«Σκοτώνουν» τους φτωχούς! Χαρίζουν δισ. ευρώ στους Λάτσηδες!

Άρθρο της Σύνταξης από το "Ξ" που κυκλοφορεί (τ. 389)

Τον προηγούμενο μήνα έγινε η πρώτη προσπάθεια να κατασχεθεί το σπίτι μιας άνεργης γυναίκας από το Χολαργό επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις της στην Τράπεζα Πειραιώς. 400 αλληλέγγυοι αγωνιστές εμπόδισαν τον πλειστηριασμό και έσωσαν το σπίτι της άνεργης. Προς το παρόν βέβαια γιατί τα κοράκια των τραπεζιτών θα επανέλθουν… 

Ποιοι είναι αυτοί οι τραπεζίτες όμως και με ποιο δικαίωμα διεκδικούν τα σπίτια των ανέργων και των φτωχών; Είναι αυτοί των οποίων οι τράπεζες δεν θα υπήρχαν αν δεν ξόδευε αφειδώς το ελληνικό κράτος για να τις ανακεφαλαιοποιεί ξανά και ξανά (πάνω από 200 δισ. € συνολικά) φορτώνοντας όλους εμάς με το εφιαλτικό δημόσιο χρέος που κυμαίνεται στο 175% του ΑΕΠ και που για την «εξυπηρέτησή» του καταστρέφεται καθημερινά η ελληνική κοινωνία. Το πρόβλημα με τους τραπεζίτες, βέβαια δεν είναι ελληνικό, είναι διεθνές. Ας μην ξεχνάμε πως η παγκόσμια κρίση, η οποία συνεχίζεται και της οποίας μέρος είναι και η ελληνική κρίση, ξεκίνησε το 2008 από τις ΗΠΑ με την κατάρρευση του εκεί τραπεζικού συστήματος. 

595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών απολύθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να εξοικονομηθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ! Κάποιες απ’ αυτές είναι πολύ πιθανό να είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που αύριο μπορεί να χάσουν το σπίτι τους καθώς δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση. 

Όμως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σκορπά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοκαρχαρίες πετρελαιάδες, χαρίζοντάς τους τα πρόστιμα τα οποία τους είχε επιβάλει επειδή προχωρούσαν σε παράνομες ενέργειες και έκλεβαν το δημόσιο φοροδιαφεύγοντας! Η διάταξη αυτή που πέρασε από τη Βουλή με τα νομοσχέδια του περασμένου μήνα (Μάρτη) αφορούσε την χρήση ψεύτικων παραστατικών για να φοροδιαφεύγουν. 

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό UNFOLLOW (τεύχος Μάρτη, http://unfollow.com.gr/web-only/11202-dropologia/

«…οι εταιρείες «MOTOR OIL» και «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), των κ.κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη και Σπύρου Λάτση αντίστοιχα, ΔΕΝ πρόκειται να πληρώσουν προς το δημόσιο ποσά που συνολικά υπερβαίνουν τουλάχιστον το 1 δις ευρώ, για πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Και λέμε ”τουλάχιστον” γιατί αυτό το -γενναία προς τα κάτω στρογγυλοποιημένο- ποσό προκύπτει μόνο από ελέγχους που έγιναν για τα έτη 2010-2011. Μάλιστα, αν γίνουν διευρυμένοι έλεγχοι σε όλες του αυτού είδους εταιρείες, τα έσοδα που ενδεχομένως θα προέκυπταν για το δημόσιο υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 15 δις ευρώ.»


»… πρόκειται για βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις που μόνο για τη Μότορ Οιλ και μόνο για τα έτη 2010 – 2011 ανέρχονται στα 480 εκατ. ευρώ (από 800 εκατ. € που ήταν το αρχικό πρόστιμο) ενώ αν ελεγχθούν και οι άλλες χρονιές, το ποσό μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ. €.» [σ.σ: μόνο για τη Μότορ Όιλ]

Υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτή την αθλιότητα; Την αθλιότητα των κυβερνώντων, που κοροϊδεύουν καθημερινά τον κόσμο μέσα από τα ΜΜΕ που οι ίδιοι οι μεγαλοκαρχαρίες ελέγχουν, ότι δήθεν οι πολιτικές τους είναι για το κοινό καλό! Ότι δήθεν θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας και χίλια άλλα παραμύθια! 

Οι πολιτικές τους έχουν ένα μόνο στόχο: να ενισχύσουν τους Λάτσηδες και τους Βαρδινογιάννηδες και όλους τους άλλους ληστές, απατεώνες, ψεύτες, φοροκλέφτες, που έχουν στο τσεπάκι τους Σαμαράδες και τους Βενιζέλους – οι οποίοι κατά τα άλλα παριστάνουν τους έξυπνους και τους παλικαράδες. 
Πρέπει να ανατραπούν. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να σωθεί η κοινωνία από αυτή τη ληστεία που γίνεται μέρα μεσημέρι και με την πλήρη κάλυψη του νόμου και του κράτους. 

Όλες οι προσπάθειες που έκανε το μαζικό κίνημα τα τελευταία χρόνια να τους ανατρέψει μέσα από τους αγώνες του δεν ευοδώθηκαν γιατί οι πουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων ήταν συνειδητό εμπόδιο και φρένο και γιατί τα κόμματα της Αριστεράς δεν στάθηκαν ικανά να συνεργαστούν και άξια να προσφέρουν μια πειστική πολιτική πρόταση διεξόδου στην κοινωνία. 

Έρχονται εκλογές σε μερικές βδομάδες. Αποτελούν ευκαιρία για τα λαϊκά στρώματα να στείλουν ένα μήνυμα μαζικής αποδοκιμασίας. Μια μεγάλη ήττα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να προκαλέσει τέτοια κρίση στις γραμμές των κυβερνώντων που να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση τους. 

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος που όλοι οι μαχητές του εργατικού και λαϊκού κινήματος πρέπει να θέσουμε. Κι αυτό σημαίνει μαζική υπερψήφιση των κομμάτων της Αριστεράς. Η Αριστερά μπροστά στις εκλογές που έρχονται, είχε ιστορικό χρέος να συνεργαστεί, διατηρώντας ασφαλώς τις διαφορές της και την πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική της ανεξαρτησία. Όμως αρνείται.  

Παρά την κριτική, επομένως,  που μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε στις ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς, η ψήφος στην Αριστερά είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε ανοικτό. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο στόχος πρέπει να είναι να περάσουν οι δήμοι μαζικά στην Αριστερά, και να μετατραπούν σε κάστρα αντίστασης στις πολιτικές των Τροϊκανών. Πρώτη επιλογή, για να περάσουν οι δήμοι στην Αριστερά, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η κύρια δύναμη στην Αριστερά. Όμως και η ψήφος σε μικρότερους, αλλά ενωτικούς αριστερούς συνδυασμούς, έχει επίσης τεράστια σημασία. Παρόμοια για τις ευρωεκλογές, όπου η ψήφος στην Αριστερά, με πρώτη επιλογή τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της ανατροπής. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα