ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CYTA HELLAS: Στάση στην εργασία – Αντίσταση στην ανεργία

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη Cyta
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Τηρώντας τις αποφάσεις των συναδέλφων μας που συμμετείχαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σας καλούμε να συμμετέχετε στην 2ωρη στάση εργασίας που έχουμε προκηρύξει την Τετάρτη 01/02/2017 και ώρες 15:00 – 17:00.
Η στάση της εργοδοσίας δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια πέρα από την αντίσταση υπεράσπισης των θέσεων εργασίας μας και των δικαιωμάτων που απορρέουν με κάθε νόμιμο τρόπο.
Από τους καρτοαναγνώστες που έχουν τοποθετηθεί στα κτίρια για λόγους ασφαλείας αρχικά, έχουμε φτάσει στο σημείο να αποστέλλεται προσωπικό e-mail εκφοβισμού για τήρηση του ωραρίου εργασίας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες (οι οποίοι έχουν σταλεί στην εργοδοσία αναλυτικά χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση) και χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση του προσωπικού.
Μέχρι την απόλυση παραγωγικών συναδέλφων, ακόμη και με τις υποκειμενικές αξιολογήσεις στις οποίες υποβάλλονται, με σκοπό την αντικατάσταση τους από νεότερους, με υψηλότερες αντοχές στην πίεσηχωρίς γνώση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με χαμηλότερες αποδοχές.
Αν δεν θέλουμε αυτό το ψυχοφθόρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν η μόνη λύση που μας απομένει είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανωθούμε συλλογικά και να αγωνιστούμε για την διατήρηση του βιοτικού μας επιπέδου που βλέπουμε να καταποντίζεται.
Ο συντονισμός σωματείων και εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογίαείναι μια μικρή απόδειξη ότι άνθρωποι με κοινά συμφέροντα, κοινή διάθεση να ορίσουν οι ίδιοι την μοίρα τους και να αντισταθούν στην καταπίεση και στην ανελευθερία που τους επιβάλλουν σαν «μονόδρομο» μπορούν να αγωνιστούν αλληλέγγυα, μεθοδικά και αποτελεσματικά.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά, επιπλέον της δικιάς μας κινητοποίησης, και  στις παρακάτω κινητοποιήσεις:
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1/17.
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106 Κολωνός και Κηφισίας 66 Μαρούσι.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 15:00-17:00
Το ΔΣ του Σωματείου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα