Array

Σωματείο Εργαζομένων Vodafone: Για τον “ξαφνικό θάνατο” στο τηλεφωνικό κέντρο της HOL

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vofafone – Πάναφον

«Ξαφνικός θάνατος» και στο τηλεφωνικό κέντρο της HOL;

Η αυθαιρεσία των εργοδοτών γίνεται καθημερινότητα…

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας!

Συνάδελφοι,

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι χθες η HOL ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως σήμερα προχωράει σε αιφνίδιο κλείσιμο του τηλεφωνικού της κέντρου. Οι 460 εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο (σε σύνολο 800 περίπου εργαζομένων), δηλ. το 60% του προσωπικού της εταιρείας, καλούνται σήμερα να αποδεχτούν την απόλυσή τους από την HOL και την επαναπρόσληψή τους σε μια νέα εταιρεία ονόματι ‘360 connect’, εξωχώριας ιδιοκτησίας (offshore)! Η νέα εταιρεία ιδρύεται με αποκλειστικό σκοπό την απορρόφηση του προσωπικού του τηλεφωνικού κέντρου της HOL, όπως ομολόγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HOL στη σημερινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Ομίλου Επιχειρήσεων Ιντρακόμ (μια κίνηση που θυμίζει την αντίστοιχη κοινή προσπάθεια των VODAFONE και WIND για μια «νέα εταιρεία»).

Για την μεταφορά του προσωπικού από την HOL στη δήθεν «νέα εταιρεία» οι εργαζόμενοι θα απολυθούν από την HOL, και θα υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις στη «νέα εταιρεία», οι οποίες -από τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα- θα «διασφαλίζουν» μόνο τους μισθούς και αυτούς μόνο για 3 μήνες!

Ο στόχος είναι κάτι παραπάνω από προφανής: Πρόκειται για ένα σχέδιοoutsourcing-υπεργολαβίας με το οποίο η Διοίκηση της HOL επιδιώκει να απομακρύνει τους 460 εργαζόμενους από τον Όμιλο της Ιντρακόμ και από την κάλυψη του ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο της Ιντρακόμ, ώστε στη «νέα εταιρεία» να μπορεί εύκολα να προχωρήσει στις μειώσεις μισθών στα μνημονιακά επίπεδα, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων (ωράρια, διαλείμματα, άδειες κλπ.) και εν τέλει στις οριστικές απολύσεις.

Ο επιδιωκόμενος αιφνίδιος θάνατος στο τηλεφωνικό κέντρο της HOL, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά:

– Αν η Διοίκηση της HOL επιχειρήσει σήμερα να προχωρήσει σε 460 απολύσεις μέσα σε μια μέρα, αυτό σημαίνει ότι κάνει παράνομες μαζικές απολύσεις, εφαρμόζοντας στην πράξη και προκαταβολικά την κατάργηση του ορίου απολύσεων, που ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει το επόμενο διάστημα η δικομματική κυβέρνηση.

– Υπάρχει ανάμειξη της Διοίκησης της VODAFONE, στρατηγικού συνεργάτη της HOL και κατόχου μεριδίου 18,5% των μετοχών της, σε αυτή την εξέλιξη και ποια είναι αυτή;

Συνάδελφοι,

Οι συγκρίσεις με το σχέδιο των Διοικήσεων VODAFONE και WIND για μεταφορά του τεχνικού προσωπικού σε μια «νέα εταιρεία» είναι αναπόφευκτες, για όσους παπαγαλίζουν υποσχέσεις για «διασφαλίσεις». Αυτό που εδώ και 4 μήνες επιδιώκουν ανεπιτυχώς οι δύο Διοικήσεις, προσκρούοντας στη μαζική αντίσταση των εργαζομένων, προσπαθεί τώρα να επιβάλει αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της HOL. Μάλιστα, δεν θα εκπλαγούμε αν οιVODAFONE και WIND επιχειρήσουν τη μεταφορά στη δική τους «νέα» εταιρία, αφού ο υπουργός Εργασίας (μάλλον Ανεργίας!) κος Βρούτσης και η συγκυβέρνηση ετοιμάσουν κάποια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή άλλο νομοθετικό πραξικόπημα για την ουσιαστική απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων!

Καλούμε:

–  Τους συναδέλφους μας στην HOL να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αρνηθούν την μεταφορά τους στη «νέα εταιρεία», να παλέψουν για να σώσουν τις θέσεις εργασίας στον Όμιλο Ιντρακόμ και την HOL.

–   Την Διοίκηση της VODAFONE να καταδικάσει τον ξαφνικό θάνατο του τηλεφωνικού κέντρου της HOL και να απαιτήσει την ματαίωσή του.

–  Όλους τους συναδέλφους στη VODAFONE να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων τους με κάθε τρόπο, και πρώτα από όλα με την δική τους αποφασιστική αντίσταση στο σχέδιο της Διοίκησης της VODAFONE για ίδρυση  «νέας εταιρείας»  μέχρι την οριστική ματαίωσή του.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone- Πάναφον

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,012ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα