Array

Σωματείο Εργαζομένων Vodafone: όχι στην Κυριακάτικη εργασία

Το «Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον» έκδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την κυριακάτικη εργασία η οποία έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους της εταιρείας και καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

Ποτέ δουλειά την Κυριακή

Δεν δουλεύουμε! Δεν ψωνίζουμε!

Στηρίζουμε την Απεργία στις 5/4 για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας έχει υποστεί μια σειρά από μέτρα που σκοπό είχαν την «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα» της οικονομίας. Μέλημα όσων ψήφιζαν αυτά τα μέτρα ήταν να διαλύσουν οποιαδήποτε σταθερή σχέση εργασίας, ανατρέποντας  τα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα που είχαμε ύστερα από σκληρούς αγώνες πολλών ετών. Με αυτό το τρόπο όξυναν την εκμετάλλευση των εργαζομένων προς όφελος των μεγάλων εταιρειών και πολυεθνικών που ουσιαστικά επέβαλλαν τις συγκεκριμένες νομολογίες.  Έτσι ψήφισαν το νόμο Ν.4177/2013 με τον οποίο εφάρμοζαν την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που συναντούμε μαζικά ανοικτά  τα καταστήματα την Κυριακή ήταν το 1909 όταν με μακροχρόνιους αγώνες καταργήθηκε όντας το πρώτο μέτρο της εργατικής νομοθεσίας.

Η διοίκηση της Vodafone για μια ακόμα φορά πρωτοστατεί στην εφαρμογή αντεργατικών μέτρων με μοναδικό γνώμονα την αύξηση της κερδοφορίας της. Η Vodafone από την πρώτη Κυριακή καθιέρωσε το άνοιγμα των καταστημάτων της, αν και αυτό ήταν  προαιρετικό. Είναι η εταιρεία που έχει καθιερώσει ελαστικές σχέσεις εργασίας από το 2008 με την «εργολαβοποίηση» και την επινοικίαση εργαζομένων, τους άθλιους μισθούς τους, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων από την πρώτη μέρα ψήφισης του νόμου, κατάργηση επιδομάτων, απολύσεις μέσω «εθελούσιων» εξόδων κ.ά. Είναι η εταιρεία που αρνείται να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους της,  ώστε να μην δεσμευτεί ούτε στο ελάχιστο για τους μισθούς. Είναι η εταιρεία που σε μια εποχή βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης κάνει εξαγορά της HOL και καταθέτει προσφορά εξαγοράς της Forthnet-Νetmed αποδεικνύοντας ότι λεφτά υπάρχουν αλλά για τους μεγαλομέτοχους και όχι για τους εργαζόμενους.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επιτείνουν την απελευθέρωση του χρόνου εργασίας και των ωραρίων, κάνοντας λάστιχο τον εργαζόμενο και διαλύοντας κάθε ατομικό ή οικογενειακό του σχεδιασμό. Δημιουργεί υπαλλήλους είλωτες οι οποίοι ζούνε  για να εργάζονται ώστε να κερδοφορεί η Vodafone.

Tο επιχείρημα ότι τα καταστήματα πρέπει να ανοίγουν τις Κυριακές για να μπορούμε να ψωνίζουμε είναι υποκριτικό και ανυπόστατο. Δεν μας λείπουν ημέρες για ψώνια αλλά χρήματα για να βιοποριστούμε. Άλλωστε με 1.5 εκατομμύρια ανέργους  ο χρόνος υπάρχει και μάλιστα άπλετος αλλά λείπει η αγοραστική δύναμη.

Στηρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας. Παλεύουμε για την κατάργηση των άδικων και αντεργατικών μέτρων.

  • Απαιτούμε από τη Vodafone να μην ανοίγει κανένα κατάστημα της τις Κυριακές

  • Καλούμε τους συναδέλφους μας στα ιδιόκτητα και στα franchise καταστήματα να απεργήσουν την Κυριακή στις 05/04, συμμετέχοντας στην απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ)

Ζητούμε τη συμμετοχή σας στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/04 στο κατάστημα της Vodafone στην οδό Σταδίου 3, Σύνταγμα

Το ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone – Πάναφον

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα