Σταύρος Κάτσιος: Ο άνθρωπος που ανέστησε τον πατέρα του για να τον ξανασκοτώσει

Από το μπλογκ της φοιτητικής παράταξης ΡΩΓΜΗ στο ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Σταύρος Κάτσιος είναι ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μέλος δηλαδή του πρυτανικού συμβουλίου. Εκλεγμένος κατά το 60% από τους καθηγητές, όμως κατά το 40% από τους φοιτητές.

Ο τίτλος του κύριου Κάτσιου είναι: «Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης». Η δουλειά του λοιπόν είναι, σαν μέλος του πρυτανικού συμβουλίου, να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του πανεπιστημίου, να επιδιώκει τη βελτίωση της παιδείας, να προσπαθεί να βρει λύσεις για να γίνει η πρόσβαση στην παιδεία εφικτή για όλους. Πράγματα αυτονόητα, αλλά όπως φαίνεται όχι για τον  κύριο Κάτσιο, που στη θητεία του σαν αντιπρύτανης, ένα χρόνο και ένα μήνα, δεν κατάφερε ούτε τη σίτιση των φοιτητών να βελτιώσει στο ελάχιστο, ούτε να μεριμνήσει για την στέγαση, ούτε να διασώσει το εξάμηνο εξωτερικού του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.. Κατάφερε όμως να τα κάνει όλα χειρότερα.

Ο κύριος Κάτσιος, έκανε την πρώτη εμφάνιση του ενώπιον των φοιτητών τις ημέρες των εκλογών του διοικητικού συμβουλίου (23/10 & 24/10). Όχι όμως για να ακούσει τα αιτήματα τους, ούτε για να ακούσει τα προβλήματα τους, ούτε για να προσπαθήσει να βρει μια λύση, ούτε για να ζητήσει συγνώμη, ούτε για να απολογηθεί για τις πράξεις του.  Ήταν εκεί κοιτώντας με απέχθεια και ειρωνεία τους φοιτητές και στεκόταν υπερήφανα δίπλα από την πρύτανη όταν αυτή δήλωνε: «Τώρα που θα σας κοπεί η σίτιση να δω τι θα κάνετε». Και μετά από αυτό γύρισαν την πλάτη κι έφυγαν.

Την δεύτερη εμφάνιση του την έκανε την Πέμπτη 25/10, την ημέρα των αντισυνταγματικών εκλογών με ηλεκτρονική ψήφο. Οι φοιτητές είχαν αποκλείσει το κτήριο της πρυτανείας ως αντίδραση στις εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο και στα συμβούλια διοίκησης. Ο κ. Κάτσιος βγήκε από την πίσω πόρτα και επιδίωξε να περάσει ανάμεσα από τους φοιτητές. Όταν ο αντιπρύτανης βγαίνει από την πίσω πόρτα, μάλλον σημαίνει ότι πρέπει τουλάχιστον να ντρέπεται για τις πράξεις του, αυτό επιβεβαιώνει και η συνέχεια της ιστορίας. Αφού βγήκε από την πίσω πόρτα, λοιπόν, επιδίωξε να περάσει ανάμεσα από τους φοιτητές, οι οποίοι εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαν να πιστέψουν το θράσος του και απλώς σάστισαν. Μετά όμως μπήκαν μπροστά του και απαίτησαν απαντήσεις. Τον ρώτησαν γιατί στηρίζει την δημιουργία των συμβουλίων διοίκησης, τον ρώτησαν γιατί δεν μιλάει με τους φοιτητές, τον ρώτησαν γιατί δεν κάνει τίποτα για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών. Αυτά που απάντησε απευθυνόμενος στον Δημήτρη Μητράκα, που είναι πρόεδρος τμήματος, μέλος της επιτροπής σίτισης, μέλος της συγκλήτου ήταν: «Τι σε νοιάζει εσένα!», «Πλάκα μου κάνεις», «Τι σε ενδιαφέρει εσένα;» Μετά τον άρπαξε από το μπράτσο και τον παρέσυρε μαζί του λέγοντας του να τον ακολουθήσει στην κηδεία του πατέρα του. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν ντρέπεσαι! Έλα μαζί μου, έλα μαζί! Σήμερα πέθανε ο πατέρας μου και πάω στην κηδεία του. Θες να έρθεις μαζί μου;».

Ντροπή του. Πραγματικά, ο κύριος Κάτσιος θα έπρεπε να έχει τύψεις, θα έπρεπε τουλάχιστον να παραιτηθεί. Μαθεύτηκε από άτομα που γνωρίζουν τον κ. Κάτσιο χρόνια, ότι ο πατέρας του πέθανε αρκετά χρόνια  πριν.

Όμως αυτή η άτιμη πράξη του δεν ήταν αρκετή για να τον ικανοποιήσει. Δημοσιοποίησε και σχόλιο στο προφίλ του στο facebook:

«Όσοι χρησιμοποιούν βία και τρόμο έχουν αποκλειστικό στόχο την αποδόμηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και την κατασυκοφάντηση του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου.»

Το σχόλιο του αυτό απαντήθηκε από τον Δημήτρη Μητράκα ως εξής:

«Κύριε Κάτσιε,

Καταρχήν εγώ μπήκα μπροστά σας χωρίς να ασκήσω βία σε αντίθεση με εσάς που με τραβήξατε ασκώντας μου βία. Σας έκανα και κάποιες ερωτήσεις που ποτέ δεν απαντήσατε: Γιατί αδιαφορείτε για την σίτιση των φοιτητών; Γιατί στηρίζετε αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο; Γιατί συμφωνήσατε με την επίσης αντισυνταγματική ηλεκτρονική ψηφοφορία; Τι έχετε κάνει για το καλό των φοιτητών τόσους μήνες που είστε αντιπρύτανης;

Να αναφέρω επίσης ότι, για να αποφύγετε να απαντήσετε, είπατε ότι πηγαίνατε στην κηδεία του πατέρα σας. Αν ισχύει, συλλυπητήρια.»

Θα θέλαμε να ευχηθούμε συλλυπητήρια στον πατέρα του Σταύρο Κάτσιου, για τις αποτρόπαιες πράξεις του γιου του.

Όμως τα καμώματα του δεν τελειώνουν εκεί. Την Παρασκευή 26/10 η παράταξη ΠΚΣ είχε οργανώσει μια εκδήλωση σε κτήριο που στεγάζεται το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. για την 28η Οκτωβρίου για την οποία είχε κάνει αίτηση, που είχε εγκριθεί. Παρόλα αυτά ο κ. Κάτσιος έδωσε τηλεφωνικά εντολή στον φύλακα του κτηρίου να μην την αφήσει να χρησιμοποιήσει το κτήριο. Ο κ. Κάτσιος έδιωξε τους φοιτητές από το πανεπιστήμιο.

Η τραγικότητα της κατάστασης δεν μπορεί να περιγραφεί. Η λέξη ντροπή είναι λίγο. Το κείμενο αυτό θα μπορούσε να έχει άλλες 50 σελίδες όπου θα αναφέρονται παρατυπίες, παρανομίες και άλλες αισχρές πράξεις της πρυτανικής αρχής. Κάποιοι μιλούν για ελληνικό πολιτισμό, ηθικές αξίες και ιδανικά. Όπως φαίνεται, όμως δεν υπάρχει τίποτα από αυτά ούτε στις πρυτανικές αρχές ούτε στο κράτος. Ένα κράτος, που προσπαθεί με κάθε μέσο να εφαρμόσει αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο, που καταστρέφει την παιδεία και την κοινωνία. Οι ευσυνείδητοι φοιτητές αντιδρούν και θα συνεχίσουν να αντιδρούν, όμως το ζήτημα δεν αφορά μόνο αυτούς, αφορά την κοινωνία.

Ζητούμε από όποιον μπορεί να δημοσιοποιήσει αυτό το κείμενο.

Ζητούμε από την κοινωνία να μην μείνει άπραγη σε όλα αυτά.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,110ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής