Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΙΝΥΑΕ: Συμμετοχή στις πορείες για την ακρίβεια

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΙΝΥΑΕ

Οι μισθοί μας μετά τις μειώσεις που έχουμε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια παραμένουν καθηλωμένοι, ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια σε βασικά είδη κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα και αλλού, αυξάνεται.

Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία και φορείς, απέναντι στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδηγεί στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και της συλλογικής οργάνωσης, την άδικη φορολογία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, την απουσία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, την απουσία μέτρων προστασίας από φυσικές καταστροφές και τεχνολογικά ατυχήματα. Δε θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία.

Συμμετέχουμε μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, συντονίζοντας τη δράση μας, στα συλλαλητήρια το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου (Αθήνα 12.00 Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη 12.00 Άγαλμα Βενιζέλου) και την Πέμπτη 3 Μαρτίου στο Βόλο στις 6.00 μ.μ (πλατεία Ελευθερίας).

Διεκδικούμε:

  • ΣΣΕ με αυξήσεις και ανάκτηση των απωλειών στους μισθούς, διασφάλιση κριτηρίων μισθολογίου με βάση ειδικότητες, σπουδές, προϋπηρεσία (τριετίες), οικογενειακή κατάσταση, επικινδυνότητα θέσης, εργασία εκτός έδρας κ.ά. Εφόσον πραγματοποιείται αλλαγή ωραρίου (με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου) θα πρέπει να αποπληρώνονται οι ανάλογες προσαυξήσεις (για εργασία το απόγευμα, εργασία το Σαββατοκύριακο). Η υποχρεωτική άδεια των εργαζομένων σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα να μην ξεπερνά τις 5 ημέρες ετησίως.
  • Πλήρης και σταθερή εργασία. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ωρο-5νθημερο-35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που χτυπούν εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών. Διεξαγωγή rapid tests στους εργαζόμενους με κάλυψη εξόδων από τον εργοδότη.
7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
595ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
392ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής