Σισμανόγλειο: όχι σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο από τη «Νέα Πορεία»

Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Νέα Πορεία που μοιράστηκε σήμερα το πρωί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με αφορμή τη χτεσινή (Πέμπτη 15/4) συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, με την εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ.

 

 

Συνάδελφοι,

Σήμερα έγινε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου για την συγκρότηση του ΔΣ του σωματείου σε σώμα.

ΜΕ περισσό θράσος η ΠΑΣΚΕ ως η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε «να συγκροτηθεί "αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό προεδρείο" με την συμμετοχή της ίδιας, της παράταξης μας, Ν. Πορείας και της ΑΝΑΓΚΙ».

Ως δεύτερη δύναμη πήραμε το λόγο αμέσως μετά και η θέση της παράταξης μας απέναντι στην πρόταση αυτή ήταν ότι:

«Η πρόταση της ΠΑΣΚΕ είναι μια πρόταση που στερείται σοβαρότητας, είναι υποκριτική και δεν μπορεί να σταθεί πουθενά …..»

Αναφέραμε ότι:

«στόχος μας είναι η συμμετοχή σε ένα προεδρείο αριστερό – προοδευτικό – δημοκρατικό, αλλά σε ένα τέτοιο προεδρείο δεν μπορεί να έχει καμιά θέση η παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι».

Μερικοί απ’ αυτούς, όπως τους αναφέραμε στη συνεδρίαση ήταν:

«Το γεγονός ότι ταυτίζεται πλήρως με την διοίκηση του νοσοκομείου και την κυβερνητική πολιτική, ότι δεν επιδεικνύει καμιά αγωνιστικότητα, ότι είναι μια κυβερνητική παράταξη που λειτουργεί με μόνο κριτήριο την ανέλιξη των δικών τους παιδιών και των παραγόντων τους, ότι την προηγούμενη περίοδο με την κινητοποίηση μας και την επίσχεση εργασίας για τις υπερωρίες έπαιξε ένα ανοιχτά απεργοσπαστικό ρόλο, ότι αυτήν την περίοδο που η επιθετικότητα της κυβέρνησης και της τρόικας δεν αφήνει  τίποτα όρθιο δεν φαίνεται πουθενά, κλπ».

Πάνω σ΄ αυτή τη βάση καταλήξαμε ότι «δεν μπορούμε να συμμετέχουμε, σ΄ ένα προεδρείο που θέλει να μας παγιδέψει για να μας κάνει συνυπεύθυνους των επιλογών της, ειδικά την επόμενη περίοδο (μια δύσκολη περίοδο με συγχωνεύσεις νοσοκομείων κλπ). Έτσι αποφασίσαμε να παραμείνουμε απλά μέλη του ΔΣ του Σωματείου για να δώσουμε την μάχη όπως εμείς θεωρούμε καλύτερα».

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ η οποία ανέφερε με δύο λόγια ότι δεν θέλει να συμμετέχει σε κανενός είδος προεδρείο και θα παραμείνει απλό μέλος. "Παράξενο" θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς αφού έτσι κι αλλιώς η ΔΑΚΕ καμία αντίσταση δεν προβάλλει στις πολιτικές της ΠΑΣΚΕ, σπάνια διαφωνεί μαζί της, και όχι σπάνια επικροτεί και επαυξάνει αφού και οι δύο πρωταγωνιστές του δικομματισμού πρεσβεύουν τις ίδιες πολιτικές: χτύπημα του βιοτικού μας επιπέδου, διάλυση των δικαιωμάτων μας, διάλυση της δημόσιας Υγείας και ξεπούλημά της στους ιδιώτες.

Από την άλλη η ΑΝΑΓΚΙ επέμεινε στην πάγια πρόταση τουΠΑΜΕ/ΚΚΕ για «αντιπροσωπευτικό – διαπαραταξιακό  προεδρείο με την συμμετοχή στο προεδρείο όλων των παρατάξεων». Βασικό της επιχείρημα ήταν ότι «δεν μπορεί να μας ψηφίζει ο κόσμος και εμείς να μην παίρνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν». Τότε γιατί δεν την παίρνει μόνη της αυτή την ευθύνη η ΑΝΑΓΚΙ, αφού πιστεύει πως αυτή είναι η σωστή στάση; Προϋπόθεση για την συμμετοχή της ΑΝΑΓΚΙ στο προεδρείο ήταν να «συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις αλλιώς δεν συμφωνεί να συμμετέχει». Γιατί βάζει αυτή την προϋπόθεση και μόνο αυτή; Η ΑΝΑΓΚΙ δηλαδή δεν έχει πρόβλημα να συμμετέχει στο ίδιο προεδρείο με τους απεργοσπάστες, φτάνει να συμμετέχουν κι όλοι οι άλλοι;

Επειδή ωστόσο στον πρώτο «κύκλο» των προτάσεων δεν υπήρξε συμφωνία, επανήλθε η ΠΑΣΚΕ με πρόταση για προεδρείο με την συμμετοχή μόνο των εκλεγμένων μελών στο Δ.Σ. της ΠΑΣΚΕ:

Πρόεδρος: Παπαϊωάννου

Γ. Γραμματέας: Καρατζούλα

Αντιπρόεδρος: Καλλιανίδου

Α. Γραμματέας: Μητσέλου

Ταμίας: Ντριβαλά 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν: 5 υπέρ (ΠΑΣΚΕ) – 2 κατά (Ν. Πορεία) – 1 λευκό (ΔΑΚΕ) – 1 παρόν (ΑΝΑΓΚΙ)

Νέα Πορεία
Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση,

Μαρούσι 15 Απριλίου 2011 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα