Σωματείο Vodafone: πραξικοπηματική προσπάθεια του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ να ελέγξει το σωματείο

Οι εξελίξεις στην Vodafone είναι πολύ σημαντικές και αφορούν κάθε αγωνιστή του κινήματος.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επιχειρούν να αλώσουν το σωματείο με αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό τρόπο.
Στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου στις 31/1 το ΠΑΜΕ και η παράταξη του στον χώρο, «Ταξική Ενότητα», έφεραν 25 κομματικά μέλη και υποστηρικτές από άλλο σωματείο, την «360 Connect», προκειμένου να γραφτούν στο σωματείο ώστε να κερδίσουν τη συνέλευση, να ελέγξουν την εφορευτική επιτροπή και τελικά τις εκλογές του σωματείου.
Όλα τα πιο πάνω οι υποστηρικτές του ΠΑΜΕ/ ΚΚΕ τα έκαναν με απειλές για χρήση βίας, φωνές, βρισιές κτλ.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να γίνει η συνέλευση καθώς δεν αφήναν κανέναν να μιλήσει εκτός από αυτούς.
Ακολούθησε μια παραληρηματική ανακοίνωση της ταξικής ενότητας που αποκαλεί την πλειοψηφία του σωματείου σαν «γελοίους κ επικίνδυνους» καθώς και για … σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ…
Παραθέτουμε την ανακοίνωση απάντησή του ΔΣ του Σωματείου της Vodafone.

 

 

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÍÉÊÏÕ ÓÏÖÏÊËÅÏÕÓ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÊÁÉ ÄÉÅÕÈÕÍÏÍÔÏÓ ÓÕÌÂÏÕËÏÕ ÔÇÓ VODAFONE (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Μια αναγκαία ενημέρωση σχετικά με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας

Ανακοίνωση Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone

Τα όσα συνέβησαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο και σόκαραν όλους όσους παραβρέθηκαν και διαθέτουν ανεξαρτησία μυαλού και σκέψης.

Δεν θα ακολουθήσουμε το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η «Ταξική Ενότητα» σχετικά με την συνέλευση. Για μας τα συγκεκριμένο παραλήρημα αποκαλύπτει το πόσο πορωμένοι και αποφασισμένοι να παίξουν ακόμα και ξύλο είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μόνο και μόνο για να ελέγξουν το Σωματείο και να το καταγράψουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Ευτυχώς όλοι γνωριζόμαστε στο χώρο μας.

Το σωματείο μας έχει ζωή 9 χρόνων. Υπήρξαν δυσκολίες και αντιπαραθέσεις αλλά ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα από τα στελέχη του ΠΑΜΕ όπως συνέβη προχθές.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι πάνω από όλα είμαστε συνάδελφοι που μας συνδέουν κοινά συμφέροντα και κοινοί στόχοι. Τίποτα δεν έμοιαζε με τα όσα έγιναν προχθές.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Στον χώρο δεν υπήρχαν 100 εργαζόμενοι (σημ «Ξ»: όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα»). Υπήρχαν λιγότεροι, από αυτούς η πλειοψηφία συνάδελφοι μέλη του σωματείου και 25 συνάδελφοι, μη μέλη του Σωματείου κυρίως από την «360 Connect», οι οποίοι είχαν έρθει –στην συντριπτική τους πλειοψηφία (όχι όλοι)– κατ’ εντολή του ΠΑΜΕ για να γραφτούν μέλη με το έτσι θέλω, ώστε να δημιουργηθεί μια πλαστή πλειοψηφία στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία των εκλογών να είναι υπό τον έλεγχο της Ταξικής Ενότητας/ΠΑΜΕ, με τις γνωστές «δημοκρατικές» διαδικασίες που όλοι γνωρίζουμε από τα φοιτητικά μας χρόνια, αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους, της συγκεκριμένης παράταξης. Αποτέλεσμα αυτού να μπορεί να ψηφίσει στις εκλογές του Σωματείου όποιος χωράει στα λεωφορεία του ΠΑΜΕ. Στις περυσινές εκλογές είχαν κάνει μια ανάλογη προσπάθεια.

Η συνέλευση δεν μπόρεσε καν να ξεκινήσει. Δεν μας άφηναν κυριολεκτικά να μιλήσουμε. Μόλις ανοίγαμε το στόμα μας, πεταγόντουσαν με φωνές, ειρωνείες και κοροϊδεύοντας μας, από κάτω, για να μας φιμώσουν.

Επιχείρησαν να χειροδικήσουν σε βάρος του προέδρου του Σωματείου, ενώ είχαν αναθέσει σε συγκεκριμένα άτομα να μας ακολουθήσουν κατά πόδας όταν επιχειρούσαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο μας και δεν πήγαιναν μακρύτερα, ακόμα και όταν τους το ζητούσαμε αυτό.

Δεν μας επέτρεπαν να προχωρήσουμε στην εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση, με τα θέματα όπως αυτά είχαν ανακοινωθεί, αλλά επέμεναν να συζητήσουμε πρώτα ότι επέλεγαν εκείνοι.

Και όλα αυτά υπό τα άγρυπνα όμματα της ηγεσίας του σωματείου της «360 Connect» που καθόντουσαν έξω από το κτίριο και επόπτευαν την κατάσταση.

Περί παρόντων και απόντων

Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ήρθαν στον χώρο τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Δεν συμμετείχαν στους αγώνες για την ίδρυση και στέριωμα του σωματείου μας σε μια πολυεθνική που επί χρόνια δεν υπήρχε κανενός είδους συνδικαλισμός.

Δεν ήταν παρόντες στους αγώνες του σωματείου, ούτε πριν αλλά ούτε και μετά. Δεν ήταν παρόντες στις απεργίες που κάναμε το 2015, είτε για υπογραφή ΕΣΣΕ , είτε για την επαναπρόσληψη απολυμένων επινοικιαζόμενων συναδέλφων τον Ιούνη του 2015.

Δεν έκαναν τον κόπο να απαντήσουν καν για το κείμενο υποστήριξης προς τον απολυμένο Α. Μήτση, δεν στήριξαν την απολυμένη Ε.Β. στο κατάστημα του Πειραιά, δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο του συναδέλφου Α. Μήτση, ούτε και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας για την συνάδελφο Ε.Β.

Δεν ήταν παρόντες στα αλλεπάλληλα δικαστήρια που μας έσερνε η εργοδοσία για τις απεργίες που κάναμε.

Μας εγκαλούν για σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ (ενώ δεν ισχύει αυτό) οι εκπρόσωποι ενός κόμματος όπου ηγετικός του αγροτοσυνδικαλιστής κέρναγε τσίπουρα τον Α. Τσίπρα όταν ξεπουλιόταν ο αγώνας των αγροτών πέρυσι, που ακροδεξιοί πολιτικοί τύπου Α. Γεωργιάδη δήλωναν το 2011 ότι αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν φυλάει το κτίριο της Βουλής το ΠΑΜΕ.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που βρίσκουν πάντα ανοικτές όλες τις πόρτες των κτιρίων από την εργοδοσία της Vodafone για την παρέμβαση και τις ενημερώσεις τους, ενώ με εντολή του γνωστού στελέχους του HR, απαγορεύεται η είσοδος στα κτήρια Φαλήρου και Κηφισού των εκλεγμένων μελών του ΔΣ του Σωματείου μας, που δεν ανήκουν στην Ταξική Ενότητα.

Και βέβαια ήταν αυτοί που αποχώρησαν από την συνέλευση που πήρε απόφαση για την τελευταία 24ωρη απεργία του Σωματείου μας στις 8 Δεκέμβρη και έκαναν ότι μπορούσαν για να υποσκάψουν την πραγματοποίηση της.

Προς τους συναδέλφους της 360 connect

Για να πάμε στην ουσία και εδώ αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε και στους συναδέλφους από την 360 Connect που θέλουν πραγματικά να ενωθούν με το σωματείο μας.

Σας θέλουμε μαζί μας. Ξέρουμε ότι με την εγγραφή σας θα δυναμώσετε την φωνή μας και το σωματείο μας. Έχουμε ήδη διευρύνει το σωματείο μας χωρίς κανένα πρόβλημα με τους συναδέλφους από την HOL ενώ είμαστε από τα πρώτα σωματεία στον χώρο που γράψαμε τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους οι οποίοι έχουν εκπροσώπηση στο ΔΣ παρά την λυσσαλέα αντίδραση της εργοδοσίας.

Έχουμε προτείνει την διαδικασία ενοποίησης (σημ. «Ξ»: στο σωματείο της «360 Connect») από το 2014 και δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Όμως πώς να δεχτούμε μέλη από το χώρο σας όταν ακόμα υπάρχει εκεί επιχειρησιακό σωματείο που μόλις τον περασμένο Οκτώβρη (του ’16) έκανε εκλογές;

Πως θα ψηφίσετε για τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ όταν δεν γνωρίζετε τι έκανε αυτό το ΔΣ όλη την προηγούμενη περίοδο; Και τι θα συμβεί αν ως Vodafone πάρουμε απόφαση για κινητοποιήσεις αντιπαραθετική με τις αποφάσεις του σωματείου της «360 στον χώρο σας»;

Ούτε καν κοινή προσυγκέντρωση δεν θα μπορούμε να βγάλουμε καθώς η Ταξική Ενότητα/ΠΑΜΕ που αποτελεί το Δ.Σ. του σωματείου της 360 Connect σας καλεί να πάτε εκεί που πάει το ΠΑΜΕ το οποίο κάνει χωριστές συγκεντρώσεις από όλους τους υπόλοιπους.

Επομένως προτείνουμε πρώτα να διαλυθεί το επιχειρησιακό σωματείο της 360 Connect και μετά να γραφτείτε όλοι στο σωματείο μας. Και εκεί δημοκρατικά να επιλέξουμε την πορεία μας μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Είμαστε ανοικτοί αυτά να τα συζητήσουμε μαζί σας ώστε να λυθούν τυχόν απορίες και παρεξηγήσεις.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε «δήθεν» μεμονωμένοι υποψήφιοι που κατεβαίνουμε σε Ενιαίο ψηφοδέλτιο. Είμαστε πραγματικά μεμονωμένοι υποψήφιοι όπου ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή ιδεολογικές καταβολές μας, μας ενώνει η αγωνία για την πορεία και τις προοπτικές του σωματείου μας. Ναι, το παραδεχόμαστε, ο προεκλογικός αγώνας δεν είναι το δυνατότερο μας σημείο, το παραχωρούμε σε άλλους αυτό το σημείο, γιατί δεν το θεωρούμε το πιο σημαντικό, θεωρούμε το πιο σημαντικό αγώνα αυτόν για τους συναδέλφους μας, για τις συνθήκες εργασίας μας & τους μισθούς μας.

Φυσικά κάνουμε λάθη και έχουμε αδυναμίες.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και την λειτουργία του σωματείου μας, να μην επιτρέψουμε στην εργοδοσία να παρέμβει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην λειτουργία του, να συμμετέχουν μαζικά στην επόμενη εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου μας. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους της «360 Connect» να απομονώσουν τις διχαστικές λογικές και να προχωρήσουμε με τον τρόπο που προτείνουμε.

Ενότητα, δημοκρατικές διαδικασίες, πραγματικός αγώνας!

 

Το ΔΣ του

Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα