ΣΩΜΑΤΕΙΟ VODAFONE: Ανακοίνωση για τις εκλογές του Σωματείου

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ, σχετικά με τις εκλογές του Σωματείου που θα πραγματοποιηθούν 14-15 & 16 Μάρτη

 

 

Αθήνα, 13/3/2017

 

Συνάδελφοι,

Οι  πρόσφατες  εξελίξεις στο θέμα του stand by και των απολύσεων στον εργασιακό μας  χώρο, δείχνουν ότι η εργοδοσία έχει βάλει σαν στόχο να μας οδηγήσει  σε ένα εργασιακό τοπίο πολύ χειρότερο από το σημερινό.

Σε αυτό άλλωστε την ενθαρρύνουν και οι γενικότερες εξελίξεις με την επικείμενη υπογραφή νέων μνημονιακών μέτρων που αφορούν την περικοπή μισθών και συντάξεων, την μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων κοκ.

Για το stand by η εργοδοσία μετά την συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου μας, αξιοποιώντας και την πρόταση που ανέφερε  χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ εκτός Ταξικής Ενότητας ο επικεφαλής  τους, έδωσε μια βδομάδα παράταση στους συναδέλφους.  Σε αυτό το διάστημα η διοίκηση ενέτεινε τις πιέσεις,  με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η πλειοψηφία των συναδέλφων να έχουν υπογράψει και να έχουν αποδεχτεί την μείωση των αποδοχών τους.

Στο θέμα των απολύσεων τελευταία έχουν γίνει δυο στο τηλεφωνικό κέντρο της Θες/νίκης και άλλες 8 επινοικιαζομένων στο Χαλάνδρι, στο customer experience.

Όλα αυτά,  σε συνδυασμό με την πρόσφατη  μη καταβολή  του επιδόματος ισολογισμού στους συναδέλφους που εργάζονται στο λογιστήριο, αποδεικνύουν ότι η εργοδοσία με τα μεγάλα  κέρδη της, προχωράει βήμα – βήμα στο ξήλωμα της τελευταίας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης (ΕΣΣΕ) που είχε υπογραφεί και που στα λόγια διαβεβαίωνε ότι  δεν θα πειράξει παρά την μη ανανέωσή της.

Ειδικά με το ζήτημα του stand by ανοίγει η όρεξη στην εργοδοσία για μια πιο μαζική επίθεση στις συνθήκες εργασίας και σε όσα κεκτημένα έχουμε διατηρήσει ακόμα στον χώρο μας, που μέχρι τώρα έχουμε κατακτήσει με τους αγώνες μας & είχαν  κατοχυρωθεί με την υπογραφή ΕΣΣΕ.

Με αυτή την έννοια η συσπείρωση στο Σωματείο και η μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε οι εργαζόμενοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα από την μεριά της εργοδοσίας μιας κερδοφόρας πολυεθνικής.

Και ειδικά στο τελευταίο διάστημα η διοίκηση κινείτε τόσο επιθετικά, προφανώς εκμεταλλευόμενη την έντονη διχόνοια που επικρατεί στο Σωματείο με ευθύνη της Ταξικής Ενότητας, ενότητας μόνο στο όνομα.

 

Μια οφειλόμενη απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας

Συνάδελφοι,

Δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την ανταλλαγή mail, αλλά αναγκαζόμαστε να το κάνουμε. Ο διαρκής βομβαρδισμός με mail των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με την αγωνιώδη προσπάθεια της Ταξικής Ενότητας και του ΠΑΜΕ να ελέγξει το Σωματείο και να το κάνει μια ακόμα σφραγίδα που θα καταγράφεται στο ΠΑΜΕ, το οποίο με την διασπαστική – καπελωτική τακτική του και τις ανούσιες κραυγές του, ουδόλως ενοχλεί την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κατεστημένο.

Καθώς περιορίζονται μόνο στις ανακοινώσεις τους απέναντι στην διοίκηση, χωρίς στην πράξη να κάνουν τίποτα που να την ενοχλεί, δεν οργανώνουν αγώνες, αλλά τους υποσκάπτουν, όπως έκαναν με την απεργία μας στις 8/12. Άλλο παράδειγμα της «προσφοράς» τους είναι ότι τις μέρες όπου η διοίκηση πίεσε τους συναδέλφους να συναινέσουν στην μείωση του stand by,  η Ταξική Ενότητα ξεγελούσε τους συναδέλφους μαζεύοντας τις υπογραφές τους, οι οποίες τελικά, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν για κάτι. Στην τελευταία τους ανακοίνωση κατηγορούν την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ για νοθεία επιστρατεύοντας κάθε λογής ψέμα που μπορεί κανένας να φανταστεί. Συγκεκριμένα οι 68 συνάδελφοι της πρώτης ανακοίνωσης που έγιναν 64 στην δεύτερη, δεν ήταν στο περυσινό μητρώο μελών γιατί γράφτηκαν τις ημέρες των περυσινών εκλογών οπότε δεν ήταν δυνατό να έχουν γραφτεί στο μητρώο πριν. Όσοι  δεν υπάρχουν στο τωρινό μητρώο,  δεν υπάρχουν γιατί έχουν πάψει πλέον να εργάζονται στην εταιρεία. Και αυτά τα λέει μια παράταξη η οποία εξέλεξε αναπληρωματικό μέλος στην  τωρινή Εφορευτική Επιτροπή, το οποίο δεν είναι καν μέλος του σωματείου.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε η συνάδελφος στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση αν έχει γραφτεί, καθώς δεν την βρίσκαμε στο μητρώο, μας απάντησε πως είχε γραφτεί  και εμείς λειτουργώντας συναδελφικά και καλόπιστα, δεχτήκαμε την υποψηφιότητα της. Προφανώς για να καλυφθούν, επινόησαν το πρωτοφανές επιχείρημα ότι μπορεί κάποιος να ψηφίζει για ΔΣ του Σωματείου, αρκεί να έχει έρθει σε συνέλευση  & ας μην είναι μέλος του ίδιου του Σωματείου!!!!!

Ακριβώς για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα και λειτουργώντας σύμφωνα με το καταστατικό, η Εφορευτική Επιτροπή πλειοψηφικά πήρε την απόφαση να μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γραφτεί μέχρι και στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική στα σωματεία γενικότερα.  Φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά του σωματείου είχαμε το φαινόμενο οργανωμένης μαζικής μεταφοράς  μελών και οπαδών του ΠΑΜΕ από το σωματείο της  360connect  στο σωματείο μας, παραμονές των εκλογών, με μόνο στόχο την αλλοίωση του εκλογικού σώματος και του αποτελέσματος των εκλογών. Διόλου τυχαία ότι οι 10 από τους 13 νέους υποψήφιους στο φετινό ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας γράφτηκαν παραμονές εκλογών στο Σωματείο από την 360connect.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, ούτε βέβαια θα τους ακολουθήσουμε στο ύφος και ήθος που εκπέμπουν οι ανακοινώσεις τους. Έχουμε να κάνουμε πολύ σημαντικότερα πράγματα και να παλέψουμε για όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές, διότι για εμάς αγώνας δεν είναι μόνο οι εκλογές.

Έτσι πορευτήκαμε από το 2008 μέχρι σήμερα. Έτσι έχουμε πετύχει όσα έχουμε κατακτήσει. Ασφαλώς με λάθη και αδυναμίες αλλά πάντα με ειλικρίνεια, ενωτική διάθεση και ανιδιοτέλεια.

Και έτσι θα συνεχίσουμε.  Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικές μάχες με πρώτη από όλες αυτή για την υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ στον χώρο μας που θα επαναφέρει όλα όσα επιχειρεί τώρα να καταργήσει η εργοδοσία.

Για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της επινοικίασης και την απορρόφηση των συναδέλφων από την Vodafone.

Για το σταμάτημα των απολύσεων και της εντατικοποίησης στον χώρο δουλειάς.

Για την ανατροπή των παλιών και των νέων μνημονίων.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε τους συναδέλφους από τις άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών με τους οποίους έχουμε δώσει κοινούς αγώνες και έχουμε δημιουργήσει το συντονιστικό στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Και με τους οποίους θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας με στόχο μια κοινή 24ωρη απεργία σε όλες τις επιχειρήσεις  τηλεπικοινωνιών.

Έχουμε ακόμα τους συναδέλφους και τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία στο ευρύτερο εργατικό κίνημα με τους οποίους παλεύουμε για το ξαναζωντάνεμα του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών.

Είναι δύσκολα όλα αυτά;  Προφανώς και είναι. Αλλά είναι και ο μοναδικός δρόμος που έχουμε να επιλέξουμε σαν εργαζόμενοι. Και θα γίνουν ευκολότερα όσο περισσότεροι και πιο ενωμένοι είμαστε.

 

Το απερχόμενο ΔΣ του

Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα