Σωματείο Cyta Hellas: «Μπορεί να είσαι ο επόμενος!»

Στις 08/11 η Cyta στην Κύπρο ανακοίνωσε τον διαχωρισμό της από την θυγατρική της εταιρεία Cyta Hellas (δείτε σχετικά: https://xekinima.org/ti-tha-sumbei-me-tin-cyta-hellas/). Παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά της εργοδοσίας προς το Σωματείο των Εργαζομένων στη Cyta Hellas, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14/11, ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων, λίγες μέρες μετά προχώρησε την απόλυση δυο εργαζομένων. Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22/11 προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσεων.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στη CYTA Hellas

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου σε συνάντηση του ΔΣ με την εργοδοσία ακούσαμε πολλάκις από τα χείλη του Γενικού Διευθυντή την «δέσμευσή» του πως ότι κινήσεις γίνουν για την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας θα έχουν ως γνώμονα την διατήρηση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών των εργαζομένων.

Πριν κλείσουν 72 ώρες από τα λόγια αυτά μάθαμε πως έγιναν στο κτίριο της Μεταμόρφωσης δυο απολύσεις συναδέλφων που εργάζονταν στο τεχνικό τμήμα. Η εργοδοσία για άλλη μια φορά κάνει λόγο για ειλημμένες αποφάσεις πριν από καιρό και διαψεύδει πως επέρχονται μαζικές απολύσεις.

Δυστυχώς όμως, για την εργοδοσία, πλέον δεν πείθει κανένα. Οι «φήμες» για μαζικές απολύσεις που έχουν κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα μόνο φήμες δεν είναι. Οι ίδιοι οι διευθυντές ετοιμάζουν λίστες με τους προς αποχώρηση συναδέλφους θέλοντας να μας πείσουν πως το κριτήριο είναι η χαμηλή παραγωγικότητα και όχι τα σχέδια για δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων.

Αυτό που τους απαντάμε εμείς είναι πως καμία απόλυση δεν είναι δικαιολογημένη. Όπως δεν δικαιολογούνται οι απανωτές μειώσεις («στοχευμένες» και οριζόντιες) στους μισθούς μας, οι μη αναπληρώσεις θέσεων συναδέλφων που αποχώρησαν, οι αντικαταστάσεις των υπερωριών με ρεπό, οι μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλες ομάδες και καθήκοντα με το έτσι θέλω.

Και όλα αυτά σε εποχές που η εταιρεία «ευημερούσε». Τώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν την πώληση τι θα πρέπει να περιμένουμε; Η εργοδοσία δεν έχει καμία δικαιολογία πια. ‘Η θα διασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων και τις αποδοχές τους ή θα μας βρεις απέναντί της.

Σαν Σωματείο καλούμε όποιον συνάδελφο τον καλεί το Τμήμα Προσωπικού να επικοινωνεί πρώτα με το ΔΣ. Συλλογικά μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που μας προορίζουν.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 17:30 στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Λ. Αλεξάνδρας για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Να μην αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στην  εργοδοσία.

Να προφυλάξουμε τα δικαιώματα μας και το μέλλον μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα