Array

Σισμανόγλειο – Aμ. Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοικήτρια

Από το site της Νέας Πορείας στο Σισμανόγλειο – συνδικαλιστικής παράταξης στην οποία συμμετέχει το Ξεκίνημα

Επιτυχημένη ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Φλέμιγκ – Σισμανόγλειο – Παίδων Πεντέλης. Αρκετοί εργαζόμενοι, από τους λιγοστούς που στελεχώνουν πλέον τα Νοσοκομεία σε κάθε βάρδια, έδωσαν δυναμικό παρόν στη συνάντησή τους με τη Διοικήτρια. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως αντιμετωπίζουν τη Διοίκηση με ενιαίο τρόπο. Τόσο ως προς τη συνέχεια σε σχέση με τις προηγούμενες διοικήσεις όσο και ως εντολοδόχο της Κυβέρνησης για την εφαρμογή της πολιτικής της. Απ΄αυτή τη σκοπιά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων, με αποκορύφωμα το επιχειρούμενο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ. 

Με τη μέθοδο της υποβάθμισης και της κατάρρευσης, το ουσιαστικό κλείσιμο – που θα σημάνει η "κατάργηση και μεταφορά του Χειρουργικού Τομέα –  βαφτίζεται "αλλαγή χαρακτήρα". Ταυτόχρονα, οι αποφασισμένες συγχωνεύσεις (με κατάργηση μαγειρείων στο "Παίδων", κλινικών στο Σισμανόγλειο κ.α.) οδηγούν με ακρίβεια τους ασθενείς σε ταλαιπωρία και αναμονή ωρών για να εξεταστούν στα ιατρεία και σε ράντζο, αντί για κρεβάτι, σε θάλαμο νοσηλείας. Μόνη εναλλακτική, την ώρα της ανάγκης, να ξεπουληθούν όσοι ακόμα έχουν κάποιο εισόδημα σε κάποιον ιδιώτη έμπορο της Περίθαλψης.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά των εργαζομένων, η κατάσταση είναι τραγική. Μετά μάλιστα τις διαθεσιμότητες, η έλλειψη προσωπικού οδηγεί όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα τα Νοσηλευτικά Τμήματα να δουλεύουν στα όρια του κινδύνου. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και η υπεύθυνη γι’ αυτό το χάλι πολιτική ηγεσία αναγκάζεται να αναζητά λύσεις χρησιμοποιώντας εργαζόμενους – θύματα της κινητικότητας, κάτω από το καθεστώς των τρίμηνων μετακινήσεων. Έχουμε έτσι το φαινόμενο, εργαζόμενοι που μετακινήθηκαν, ως να περίσσευαν από το Α. Φλέμιγκ για παράδειγμα, να επιστρέφουν σ’ αυτό μετακινούμενοι για ένα τρίμηνο, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν στοιχειωδώς να επανδρώσουν ό,τι απέμεινε από το Νοσοκομείο.  Είναι φανερό πως και ο τρόπος αλλά και η μεθόδευση δεν είναι τυχαία. Οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι και στα όρια της αντοχής τους. Ο κανόνας πλέον και όχι η εξαίρεση είναι να δουλεύουν χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς ούτε καν να μπορούν να αρρωστήσουν!!!

Τονίστηκε στη Διοικήτρια πως οι εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να ανεχθούν την εφαρμογή της λεγόμενης "αξιολόγησης", που θα οδηγήσει στοχευμένα σε διαθεσιμότητα και απολύσεις. Τόσο σ’ ότι αφορά την ειδικότητα, καθώς, η Διοίκηση θα καθορίσει, ανάλογα με το ποια υπηρεσία θέλουν να ξεπουλήσουν, τι ειδικότητας θα είναι οι "κακοί" υπάλληλοι αλλά  και υποχρεωτικά  το 15%, σ’ ό,τι αφορά στην ποσότητα του προσωπικού.

Η Διοικήτρια από τη μεριά της, παρά το γεγονός πως προσπάθησε να φανεί καθησυχαστική, παρουσιάζοντας ως "σκέψεις" και "προτάσεις" που "θα αξιολογηθούν" τα ήδη γνωστά σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου, δεν μπόρεσε να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις αλλά και ούτε δεσμεύτηκε σε κάτι συγκεκριμένο, από τα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι.

Η εκτίμηση εργαζομένων και συλλογικοτήτων που παρευρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας ήταν ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης να ξεδιπλωθούν με τη μεγαλύτερη ένταση οι αγώνες και κινητοποιήσεις τους, ως τη μόνη ρεαλιστική απάντηση που μπορεί να ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική για ασθενείς και εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα