Array

Σισμανόγλειο: Απεργία διαρκείας στα εργαστήρια

Του Νίκου Μαλίνογλου, μέλους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων

Με πρόσχημα τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών για τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) η διοίκηση του Σισμανόγλειου αποφάσισε την ίδρυση νέου μικτού εργαστηρίου (μικροβιολογικό, αιματολογικό, βιοχημικό) στο ΤΕΠ.

Χωρίς προσλήψεις

Δεν προχώρησε όμως στην πρόσληψη νέου προσωπικού!

Για τη στελέχωση του εργαστηρίου αυτού μετακινήθηκαν 4 εργαζόμενοι από άλλες θέσεις του νοσοκομείου (3 από τα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Ν. Μάκρης και 1 από το Σισμανόγλειο).

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, φυσικά, να εντατικοποιείται ακόμα περισσότερο και πέρα από κάθε όριο η δουλειά των εργαζομένων τόσο στο νέο εργαστήριο όσο και στα ήδη υπάρχοντα!

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά από την απόφαση αυτή το εργαστήριο του ΚΥ στη Ν. Μάκρη θα λειτουργεί στο εξής χωρίς γιατρό γεγονός που είναι όχι μόνο επικίνδυνο αλλά και παράνομο!

Επιπλέον με τέτοια εντατικοποίηση γίνεται επισφαλής η έκδοση των σωστών αποτελεσμάτων από όλα τα εργαστήρια. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι σήμερα οι παρασκευαστές δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις εφημερίες του νοσοκομείου (εφημέρευε ένας αντί για δύο που χρειάζεται) πόσο μάλλον με το επιπλέον εργαστήριο.

Απεργία διαρκείας!

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, ενώ είναι υπέρ της δημιουργίας ολοκληρωμένου ΤΕΠ, είναι αδύνατο να δεχτούν την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας τους τη στιγμή που με το υπάρχον προσωπικό δεν μπορούν να πάρουν ούτε τα δύο ρεπό την εβδομάδα που δικαιούνται.

Έτσι, με το που έγινε γνωστή η απόφαση της διοίκησης έγινε άμεσα κλαδική συνέλευση των εργαζομένων και έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου όπου και αποφασίστηκε απεργία διαρκείας των εργαζομένων στα εργαστήρια σε όλο το νοσοκομείο (Σισμανόγλειο, κέντρα υγείας Σπάτων και Ν. Μάκρης) με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόφασης της διοίκησης.

Με την απόφαση αυτή διαφώνησαν μόνο οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ οι οποίοι ταυτίστηκαν πλήρως με τις επιλογές της διοίκησης.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο και παρά την μαζική αντίδραση των εργαζομένων η διοίκηση του νοσοκομείου αρνείται πεισματικά να συζητήσει με τους εργαζόμενους και το μόνο που είπε είναι ότι σε 3 μήνες θα προσληφθούν οι 3 παρασκευαστές που χρειάζονται για την λειτουργία του εργαστηρίου. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί η διοίκηση βιάστηκε να ανοίξει το εργαστήριο και δεν περίμενε ακόμα τρεις μήνες.

Αποφασισμένοι

Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο όπως και στα άλλα νοσοκομεία, τόσα χρόνια ακούνε μόνο λόγια και υποσχέσεις για την αύξηση του προσωπικού, τόσο από τις διοικήσεις όσο και από την κυβέρνηση (είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ). Στην πράξη όμως βλέπουν μόνο την αύξηση του όγκου δουλειάς που εκτός των άλλων βάζει σε κίνδυνο και τους ασθενείς. Είναι λοιπόν οργισμένοι. Και σ’ ότι αφορά την τελευταία αυτή απόφαση της διοίκησης είναι αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθεί η απόφαση για τη δημιουργία του εργαστηρίου στο ΤΕΠ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα