Στη Δύση ποινικοποιούν την αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους! Διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη παντού!

Μαχητικές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Νεολαία και εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο καταδικάζουν την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία εντείνει την επίθεσή της στη λωρίδα της Γάζας.

Από την πρώτη στιγμή της βάρβαρης επίθεσης και ιδιαίτερα μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου al-Alhi al-Arabi στη Γάζα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να μπει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα.

Μαζικές πορείες στη Μ. Ανατολή

Στην Ιορδανία 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στο Αμάν κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες.

Ιορδανία, 13 Οκτώβρη

Στη Βαγδάτη, εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Βαγδάτη, 13 Οκτώβρη

Στην Τουρκία, ξέσπασαν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας. Μάλιστα στα Άδανα οι ΗΠΑ έκλεισαν το προξενείο τους μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους διαδηλωτές οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Διαδηλώσεις επίσης πραγματοποιήθηκαν σε Ιράν, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της. Β. Αφρικής.

Απαγορεύσεις διαδηλώσεων και ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Σε μια σειρά χώρες οι διαδηλώσεις γίνονται κάτω από κλίμα εκφοβισμού, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε απαγορεύσεις διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης αλλά και σε συλλήψεις.

Παράλληλα με τις απαγορεύσεις, οι κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά ΜΜΕ στην «δημοκρατική» Δύση προσπαθούν μέσω προπαγάνδας να χτίσουν τη συνείδηση ότι όσοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, στηρίζουν την τρομοκρατική δράση της Χαμάς και είναι «αντισημίτες».

Παρά τις προσπάθειες όμως, μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει το πλήθος των συγκεντρώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Ισπανία, έγιναν συγκεντρώσεις σε Βαρκελώνη, Τολέδο και Μαδρίτη με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών. Στην Αυστραλία μαζικές ήταν οι διαδηλώσει σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη. Σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν ξεσπάσει συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Μαδρίτη

Σε πολλές πόλεις της Βρετανίας χιλιάδες κόσμος συμμετείχε στις διαδηλώσεις. Στο Λονδίνο, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας ότι όσοι στηρίξουν ανοιχτά τη Χαμάς θα συλληφθούν, πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις με προορισμό το βρετανικό κοινοβούλιο αλλά και την πρωθυπουργική κατοικία.

Λονδίνο

Στη Γαλλία και τη Γερμανία η αστυνομία και τα δικαστήρια είναι αυτά που αποφασίζουν ποιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη θα πραγματοποιηθούν και ποιες όχι, με πρόσχημα την προστασία της εβραϊκής κοινότητας από αντισημιτικές επιθέσεις.

Στη Γαλλία συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης μπορούν να απαγορευτούν,[] αλλά την ίδια ώρα δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να αξιολογούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Μάλιστα, από τις 12 Οκτωβρίου έχουν επιβληθεί 827 πρόστιμα και 43 άτομα έχουν συλληφθεί.

Στο Βερολίνο, η αστυνομία διέλυσε μια συγκέντρωση 1.000 ατόμων που είχε απαγορευτεί. Την ίδια ώρα είναι αποκαλυπτικά τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν οι αρχές να εγκρίνουν τις διαδηλώσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι αποφάσισαν να δώσουν άδεια σε δυο συγκεντρώσεις που είχαν τη μορφή «σιωπηλής διαμαρτυρίας», την ίδια ώρα που απαγόρευσαν συγκέντρωση που καλούσαν οι Εβραίοι Βερολινέζοι κατά της Βίας στη Μέση Ανατολή (Jewish Berliners Against Middle Eastern Violence).

Βερολίνο

Ο λόγος για τον οποίο οι αρχές είναι επιλεκτικές για το ποιες συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν και ποιες όχι είναι επειδή θέλουν να «κουκουλώσουν» τις φωνές των Εβραίων που είναι  ενάντια στο αιματοκύλισμα στη Γάζα και παίρνουν καθαρή θέση ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Μια τέτοια σημαντική στιγμή ήταν η εισβολή των Αμερικανών Εβραίων στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον  ζητώντας κατάπαυση του πυρός.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και στη συνέχεια 400 άτομα που φορούσαν μπλούζες  που έγραφαν «Όχι στο όνομά μας» και κρατώντας πανό που έγραφαν «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει» εισέβαλαν μέσα και στην συνέχεια συνελήφθησαν 300 άτομα.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ ένα αντίστοιχο κλίμα φόβου προσπαθεί να δημιουργήσει και η εταιρεία Starbacks απέναντι στους εργαζομένους που στέκονται αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό.

Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να πάει στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων των Starbucks, μετά από μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter με τίτλο «Αλληλεγγύη στην  Παλαιστίνη».

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας και φόβου που προσπαθεί να καλλιεργήσει το κατεστημένο, είναι ξεκάθαρο πως οι φωνές που απαιτούν να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πληθαίνουν διαρκώς.

Είναι επίσης πολύ καθαρό πως όσο θα συνεχίζουν οι ισραηλινές δυνάμεις να σκορπούν τον θάνατο αμάχων τόσο πιο επιτακτική είναι η ανάγκη να γιγαντωθεί η αλληλεγγύη απέναντι στον παλαιστινιακό λαό.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
989ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
436ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα