Σταματήστε την απέλαση του πολιτικού πρόσφυγα από το Πακιστάν, Zahid Baloch!

Από τη σελίδα της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (στην οποία συμμετέχει το Ξεκίνημα) www.socialistworld.net

 

Η περιπέτεια του πολιτικού πρόσφυγα από την κατεχόμενη από το πακιστανικό κράτος περιοχή του Μπαλουχιστάν, Zahid Baloch, συνεχίζεται.

Ιστορικό

Υπενθυμίζουμε ότι ο Zahid Baloch είχε συλληφθεί στις 15 Φλεβάρη, από τη σουηδική υπηρεσία μετανάστευσης της αστυνομίας στο Γκέτεμποργκ. Από τότε βρίσκεται στη φυλακή, με την απειλή της απέλασης. Σε αυτό το διάστημα οργανώθηκαν κινητοποιήσεις προκειμένου να απελευθερωθεί και να του δοθεί πολιτικό άσυλο (περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση και το ιστορικό διαβάστε εδώ).

Πριν μια εβδομάδα όμως χάθηκαν τα ίχνη του, καθώς η σουηδική αστυνομία δεν επέτρεπε καμία επαφή μαζί του, ούτε καν των δικηγόρων του. Τα μέλη του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης» (αδελφή οργάνωση του «Ξ» στη Σουηδία) τον αναζητούσαν αγωνιωδώς έχοντας να αντιμετωπίσουν την κρατική γραφειοκρατία.

Στη Νορβηγία

Στις 14 Μάρτη, οι σύντροφοι ενημερώθηκαν ότι τελικά βρίσκεται σε φυλακή προσφύγων της Νορβηγίας. Το Σουηδικό Συμβούλιο Μετανάστευσης και η συνοριακή αστυνομία τον μετέφεραν στη Νορβηγία παραβαίνοντας τους νόμους και τους κανονισμούς, ενώ ο νομικός του εκπρόσωπος δεν είχε ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη.

Η απέλαση πραγματοποιήθηκε παρά τις προειδοποιήσεις του γιατρού του Zahid για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του. Το τηλέφωνο του Zahid κατασχέθηκε και βρίσκεται κλειδωμένος σε ένα κελί στο Τράντουμ, απ’ όπου του επιτρέπουν να βγαίνει για 15 λεπτά την ημέρα. Ο Zahid έχει μόνο μια εβδομάδα για να ασκήσει έφεση ενάντια στην απόφαση να τον απελάσουν στο Πακιστάν.

Κάλεσμα για διαμαρτυρίες

Απαιτούνται περισσότερες διαμαρτυρίες ενάντια στον κίνδυνο να επιστρέψει στο Πακιστάν, απ’ όπου έφυγε για να γλιτώσει από τα βασανιστήρια και τον θάνατο. Σας καλούμε να στείλετε το παρακάτω πρότυπο επιστολής στις Νορβηγικές αρχές προκειμένου να αποτραπεί η απέλαση του Zahid.

Πρότυπο επιστολής διαμαρτυρίας (μετάφραση):

Σταματήστε την απέλαση του Zahid Baloch

Ο Zahid Baloch ζητάει πολιτικό άσυλο. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς αγωνιστές ενάντια στο καθεστώτος στο Μπαλουχιστάν, όπου ο πακιστανικός στρατός σκοτώνει και καταπιέζει βάναυσα κάθε αντιπολιτευτική φωνή.

Η περίπτωση του Zahid Baloch και οι αναφορές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν αναφέρθηκαν αρκετές φορές στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη (OHCHR).

Ο Zahid Baloch έχει περιγράψει την κατάσταση στο Μπαλουχιστάν με ομιλίες σε πολλές διαδηλώσεις και συναντήσεις, καθώς και σε άρθρα εφημερίδων και στο διαδίκτυο.

Η ζωή του Zahid Baloch απειλήθηκε. Ο πατέρας του ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα που σχεδόν πέθανε, εξαιτίας των δραστηριοτήτων του Zahid.

Ο Zahid Baloch είναι ενεργός σοσιαλιστής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών, κάτι το οποίο τον έχει κάνει να δεχτεί απειλές από δεξιούς εξτρεμιστές του Πακιστάν.

Επιπλέον, ο Zahid, έχει υποστεί δύο καρδιακές προσβολές. Χρειάζεται επίσης τακτική φροντίδα για μετατραυματικό στρες μετά από τη φυλάκιση του και τα βασανιστήρια που δέχτηκε.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η απέλαση του Zahid Baloch!

Πολιτικό άσυλο για τον Zahid Baloch!

Το κείμενο στα αγγλικά για αποστολή:

Stop the expulsion of Zahid Baloch

Zahid Baloch requires asylum. He is one of the world’s most well-known critics of the regime in Baluchistan, where the Pakistani military kills with impunity and brutally oppresses all opposition.

Zahid Baloch’s case and reports of the oppressive conditions in Baluchistan were reported several times to the UN Human Rights Council in Geneva (OHCHR).

Zahid Baloch described the situation in Baluchistan with gave speeches at many demonstrations and meetings, as well as in newspaper articles and on the internet.

Zahid Baloch’s life has been threatened. His father was beaten so badly that he almost died, because of Zahid’s activities.

Zahid Baloch is an active socialist and defender of women’s rights, which has led to his receiving threats from right-wing extremists in Pakistan.

In addition, Zahid, has had two heart attacks. He also needs regular care for post-traumatic stress following imprisonment and torture.

We demand:
– Stop the expulsion of Zahid Baloch!
– Asylum for Zahid Baloch!

Στείλτε το παραπάνω mail στις εξής διευθύνσεις:

Διεύθυνση Μετανάστευσης στη Νορβηγία: [email protected]

Με κοινοποίηση στο: [email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα