Σωματείο Cyta: Η εταιρεία αποφασίζει για το μέλλον της, με τους εργαζόμενους στο σκοτάδι

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta καταγγέλλει τις κλειστές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες παίρνονται αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας, χωρίς καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους, παρά το σχετικό αίτημα για ενημέρωση που είχε καταθέσει το Σωματείο.
Οι εξελίξεις αυτές, που αφορούν το «σπάσιμο» της Cyta Hellas από τη μητρική εταιρεία και την αναζήτηση «στρατηγικών συνεργατών» και που αναπόφευκτα επηρεάζουν τις συνθήκες εργασίας αλλά και το μέλλον των εργαζομένων της Cyta, οι εργαζόμενοι τις πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.
Για τους παραπάνω λόγους, όπως και για άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τις δυσμενείς εργασιακές αλλαγές που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, το Σωματείο καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22/11. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων.

 

 

Δούλευε και μη ερεύνα

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ενημερωθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εξελίξεις για το μέλλον της εταιρείας μας. Η εργοδοσία για ακόμα μία φορά προτίμησε να αφήσει τους εργαζομένους στο σκοτάδι παρά το επίσημο αίτημα για ενημέρωση που είχε υποβάλει το Σωματείο από τις πρώτες κιόλας ώρες.

Στο αρχικό δημοσίευμα υπήρξε αναφορά υπουργικής απόφασης για παραχώρηση του 100% των μετοχών της Cyta Hellas ανεξάρτητα από την διαδικασία αποκρατικοποίησης της μητρικής εταιρείας στην Κύπρο. Επίσης δημοσιοποιήθηκαν κάποια στοιχεία πολύ σημαντικά όπως ότι υπήρξε στόχος μείωσης του προσωπικού κατά 10% και των μισθών κατά 5% που όμως δεν επιτεύχθηκε καθώς οι δαπάνες παρουσίασαν ελάχιστη μείωση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι χαμηλοί μισθοί των εργαζομένων δεν επηρεάζουν υψηλούς προϋπολογισμούς της τάξεως των εκατομμυρίων ευρώ.

Τα δημοσιεύματα επιβεβαιώθηκαν από επίσημη ανακοίνωση της Cyta στις 08/11 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«αποφασίστηκε να διαχωριστούν οι διαδικασίες για τη Cyta Ελλάδος, από αυτές για τον υπόλοιπο Όμιλο της Cyta, έτσι ώστε να ανοίξει η προοπτική στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές για τη Cyta Ελλάδος. Μία προοπτική που θα είναι επωφελής για την αξία του Ομίλου και τους εργαζομένους του»

Οι διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες για τα διευθυντικά στελέχη και τους μετόχους της εταιρείας, μπορεί να αποβούν επωφελείς για την αξία του ομίλου και τους ίδιους. Για τους εργαζόμενους όμως, οι οποίοι απολύθηκαν, μειώθηκαν οι μισθοί τους και ζούνε στην αβεβαιότητα, επωφελής δεν πρόκειται να είναι καμία επένδυση και καμία συνεργασία. Ακριβώς το αντίθετο δείχνει η εμπειρία από εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών (HOL-360Connect, Victus). Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την νύφη με νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση και εκφοβισμό στην εργασία τους. Ήδη, από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης, ζητήθηκαν από την εργοδοσία στοιχεία παραγωγικότητας των συναδέλφων.

Το σωματείο εργαζομένων καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22/11 ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του κτιρίου της Λ. Αλεξάνδρας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν πέρα από το άνωθεν είναι οι δύο επιλύσεις εργατικών διαφορών μεταξύ του σωματείου και της εργοδοσίας, οι δυσμενείς εργασιακές αλλαγές σε συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας, οι τελευταίες συναντήσεις του ΔΣ του σωματείου με την αντιπροσωπεία της εργοδοσίας.

Ζητάμε να δώσετε ΟΛΟΙ το παρών για να διαμορφώσουμε το πλαίσιο στο οποίο επιθυμούμε να εργαζόμαστε συλλογικά, ανθρώπινα και αλληλέγγυα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα