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση και στη θέση της να βρεθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Για μας αυτός  ο στόχος δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή. Γιατί με μια κυβέρνηση της Αριστεράς, το κίνημα θα μπορέσει να μπει στην αντεπίθεση, για να ανακοπεί η βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε, για να κινηθεί στην κατεύθυνση της ρήξης με το σύστημα και για την ανατροπή του.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ:

  • Διακίνησε το υλικό μας στον εργασιακό χώρο, το στέκι ή την γειτονιά σου.
  • Κάλεσε μας να μας ενημερώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στον χώρο σου.
  • Πάρε μέρος στις ανοικτές εκδηλώσεις της «Ανυπότακτης Πετρούπολης».
  • Ενίσχυσε μας με την παρουσία σου στο περίπτερο της «Ανυπότακτης» επί της λεωφόρου Πετρουπόλεως.
  • Στείλε μας άρθρο ή την γνώμη σου στο σάιτ της «Ανυπότακτης» (http://anipotaxtipetroupoli.wordpress.com) ή του Ξεκινήματος.

Οι υποψήφιοι του Ξεκινήματος στο ψηφοδέλτιο της «Ανυπότακτης Πετρούπολης» είναι:

Κασαμπαλάκος Γιώργος

37 χρονών, οδηγός ταξί, ενταγμένος στο Ξεκίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα και τους τοπικούς αγώνες: Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, επιτροπές ντελιβεράδων, τοπικό κίνημα ενάντια στις αυξήσεις εισιτηρίων στα ΜΜΜ, συνέλευση Αγανακτισμένων, επιτροπή ενάντια στα χαράτσια, πρωτοβουλία για επιτροπή κατά των πλειστηριασμών κλπ.

Κολοκυθά Μαριλού

22 χρονών, φοιτήτρια Νοσηλευτικής, μέλος του Ξεκινήματος από τα μαθητικά της χρόνια, ενεργοποιήθηκε στο περιβαλλοντικό μετωπικό σχήμα Green Attack, συντονίζει το Αntinazi Zone Πετρούπολης, συμμετέχει στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα