Σισμανόγλειο: Συνθήκες επικινδυνότητας για τους ασθενείς μετά την αποχώρηση 166 εργαζομένων

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο,εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά την αποχώρηση 166 εργαζομένων στα πλαίσια των διαθεσιμοτήτων της κυβέρνησης

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες (χρήστες υγείας), στους ανασφάλιστους, τους ανέργους, τους μετανάστες, σ΄ όλο τον ελληνικό λαό και τον ενημερώνουμε:

Το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, μετά την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ 166 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (53 γιατρών, 65 νοσηλευτών, κλπ.) λόγω της διαθεσιμότητας τους, εισήλθε σε συνθήκες έντονης επισφάλειας στη λειτουργία του και τη παροχή της ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας προς τους ασθενείς, δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας στη νοσηλεία των ασθενών.

Τα νοσηλευτικά τμήματα μετά την αποχώρηση 65 νοσηλευτών, λόγω διαθεσιμότητας, λειτουργούν με προσωπικό κατά πολύ λιγότερο (υπάρχουν τμήματα με 6-7 νοσηλευτές στο πρόγραμμα όταν για να καλυφθούν σε 24ωρη λειτουργία χρειάζονται το λιγότερο 11-12 νοσηλευτές) από το προσωπικό που απαιτείται για τις βασικές και στοιχειώδης διαδικασίες που αφορούν τη φροντίδα των ασθενών. Το προσωπικό εργάζεται σε συνθήκες έντονης εντατικοποίησης (ένας νοσηλευτής για 20 ασθενείς) και σε βάρδιες χωρίς τα απαραίτητα ρεπό ανά εβδομάδα αλλά και πολλές φορές σε διπλοβάρδιες (εργασία για 16 ώρες το 24ωρο) κάτι το οποίο ενέχει σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας προς τους ασθενείς.

Δε φτάνουν όλα αυτά η Διοίκηση του Νοσοκομείου με τη σύμφωνη γνώμη της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, τις τελευταίες 3 ημέρες και για άγνωστο χρονικό διάστημα, μετακίνησε 10 νοσηλευτές και Επισκέπτριες Υγείας προς το Αμ. Φλέμινγκ, διότι μετά τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων (εκ των οποίων 186 υπαλλήλων της νοσηλευτικής υπηρεσίας) δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό για να καλύψει τις εναπομείναντες κλινικές. Μάλιστα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου παραβιάζοντας Υπ. Απόφαση του κ. Γεωργιάδη ο οποίος είχε εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αμ. Φλέμινγκ ως εξειδικευμένου προσωπικού, υπέγραψε τις διαθεσιμότητες 7 εκ των 10 νοσηλευτών που είχαν εξαιρεθεί δημιουργώντας επιπλέον σοβαρά προβλήματα στη φροντίδα των νεφροπαθών ασθενών.   

Οι παρακλινικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, κλπ) που προγραμματίζονται καθυστερούν κατά πολύ στη διάρκεια της ημέρας ενώ αρκετές από αυτές πραγματοποιούνται την επόμενη ημέρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων για την υγεία των ασθενών. 

Η προσέλευση των ασθενών στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία έχει υπερδιπλασιαστεί (αύξηση 80%) λόγω του κλεισίματος 140 κρεβατιών από το νοσοκομείο του Παπαδημητρίου (πρώην 1ο ΙΚΑ), αρκετών κλινικών (Παθολογική, Καρδιολογική, Ουρολογική, κλπ.) που έχουν κλείσει στο Αμ. Φλέμινγκ μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει – μετατρέψει το νοσοκομείο Αμ. Φλέμινγκ σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς και της σημαντικής αύξησης της επισκεψιμότητας στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της φτωχοποίησης μεγάλου αριθμού της ελληνικής κοινωνίας από τη πολιτική της κυβέρνησης.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) έχει στόχο να ισοπεδώσει το κοινωνικό κράτος.  Σε πλήρη σύμπνοια με τις πολιτικές των Τροικανών, της ΕΕ και του ΔΝΤ και «τιμώντας» τις δεσμεύσεις και υπογραφές τους, θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στα δημόσια νοσοκομεία και στην πρόσβαση των πολιτών σ΄ αυτά θυσιάζοντας την υγεία του λαού για να την παραδώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Έχει στόχο, να βάλει «χέρι» ακόμα πιο βαθιά στις τσέπες της λαϊκής οικογένειας από 1/1/14 και να απομυζήσει άλλα 80 εκ. ευρώ το χρόνο, με το 1 ευρώ που θα εισπράττει σε κάθε συνταγή, τα 5 ευρώ  από κάθε εισιτήριο στα εξωτερικά ιατρεία και τα 25 ευρώ από κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Απώτερος στόχος της εγκληματικής αυτής πολιτικής είναι το κλείσιμο των μισών νοσοκομείων (από 140 να αφήσει 80 νοσοκομεία σ΄ όλη την Ελλάδα και ΜΟΝΟ 8 στην Αθήνα) και το κλείσιμο χιλιάδων κρεβατιών (από 30.000 να αφήσει 20.000) ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έκλεισε άλλα 8.000 κρεβάτια. Όσον αφορά τα εναπομείναντα νοσοκομεία θα είναι νοσοκομεία «προθανάτιας φροντίδας» και θα απευθύνονται στις φτωχές οικογένειες, οι οποίοι όταν και εάν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση θα είναι μόνο για να τους δοθεί η στοιχειώδη φροντίδα αφού δεν θα έχουν τη δυνατότητα για τίποτα περισσότερο και ουσιαστικότερο λόγω του οικονομικού τους στραγγαλισμού. Δεν συζητάμε για τους απόρους, τους ανέργους και τους μετανάστες οι οποίοι δε θα έχουν δυνατότητα να απευθυνθούν σ΄ αυτά τα εναπομείναντα νοσοκομεία και θα αφήνουν τη τελευταία τους πνοή στους δρόμους!

Βέβαια για τους λίγους και «εκλεκτούς» πολίτες που θα έχουν την οικονομική άνεση δε θα υπάρχει πρόβλημα μιας και ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ στην υγεία θα μπορεί να τους προσφέρει τα δέοντα αφού οι κυβερνώντες θα απαλλαγούν οριστικά από τη χρηματοδότηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας – πρόνοιας ενισχύοντας τους αδρά.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε πολιτικές που μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση.

  • Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους
  • Να μην κλείσει κανένα κρεβάτι
  • Καμιά απόλυση αλλά προσλήψεις προσωπικού
  • Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα της ζωής και της αξιοπρέπειας

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,147ΥποστηρικτέςΚάντε Like
647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα