Σισμανόγλειο: οργή για το θάνατο του νοσηλευτή, ευθύνες σε διοίκηση, εισαγγελείς, υπουργείο

Απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, 1 Οκτωβρίου 2014.
Αναδημοσίευση από το site "Η Νέα Πορεία του Σισμανόγλειου"

Η μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ιδιαίτερα βαρύ και με μεγάλη συγκίνηση μετά το θάνατο του συναδέλφου νοσηλευτή συζήτησε το θέμα των "αξιολογήσεων" με τη παρουσία του δικηγόρου του σωματείου κ. Δ. Λαμπρόπουλο και στη συνέχεια το μείζον θέμα της απώλειας της ζωής του συναδέλφου.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα της συνέλευσης, το ζήτημα των "αξιολογήσεων", έγινε ενημέρωση για την απεργία – αποχή από τη διαδικασία των αξιολογήσεων που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ αναφέροντας ότι σε πολλά νοσοκομεία οι προϊστάμενες δε κάνουν αξιολογήσεις κατεβάζοντας τα φύλλα ποιότητας με τα εισηγητικά έντυπα στα γραφεία του Σωματείου.

Ο δικηγόρος του σωματείου σε ερώτημα εργαζομένων κατά πόσο οι προϊστάμενες καλύπτονται να μην αξιολογήσουν το προσωπικό τους και να κατεβάσουν τα έντυπα των αξιολογήσεων στο σωματείο απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο πως "καλύπτονται από την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ".

Στο δεύτερο θέμα έγινε εκτενής αναφορά για τη λειτουργία των ξενώνων εδώ και 2-3 χρόνια αναφέροντας τις τεράστιες δυσκολίες στις οποίες έφεραν σε πέρας τα καθήκοντα τους το προσωπικό των ξενώνων καθώς και για τις εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης και των συναρμόδιων υπουργείων για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου.

Αναφέρθηκαν όλα εκείνα τα έγγραφα που ενημέρωναν ή κατάγγελλαν τις συνθήκες νοσηλείας και εργασίας των συναδέλφων καθώς και όλες εκείνες οι ενέργειες του σωματείου για το εν λόγω θέμα, ενώ οι τοποθετήσεις των συναδέλφων ήταν ουσιαστικές, σε κλίμα ιδιαίτερης φόρτισης.

Οι αποφάσεις που η συνέλευση έλαβε ήταν:

1. Πλήρη οικονομική ή άλλη στήριξη προς την οικογένεια του συναδέλφου.

2. Δικαίωση του συναδέλφου με τη παραδειγματική τιμωρία των ενόχων που επιτέλεσαν ποινικά αδικήματα (οικονομική αποζημίωση ή φυλάκιση τους) κάτι για το οποίο δε πρόκειται να κάνουμε πίσω είτε στηρίζοντας την οικογένεια στο δικαστικό της αγώνα είτε προσφεύγοντας το ίδιο το σωματείο στη δικαιοσύνη.

3. ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των εναπομεινάντων παιδιών με εισαγγελική παραγγελία (παραβατική συμπεριφορά κ.α.) από τους ξενώνες εφήβων "όρμος" και "σπίτι" και τη μη επιστροφή των εφήβων στους ξενώνες που απομακρύνθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες.

Διαφορετικά το σωματείο και η γενική συνέλευση των εργαζομένων καλύπτει τους συναδέλφους των ξενώνων να μην εργαστούν σε συνθήκες απαράδεκτες με τη παρουσία παραβατικών εφήβων, κ.α., απαιτώντας την αναστολή λειτουργίας των ξενώνων μέχρι την απομάκρυνση των εν λόγω εφήβων.

Επίσης τονίσαμε ότι εάν γίνει εκ νέου προσπάθεια να εισαχθεί με εισαγγελική παραγγελία έφηβος με παραβατική συμπεριφορά ή έφηβος που χρειάζεται νοσηλεία σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα εφήβων, η εισαγγελέας θα μας βρει μπροστά της αφού δε πρόκειται να το επιτρέψουμε ακόμα και εάν χρειαστεί να συλληφθούμε και να οδηγηθούμε ως σωματείο στο αυτόφωρο.

Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης έγινε παράσταση από τους εργαζόμενους στη διοίκηση του νοσοκομείου όπου της ανακοινώσαμε τις αποφάσεις της γενικής μας συνέλευσης.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Τσαγδή μας ενημέρωσε ότι εκτός από τη πλήρη κάλυψη των εξόδων της κηδείας του συναδέλφου που αποφασίστηκε στο ΔΣ του νοσοκομείου χθες 30/9/14, αποφασίστηκε και ότι δε θα ξαναδεχτεί η διοίκηση εισαγγελικές παραγγελίες για νοσηλεία εφήβων στους ξενώνες, είτε με παραβατική συμπεριφορά, είτε περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας σε κλειστή μονάδα εφήβων. Επίσης μας ενημέρωσε ότι ήδη γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα οι έφηβοι που είναι εισαγγελικές παραγγελίες. 

Φεύγοντας από τη διοίκηση τέλος αναφέραμε ότι περιμένουμε τα αποτελέσματα των κινήσεων της διοίκησης μέχρι τη Παρασκευή το μεσημέρι και στο βαθμό που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δεσμεύσεις της Διοίκησης, από την ερχόμενη Δευτέρα 6/10/14 θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις της γενικής μας συνέλευσης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα