Σκουριές: Συλλαλητήριο ενάντια σε μια στημένη διαιτησία, Τρίτη 27/3

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» στην οποία συμμετέχει το «Ξ», για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 27ης Μάρτη, στις 18:00, στη Καμάρα

 

Ό,τι κι αν πει η διαιτησία, εμείς θα διώξουμε την εταιρεία!

Συλλαλητήριο Τρίτη 27 Μάρτη, 18:00 Καμάρα

Όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα, για να παρακάμψει τις αντιδράσεις του κόσμου η Eldorado υπέγραψε πως θα εφάρμοζε μια δική της «πρωτοποριακή» μέθοδο μεταλλουργίας. Με τη μέθοδο αυτή θα μπορούσε να παράγει χρυσό χωρίς να χρησιμοποιεί κυάνιο, και να φορολογείται στην Ελλάδα γι’ αυτό.

Και μετά το παραμύθι τέλειωσε. Η μαγική μέθοδος της Eldorado αποδείχθηκε μια …«πατέντα» που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά και που, αν γίνει, θα δηλητηριάσει όλη την περιοχή με αρσενικό. Η σύμβαση της εταιρείας με την κυβέρνηση είναι πλέον στον αέρα και η εταιρεία θα έπρεπε κανονικά να εκδιωχθεί επιτόπου. Αντί γι’ αυτό ο υπουργός Σταθάκης έστησε τη διαδικασία της «διαιτησίας», όπου οι δικηγόροι της εταιρείας και του κράτους θα διαπραγματευτούν για να βρουν έναν εύσχημο τρόπο να συνεχιστεί η καταστροφή.

Ξέρουμε καλά πού καταλήγουν αυτές οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης. Με τέτοιες διαπραγματεύσεις καταλήξαμε χωρίς μισθούς και συντάξεις, με διαλυμένη υγεία και παιδεία, με τα σπίτια μας στα χέρια των funds. Με τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης καταλήξαμε στο ξεπούλημα του ίδιου του τόπου, των αεροδρομίων, των λιμανιών. Οι ίδιοι κύκλοι που πλουτίζουν με τα σκάνδαλα όσο η κοινωνία ασφυκτιά, μας λένε πως εργάζονται για «αμοιβαία επωφελείς λύσεις».  Οι ίδιοι που ξεπουλάνε το Ελληνικό και χαρίζουν την Ήπειρο στις εξορυκτικές πετρελαίου, θέλουν να μας πείσουν πως διαπραγματεύονται για το συμφέρον μας στις Σκουριές.

Δεν μας πείθουν! Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτήν, ούτε καμία άλλη κυβέρνηση. Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού κέρδισε όσα κέρδισε στο δρόμο, και έτσι θα συνεχίσει μέχρι τη νίκη. Ό,τι κι αν βγάλει το μαγείρεμα της διαιτησίας, εμείς θα είμαστε στο δρόμο μέχρι να φύγουν!

 

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού συνεδριάζει κάθε Δευτέρα στις 19:30 επι της Σωκράτους 14.
Στοιχεία επικοινωνίας:
e-mail: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/epitropiagonathessantigold/
Twitter: @ThessAntigold

#skouries

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα