Σκουριές: κάλεσμα σε σύσκεψη για τους διωκόμενους στη Θεσ/νίκη

Δημοσιεύουμε το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που καλεί οργανώσεις, κινήματα, σωματεία αλλά και κάθε πολίτη σε μια σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν στην πόλη εν όψει της έναρξης των δικών στις 9 Ιούνη

 

Στις 9 Ιουνίου το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ξεκινούν οι δίκες των αγωνιστών κατά της εξόρυξης χρυσού. Αυτή η ημερομηνία πρέπει να αποτελέσει σταθμό για τα κινήματα, τις οργανώσεις και κάθε προοδευτικό άνθρωπο, καθώς θα ξεκινήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης μιας ολόκληρης κοινωνίας επειδή αγωνίζεται για την προστασία του τόπου της από τις καταστροφικές εξορύξεις.

kalesma

Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στην πολυεθνική Eldorado Gold, στους ντόπιους συνεργάτες της, στην αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό που την καλύπτει, στα ΜΜΕ που παραπληροφορούν, καθώς και στις κυβερνήσεις που την αδειοδοτούν.

Έχει δώσει μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος από τα τοξικά απόβλητα, για την προστασία των θέσεων εργασίας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμό) που θα χαθούν αν προχωρήσει η εξόρυξη, για την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Ο αγώνας αυτός αντιμετωπίστηκε με σκληρή καταστολή, με γκανγκστερικές επιδρομές μέσα στα χωριά, με χημικά στα σχολεία, με “απαγωγές” όσων θεωρούνταν ύποπτοι, και φυσικά με άπειρες δικαστικές υποθέσεις που στόχευαν στην τρομοκράτηση του πληθυσμού. Έτσι, περισσότεροι από 450 αγωνιστές από όλη την περιοχή έχουν βρεθεί υπόδικοι και αντιμετωπίζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Στις 9 Ιουνίου ξεκινά η πρώτη από τις μεγάλες δίκες του κινήματος, οι οποίες αφορούν κακουργηματικές κατηγορίες για διάφορες υποθέσεις που κατασκεύασε η εταιρία μαζί με την αστυνομία. 21 από τους συναγωνιστές μας θα κληθούν ενώπιον των δικαστικών, για να εξηγήσουν τα αυτονόητα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν αγωνιστή μόνο, του στα χέρια των μηχανισμών καταστολής.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, καλεί κάθε σύλλογο, οργάνωση, κίνηση, κίνημα, σωματείο αλλά και κάθε πολίτη που θέλει να αντισταθεί σε αυτή την πραγματικότητα, σε ανοιχτή σύσκεψη:

  • την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 19:30
  • στο κτίριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) στον 4ο όροφο

Θέματα συζήτησης:

  • Η διοργάνωση της αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους αγωνιστές, με στόχο την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες.
  • Η συνέχιση του αγώνα ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις σε όλη τη Β.Ελλάδα.
  • Ο συντονισμός των κινημάτων και των αντιστάσεων, ώστε να δώσουμε από κοινού την απάντηση που χρειάζεται στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας, όποιος και αν τις εφαρμόζει.

Σας καλούμε επίσης να συζητήσουμε την από κοινού καλύτερη οργάνωση των επόμενων δράσεων του κινήματος:

  • Συναυλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους, το Σάββατο 4 Ιούνη.
  • Πορεία αλληλεγγύης προς τα δικαστήρια την ημέρα που ξεκινούν οι δίκες, Πέμπτη 9 Ιούνη.
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Η συνάντηση θα ανοίξει με ενημέρωση για το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης από διωκόμενους της περιοχής και θα ακολουθήσει η συζήτηση.
To event στο facebook: https://www.facebook.com/events/268213110190904/
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης συνεδριάζει τακτικά κάθε Δευτέρα στις 19:30 στο κτήριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51), στον 5ο όροφο.
Στοιχεία επικοινωνίας:
e-mail: [email protected]
Blog: http://epitropiagonathessantigold.blogspot.gr
Facebook: https://www.facebook.com/epitropiagonathessantigold/

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα