Array

Σωματείο Vodafone: Θα πραγματοποιηθεί κανονικά η «παράνομη» απεργία της 3/3


Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη τα κατάφερε για μια ακόμη φορά. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες όρισε, εκδίκασε και έβγαλε απόφαση, παραμονή της απεργίας που έχει καλέσει για αύριο Τρίτη 3 Μαρτίου το σωματείο εργαζομένων στην Vodafone ανταποκρινόμενο τάχιστα στην αγωγή που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της Vodafone.


Τα μέλη του ΔΣ του σωματείου μαζί με τους συναδέλφους τους από την Wind που έσπευσαν για συμπαράσταση έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας και ταξικής συνέπειας στο δικαστήριο. Απάντησαν ένα προς ένα όλα τα έωλα επιχειρήματα του εκπροσώπου της εργοδοσίας κ. Νευροκοπλή. Και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την απεργία τους ακόμα και αν αυτή βγει παράνομη – όπως και έγινε.

Είναι η πρώτη απεργία εργαζομένων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει παράνομη και πρακτικά σημαίνει ότι οι συνδικαλιστές και οι αλληλέγγυοι απειλούνται. Ήδη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κάλεσε αυτό την απεργία για να βοηθήσει.

Παράλληλα μαθαίνουμε πως από το μεσημέρι η εργοδοσία προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας εργαζόμενους να δουλέψουν σε κτίριο άλλης εταιρείας (της HOL).

Με όλα αυτά η αυριανή απεργία δεν είναι μια συνηθισμένη απεργιακή κινητοποίηση. Απαιτεί την αλληλεγγύη όλων μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η βιομηχανία δικαστικών διώξεων και τρομοκρατίας που είχε κάνει καθεστώς η προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.

Aκολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου.

24ωρη απεργία αύριο στη Vodafone για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αριθμός Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015

Απαιτούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας! Απεργιακές συγκεντρώσεις στα κτήρια Κηφισού και Πειραιώς

Συνάδελφοι, Σήμερα, λίγο πριν από τη 13.00, η Διοίκηση μας κοινοποίησε αγωγή μέσω της οποίας επιχειρεί να ακυρώσει την απεργία μας καλώντας μας στο δικαστήρια την ίδια μέρα στις 15.00. Η δίωξη που ασκεί η διοίκηση της Vodafone, έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ανακόψει κάθε αγωνιστική δράση!!!!

Η προσφυγή δεν μας φοβίζει, ούτε μας πτοεί! Η απάντηση της Διοίκησης στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων ήταν να τα αγνοήσει και να κινηθεί νομικά αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ποιες είναι οι πραγματικές της διαθέσεις. Εμείς από πλευράς μας απαντάμε:Προχωράμε στην αυριανή μας απεργία με αίτημα-Την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βάσει των αναγκών μας!!! Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται! Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης τώρα!

Συνάδελφοι, η υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή είναι η ελάχιστη διασφάλιση για όλους μας, είναι δική μας κατάκτηση και αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων. Όσο σημαντική όμως και εάν είναι η ΕΣΣΕ, αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή. Οι απολύσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, η «ενοικίαση» εργαζομένων είναι φαινόμενα τα οποία επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να τα σταματήσουμε. Για όλα τα ανοιχτά αυτά θέματα και με βάση την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης προχωρούμε στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στην Vodafone την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.

Αγωνιζόμαστε, συντονιζόμαστε, διεκδικούμε

Με τη μαζική μας συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, δηλώνουμε την απόφασή μας να υπογραφεί ΕΣΣΕ, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπάρξουν σταθερές σχέσεις εργασίας, με ίση αμοιβή για ίση εργασία για τους «επινοικιαζόμενους» συναδέλφους μας. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της «επινοικίασης» ανθρώπων τους οποίους οι εργοδότες θέλουν να χρησιμοποιούν ενάντια στους υπόλοιπους εργαζόμενους στα πλαίσια μια τακτικής του «διαίρει και βασίλευε».Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια 24ωρη απεργία δεν αποτελεί από μόνη της προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης. Αλλά είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα γίνουν στο δρόμο της κλιμάκωσης ενός αγώνα για την υπογραφή αξιοπρεπούς σύμβασης εργασίας. Συντονιζόμαστε με όλα τα σωματεία του χώρου της κινητής τηλεφωνίας στην προοπτική ενός κοινού και καλά οργανωμένου απεργιακού αγώνα την επόμενη περίοδο. Ενωμένοι στο Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:

  • Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς μειώσεις, με επαναφορά κλιμακίων και επιδομάτων για όλους τος εργαζόμενους
  • Όχι στην απώλεια θέσεων εργασίας
  • Παύση των απολύσεων – Όχι στην εργολαβοποίηση
  • Κατάργηση της “επινοικίασης” εργαζομένων, πρόσληψή τους από τη Vodafone για την οποία πραγματικά εργάζονται
Πανελλήνιο Σωματείο VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής