Σκοπευτήριο Καισαριανής: δεν πωλείται!

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Δεν είναι απλά ένα κομμάτι δάσους μέσα στην πόλη, ένας ελεύθερος χώρος αναψυχής με παιδικές χαρές που επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι από τη γύρω περιοχή, αλλά και όλη την Αθήνα, ένας από τους ομορφότερους θερινούς δημοτικούς κινηματογράφους…

Πάνω απ’ όλα είναι ένα μνημείο της σύγχρονης ιστορίας και των αγώνων του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος. Ο τόπος στον οποίο εκτελέστηκαν οι διακόσιοι από τους Ναζί την πρωτομαγιά του 1944.

Ο τόπος-σύμβολο για όλους όσους εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τα στρώματα της κοινωνίας που δίνουν ξανά τη μάχη ενάντια στην απειλητική επανεμφάνιση του νεοφασισμού.

Αυτό είναι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τουλάχιστον για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Για την κυβέρνηση ωστόσο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό: είναι ένα ακόμη «φιλέτο» στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, ένα απλό «οικοπεδάκι» που μπορεί να πουληθεί στα πλαίσια της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας.

Μόλις κοινοποιήθηκε η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει στο σφυρί το Σκοπευτήριο, το Δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής εξέδωσε ομόφωνη απόφαση, στις 24/5, η οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι μνημείο παγκόσμιας αναγνώρισης και σαν τέτοιο ανήκει στον Ελληνικό λαό και ειδικότερα στο Δήμο Καισαριανής που έχει τη βούληση και τη δυνατότητα να αναδείξει αυτόν τον μοναδικό χώρο.

Η οποιαδήποτε σκέψη για ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ αυτού του ιστορικού – μνημειακού χώρου, ενταγμένη σε μια συνολική μεθόδευση που απαξιώνει και παραγκωνίζει τις λαϊκές ανάγκες είναι απαράδεκτη και δεν θα υλοποιηθεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και τερματισμό στις ακραίες ανιστόρητες επιλογές της Κυβέρνησης.»

Παράλληλα, ο Δήμος δήλωσε ότι προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις και κατάληψη του χώρου το επόμενο διάστημα.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στο ξεπούλημα του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου, πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει από τους κατοίκους της Καισαριανής, αλλά και ολόκληρο τον λαό της Αθήνας.

Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, οι υπάλληλοι των τραπεζιτών και της Τρόικας, θα πρέπει να μάθουν ότι ούτε το φυσικό περιβάλλον και πολύ περισσότερο η ιστορική αντιφασιστική μνήμη δεν είναι για πούλημα!

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
588ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
389ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής