Array

Σωματείο Βόνταφον: Όχι στους εργολάβους και το outsourcing

Η εταιρεία Victus που δημιουργήθηκε από την Vodafone τον περασμένο Μάρτη για να συμπεριλάβει 260 περίπου τεχνικούς από τις Vodafone & Wind προχώρησε σε παράδοση ενός τμήματός της με 25 εργαζόμενους σε μια εργολαβική εταιρεία την TBSP.
 
Η εταιρεία αυτή φημίζεται για το απαράδεκτο εργασιακό της καθεστώς και πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται σε αυτή χάνουν ότι είχαν κατακτήσει σε μισθούς, ωράρια, συνθήκες κτλ.
 
Διόλου τυχαία μέσα σε αυτούς που μεταφέρονται είναι και 3 εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του επιχειρησιακού σωματείου στην Victus.
 
Τις επόμενες μέρες υπάρχει γενική συνέλευση του σωματείου για να δει τρόπους αντίδρασης. Ζήτησαν ήδη συμπαράσταση από τα όμορα σωματεία του χώρου.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην Vodafone

Όχι σε μια ακόμη μεταφορά συναδέλφων σε εργολάβο

Αγωνιστική και ενωτική απάντηση για τη ματαίωση των σχεδίων για outsourcing συναδέλφων της VICTUS

Συνάδελφοι,

Μόνο 8 μήνες κράτησαν οι απατηλές υποσχέσεις της εργοδοσίας σχετικά με το μέλλον των συναδέλφων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Victus.Στις 26 Νοεμβρίου διοικητικά στελέχη της Victus ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι οι 25 συνάδελφοι από το τμήμα FIELD OPERATION (δηλαδή το 10% περίπου των εργαζομένων στην Victus) μεταφέρονται στην εταιρεία TBSP. Όπως ανέφεραν, το έργο που αφορά στις υπηρεσίες προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης πεδίου στους σταθμούς βάσης ανατίθεται σε αυτή την εταιρεία. Η TBSP διακρίνεται για τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την έλλειψη ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες της και πολλά άλλα ακόμα.

Όπως υποστηρίζαμε στην επιχειρηματολογία μας κατά της μεταφοράς των εργαζομένων στην Victus, η εταιρεία αυτή δεν ιδρύθηκε, παρά μόνο για να αποτελέσει το όχημα για περαιτέρω outsourcing με χειροτέρευση συνθηκών εργασίας και αμοιβών σε όλο τον χώρο. 

 Να θυμίσουμε εδώ πως στις 4 Μαρτίου 2014 η εργοδοσία της Vodafone, διά της Διευθύντριας Προσωπικού, σε απαντητικό της μήνυμα σχετικά με την μεταφορά των συναδέλφων στην Victus, έλεγε:

«Η ανάθεση στη Victus Networks από τη Vodafone των υπηρεσιών διαχείρισης του κοινού δικτύου των εταιρειών VodafoneWind ισχύει κατ’ αρχήν για 20 χρόνια τουλάχιστον. Επομένως, οι θέσεις εργασίας στη Victus Networks έχουν χρονικό ορίζοντα μεγάλης διάρκειας και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για μειώσεις θέσεων εργασίας».

Επιπλέον δεν ξεχνούμε τις συναντήσεις των CEO της Vodafone και της Wind με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου έκαναν λόγο για εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και 600 «νέες» θέσεις εργασίας μέσω της Victus.

Οκτώ μόλις μήνες μετά οι μάσκες έπεσαν. Μια νέα υπεργολαβία (outsourcing) έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα του κατακερματισμού και της παράδοσης κομματιών της εταιρείας σε εργολαβικά κάτεργα με απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες και μισθούς.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα οι διοικήσεις χτυπούν τους εργαζομένους οι οποίοι οργανώνονται και διεκδικούν, καθώς οι προς μεταφορά συνάδελφοι ήταν πάντα αγωνιστικοί και αλληλέγγυοι, συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες, από τότε που ήταν στην Wind.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις Vodafone, Wind και Victus να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους συναδέλφους. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής