Σκουριές: κάλεσμα για κοινή δράση σε όλη την Αριστερά από το «Ξ» Βόλου

Διαβάστε παρακάτω το κάλεσμα του “Ξ” Βόλου στις υπόλοιπες οργανώσεις της Αριστεράς, για κοινή δράση πάνω στο θέμα του αγώνα των Σκουριών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

 

Ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση

προς όλες τις Αριστερές οργανώσεις, κόμματα και κινηματικές συλλογικότητες του Βόλου και της Μαγνησίας.*

Θέμα: πρόταση για την από κοινού διοργάνωση συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Βόλος,27/5/2016

 

Συντρόφισσες/οι,

την Πέμπτη 9  Ιουνίου ξεκινά, στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, η δίκη 21 αγωνιστών, για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών την 17η Φεβρουαρίου 2013. Η βιομηχανία των διώξεων αφορά συνολικά 450 αγωνιστές από τη Χαλκιδική.

Οι επιτροπές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη απευθύνουν κάλεσμα για αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους αγωνιστές (δείτε το κείμενο που ακολουθεί) και διοργανώνουν μια σειρά από κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Στα πλαίσια αυτά καταθέτουμε ανοιχτή πρόταση για από κοινού διοργάνωση συλλαλητήριού αλληλεγγύης το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2016 στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου.

Εξυπακούεται ότι κάθε συλλογικότητα διατηρεί αναφαίρετο το δικαίωμα της ανεξάρτητης παρουσίας και παρέμβασης με το δικό της πανό, υλικά, ανακοινώσεις κοκ.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη εκπροσώπων από κάθε  οργάνωση/κόμμα/συλλογικότητα που επιθυμεί να συμβάλλει σε αυτή την κινητοποίηση, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 7μμ στο Στέκι Μεταναστών – Χώρο Κινημάτων.

 

Σημείωση
Η επιστολή αυτή έχει σταλεί στις παρακάτω οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες του Βόλου: ΑΝΤΑΡΣΑ, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΑΣ, ΚΚΕ, ΚΚΕ μλ, Λαϊκή Ενότητα, ΜΛ ΚΚΕ, ΣΕΚ, Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, Εργατική Αυτονομία, Ταξικός Συντονισμός για την ανατροπή, Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ, Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό.  
Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη εδώ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα