Array

Σωματείο Εργαζομένων Vodafone – νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 25 Ιουνίου

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ. Δείτε βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για τον αγώνα στη Vodafone και τη WIND, με την παρουσία συνδικαλιστών από τα 2 σωματεία εδώ

Νέα 24ωρη απεργία στη VODAFONE την Πέμπτη 25 Ιουνίου

  • Σταμάτημα των απολύσεων

  • Επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας Β.Κωστοπούλου και Χ.Σιδέρη

Η 24ωρη απεργία μας στις 5 Ιούνη ήταν η πιο μαζική και πετυχημένη που έχει γίνει στην εταιρεία μέχρι σήμερα. Χρειάζεται ξανά η ίδια μαζική συμμετοχή στην νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 25 Ιούνη ώστε να διεκδικήσουμε με ακόμη καλύτερους όρους τα αιτήματα μας.

Συνάδελφοι

Ο τρόπος  με τον οποίο η Διοίκηση της Vodafone αντιλαμβάνεται τις έννοιες εργασιακές συνθήκες και εργασιακά δικαιώματα αποδεικνύεται από την συνεχή άρνησή της στην υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, το μαζικό outsourcing, τις εκδικητικές απολύσεις όσων διεκδικούν, την εργολαβοποίηση αρκετών τμημάτων της, τις απολύσεις οι οποίες εκτιμούμε πως θα αυξηθούν, ειδικά ενόψει της ουσιαστικής συγχώνευσης με τις Hol και 360 Connect, μετά την εξαγορά τους από τη Vodafone.

Στο παζλ των αντεργατικών πρακτικών της έρχονται να προστεθούν οι πρόσφατες συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που δούλευαν στο τηλεφωνικά κέντρα της. Επίσης, είναι ενδεικτική η αντίληψη της Διοίκησης για τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους μας όταν εκπρόσωπός της διατύπωσε με κυνισμό ότι:

«η Vodafone δεν αισχροκερδεί με τα 250-300 ευρώ» που δίνει το μήνα σε αυτούς τους συναδέλφους, πως «οι συνάδελφοι δεν εργάζονται για την Vodafone αλλά για τον εαυτό τους ώστε να ζήσουν»(με 250-300 ευρώ το μήνα;;;) και καταλήγοντας ότι «η Vodafone δεν απολύει απλά σταματάει τη συνεργασία» αγνοώντας μάλλον ότι οι εργαζόμενοι της  Vodafone από 2800 έχουν περιοριστεί μετά από 6 χρόνια σε 1400 και έχουν αντικατασταθεί από τους επινοικιαζόμενους με τις απαράδεκτες αυτές εργασιακές σχέσεις.

Η απόλυση των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη (μέλος της  επιτροπής του Σωματείου) δεν ήταν τυχαία. Είναι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι οι οποίοι οργανώθηκαν στο Σωματείο απαιτώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους. Η κίνηση της Διοίκησης  να «τερματίσει τη συνεργασία» μαζί τους (να τους απολύσει δηλαδή) δείχνει πως αυτό που την ενοχλεί πραγματικά είναι η συσπείρωση, η οργάνωση και η ενδυνάμωση του Σωματείου.

Η ενέργεια αυτή της Διοίκησης προκάλεσε την οργή ακόμη και εκείνων των συναδέλφων που μέχρι πρότινος πίστευαν ότι «απολύονται μόνο όσοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους». Οι κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψή τους, με αποκορύφωμα την απεργία στις 5/6, ήρθαν να αναδείξουν ότι η συσπείρωση γύρω από το Επιχειρησιακό Σωματείο είναι ο μόνος δρόμος, ο οποίος θα θέσει τους όρους της ουσιαστικής διεκδίκησης.

Η Διοίκηση της Vodafone αφού κινήθηκε δικαστικά, δεύτερη φορά σε τρεις μήνες, απέναντι μας, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους με μια απαράδεκτη ανακοίνωση την προηγούμενη ημέρα της απεργίας  και επιπλέον κινήθηκε στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό στα κτήρια της HOL και της 360 Connect. Η καλύτερη απάντηση που έλαβε ήταν η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία.

Οι συνάδελφοι έδωσαν σαφές μήνυμα ότι ο αγώνας για την επαναπρόσληψη της Βίκυς και του Χάρη καθώς επίσης και το σταμάτημα των απολύσεων θα πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε από την πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 25/6 και στάσεις εργασίας στις 2/7 και 15/7, ημέρες κατά τις οποίες θα εξεταστούν οι καταγγελίες των συναδέλφων στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Συνάδελφοι

Στην συνάντηση που είχαμε με την Διοίκηση την Πέμπτη 18/6, αντιμετωπίσαμε  ξανά την άρνηση επαναπρόσληψης των απολυμένων συναδέλφων αλλά ταυτόχρονα διαπιστώσαμε ότι είναι θορυβημένη από τις κινητοποιήσεις μας.

Όλο αυτό το διάστημα είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που έχουμε εισπράξει από εργαζόμενους, φοιτητές, σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες και  συνελεύσεις. Έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις  σε καταστήματα της Vodafone σε αρκετές περιοχές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις πανελλαδικά. Η στάση της εργοδοσίας και ο αγώνας των εργαζομένων  της Vodafone έχει μεταφερθεί μέσα από δημοσιεύσεις σε blogs, εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Έχουμε δεχτεί ψηφίσματα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας από χώρες όπως Αγγλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο. Ακόμη και από το Ιράν!

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέχρι την επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Εκτός από απεργίες και στάσεις εργασίας θα γίνουν περιοδείες ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη, συνέχεια των παρεμβάσεων σε καταστήματα,  συναντήσεις για την συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης στα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, συμμετοχή στην πανελλαδική συνάντηση σωματείων και συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη.

Διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν οι απολύσεις
  • Άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων Βίκυς Κωστοπούλου και Χάρη Σιδέρη
  • Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος της ενοικιαζόμενης εργασίας, πρόσληψη των συναδέλφων από την Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
  • Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
401ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής