Σουηδία: 3 νέοι δημοτικοί σύμβουλοι για το τμήμα της CWI

Στις 17 Σεπτέμβρη το Rattvisepartiet Socialisterna, σουηδικό τμήμα της CWI (Σοσιαλιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης) είχε σημαντικά κέρδη στις τοπικές εκλογές. Από τους 5 δημοτικούς συμβούλους που είχε κερδίσει στις δημοτικές εκλογές του 2002, η Σοσιαλιστική Εναλλακτική κατάφερε να εκλέξει 8.

Αυτές οι τοπικές εκλογές έδειξαν ότι όταν υπάρχει ένα καθαρό, μαχητικό, σοσιαλιστικό πρόγραμμα, που αντιτίθεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της προηγούμενης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, μια ταξική εναλλακτική πρόταση μπορεί να κερδίζει έδαφος.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης (ΣΚΔ) έδωσε τη μάχη πάνω σε ένα πρόγραμμα που αντιτίθεται στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις, για την αναβάθμιση των χαμηλόμισθων και κυρίως των γυναικών και των δημόσιων υπαλλήλων, και για την αναβάθμιση των σχολείων, και των δημόσιων υπηρεσιών.

Επίσης, το ΣΚΔ επικέντρωσε στον κίνδυνο του ακροδεξιού κόμματος (Σουηδοί Δημοκράτες) μέσα από αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις και στις 3 πόλεις όπου εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ψήφος στο ΣΚΔ στην πόλη Haninge, που είναι προάστιο της Στοκχόλμης, αυξήθηκε τουλάχιστον 5 φορές σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και είχε ως αποτέλεσμα να εκλεγούν δύο σύντροφοι στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Στην Lulea, που βρίσκεται στη Βόρεια Σουηδία, οι ψήφοι του ΣΚΔ αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη φορά και έφεραν 3 δημοτικούς συμβούλους σε σχέση με 2 το 2002.

Laurence Coates

Σοσιαλιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης

Στοκχόλμη

__________________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα