Σωματείο Εργαζομένων Vodafone – απάντηση στο ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση στην πορεία του αγώνα μας για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) στον χώρο μας μετά από σχεδόν 2 χρόνια.

Παραμονές μιας κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης που θα καθορίσει την παραπέρα στάση μας αλλά και μιας γενικής απεργίας στις 12 Νοεμβρίου ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων του 3ου μνημονίου.

Δυστυχώς, σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή, συνάδελφοι μας, από τον χώρο του ΠΑΜΕ, απόντες από τους αγώνες του Σωματείου ή στην καλύτερη περίπτωση σε ρόλο «guest star», επέλεξαν να επιτεθούν όχι στην εργοδοσία ή στην κυβέρνηση αλλά επί της ουσίας στο Σωματείο μας.

Και δεν μιλάμε για εποικοδομητική και συναδελφική κριτική ή αντιπαράθεση που είναι ευπρόσδεκτη και στην οποία είμαστε πάντα ανοικτοί, αλλά για μια προσέγγιση που σε τελική ανάλυση ωφελεί μόνο την εργοδοσία.

Επειδή θεωρούμε πως τα ατέλειωτα κατεβατά και ο χαρτοπόλεμος κουράζουν και αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους, θα επανατοποθετηθούμε σε μερικά βασικά σημεία, για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχοντας εμπιστοσύνη στο κριτήριο των εργαζομένων. Άλλωστε, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, επιλέξαμε να μην απαντήσουμε στη λάσπη που εξαπέλυσαν προς το Σωματείο μας άλλοι συνάδελφοι, όχι από αδυναμία αλλά από την πεποίθησή μας ότι οι ουσιαστικοί όροι προάσπισης των συμφερόντων όλων μας δεν διεκδικούνται μέσα από τους λίβελους αλλά από τις πράξεις.

Μετά από τρεις 24ωρες απεργίες μέχρι τώρα, μέσα σε 10 μήνες το 2015, με σημαντική συμμετοχή, ειδικά στα τηλεφωνικά κέντρα, η Διοίκηση «κάθισε» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ μερικούς μήνες πριν δεν συζητούσε καν την περίπτωση να υπογράψει σύμβαση.

Το ΠΑΜΕ/ΣΕΤΗΠ υποτιμώντας όσους συναδέλφους Vodafone και επινοικιαζόμενους με συνέπεια και θάρρος συμμετείχαν μαζικά στις απεργίες, στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τακτικές της Διοίκησης, χωρίς να εξηγεί γιατί δεν λειτούργησε έτσι η Διοίκηση και πριν από τις απεργίες. Δεν μπορούμε λοιπόν να υποτιμούμε τους αγώνες επειδή δεν συμμετέχουμε σε αυτούς ή δεν τους ελέγχουμε.

Για το χώρο μας, σε αυτή τη φάση και με βάση την γενικότερη κατάσταση, θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε αξιοπρεπή Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία προστατεύει τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ναι, ουδέποτε το κρύψαμε, ότι αυτή η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά τους εργαζόμενους Vodafone και όσους προέρχονται από την Hellas Online.

Η λεγόμενη «εναλλακτική πρόταση» είναι μια πρόταση «τουφεκιά στον αέρα» που θέλει ν’ αγνοεί εντελώς την πραγματικότητα και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε Σύμβαση και για τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους μας. Μιλούν για διαχωρισμό εργαζομένων, ενώ είμαστε από τα πρώτα σωματεία όπου συμμετέχουν και οι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι.

Ζητούν να διεκδικήσουμε σύμβαση για όλον τον όμιλο, δηλαδή και για την 360 Connect, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις εκεί, με την πρόταση από πλευράς Διοίκησης για τους μισθούς να ξεκινά περίπου 35% χαμηλότερα σε σχέση με τον αρχικό μισθό στην Vodafone, προφανώς αποτέλεσμα των συγκεκριμένων συσχετισμών εκεί. Ας επισημάνουμε εδώ πως η πρόταση του επιχειρησιακού Σωματείου στην 360 Connect ξεκινά από τα 1400 ευρώ.

Πως μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις; Παραμερίζοντας το εκεί επιχειρησιακό Σωματείο; Συνάδελφοι, δεν λειτουργούμε έτσι.

Ο στόχος της ένταξης και των επινοικιαζόμενων συναδέλφων μας στις συλλογικές συμβάσεις είναι ένα ζήτημα στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για το χώρο μας αλλά για ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα. Εκτιμούμε πως δεν μπορεί να μπαίνει σαν προαπαιτούμενο σε αυτή τη φάση,  την στιγμή που μόλις έχουν ξεκινήσει τα πρώτα βήματα συνδικαλισμού τους στον χώρο, αλλά είναι μια προσπάθεια η οποία θα πρέπει να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τις σωστές κινήσεις και προϋποθέσεις.

Το ΠΑΜΕ/ΣΕΤΗΠ με την τακτική του στο χώρο μας όχι μόνο δεν βοηθάει στην ενότητα των εργαζομένων, όχι μόνο δεν βοηθά τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους μας αλλά αντίθετα, τους στρέφει ενάντια στους εργαζόμενους Vodafone με ανέφικτα –προς το παρόν- αιτήματα και με εμφανή στόχο την μικροκομματική του καταγραφή και τίποτε άλλο.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να μην έχουν υπογράψει ούτε στην 360 Connect, αλλά και οπουδήποτε αλλού συλλογική σύμβαση.

Για το Σωματείο μας, η επικράτηση αυτών των απόψεων θα σημάνει στην πράξη την μετατροπή του σε σωματείο-σφραγίδα, χωρίς ουσιαστικό έργο  πέρα από την έκδοση «φλογερών» ανακοινώσεων.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας στα 7 χρόνια της ύπαρξής του, ρίζωσε μετά από σκληρούς αγώνες και σύρθηκε πολλές φορές στα δικαστήρια από την εργοδοσία, ακριβώς εξαιτίας της αγωνιστικής του στάσης.

Οι απεργίες μας στις 5 και 25 Ιουνίου είχαν βασικό αίτημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των επινοικιαζομένων συναδέλφων, την οργάνωσή τους στο Σωματείο και κύριο άξονα τον αγώνα κατά των εκδικητικών απολύσεων της Βίκυς Κωστοπούλου & του Χάρη Σιδέρη.

Σε όλες αυτές τις μάχες το ΠΑΜΕ/ΣΕΤΗΠ ήταν απών.

Στις 12 Νοεμβρίου  συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία την οποία προκήρυξαν οι  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με το δικό μας πλαίσιο αιτημάτων μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου μας (Wind, Nokia, Intracom, κ.τ.λ.) χωρίς να επιλέγουμε τον αδιέξοδο και διασπαστικό δρόμο των χωριστών συγκεντρώσεων. Άλλωστε οι αρχές μας διέπονται από τις αξίες της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας, της ενότητας και των κοινών αγώνων.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις μάχες οι οποίες έρχονται:

  • Για την υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ που να καλύπτει τις ανάγκες μας
  • Για την κατάργηση της επινοικίασης και την μετατροπή των επινοικιαζόμενων συναδέλφων σε εργαζόμενους Vodafone, ενταγμένους στην ΕΣΣΕ
  • Για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου και τον αγώνα ενάντια στην υλοποίησή τους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
403ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής