Σισμανόγλειο νοσοκομείο: συνεχίζονται επίσχεση εργασίας και δίωρες κινητοποιήσεις

Ανταπόκριση από το σ. Νίκο Μαλίνογλου, 
μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων για μήνες, συνεχίζεται! Όπως συνεχίζονται και οι δίωρες καθημερινές μας κινητοποιήσεις και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!!

Η κοροϊδία από πλευράς Διοίκησης και Υπουργείου επίσης καλά κρατεί. 

Επόμενο ραντεβού για τους εργαζόμενους είναι η παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε όλο το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, κλπ) στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα

Ώρα αναχώρησης 11.30 πμ με πούλμαν από τη πύλη του νοσοκομείου.

Αναφορικά με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από πλευράς διοίκησης ή υπ. Υγείας δεν υπάρχει κανένα νέο για τη πιθανή ανακατανομή του κονδυλίου των προσθετών αμοιβών του προσωπικού που θα έκανε η 1η ΥΠΕ, αλλά ούτε για τη πιθανή πρόσθετη κατανομή για το νοσοκομείο μας από το υπουργείο υγείας. 

Δεν φτάνει που δεν έχουμε νεότερα από υπουργείο και 1η Υπε, η Διοίκηση ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ παρότι μπορεί να καταβάλει το 80% των δεδουλευμένων του μήνα Απριλίου και το 95% των δεδουλευμένων των μηνών Μαίου και Ιουνίου δεν τα καταβάλλει ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και προσπαθώντας να κάνει συνένοχους και συμμέτοχους, στις περικοπές που υφιστάμεθα, το σωματείο και τους εργαζόμενους επιμένοντας να εκμαιεύσει απόφαση από εμάς για το οκέι των περικοπών. Από πότε όμως η Διοίκηση ζητά το οκέι των εργαζομένων για να καταβάλει λεφτά που τους χρωστάει; 

Ωστόσο χθες, σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή με τη συμμετοχή του Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, αποφάσισαν, μετά από την τεράστια επιθετική πίεση που τους άσκησαν οι εργαζόμενοι, να σταματήσουν το παιγνίδι που έπαιζαν τόσο καιρό και να βάλουν στους εργαζομένους τα λεφτά που υπάρχουν ήδη στο νοσοκομείο!!

Παράλληλα βέβαια, εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε προκειμένου να δοθεί λύση και καταβληθούν τα υπόλοιπα που λείπουν και μας χρωστούν από τα νυχτερινά, αργίες κλπ αλλά και από τις υπερωρίες που μας χρωστάνε από το μήνα Ιανουάριο. 
     

Αναφορικά με το Παπαδημητρίου: Η αλαζονεία της Διοίκησης δεν έχει προηγούμενο. Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να έρθει προσωπικό από το Παπαδημητρίου στο Σισμανόγλειο, αλλά αντιθέτως στέκει ως θεατής στην απόφαση της 1ης Υπε να μετακινήσει τεχνολόγους – ακτινολόγους (τους 5 από τους 7) από τον αξονικό του Σισμανόγλειου (τμήμα του Παπαδημητρίου που εδώ και 17 χρόνια στεγάζεται στο Σισμανόγλειο) στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων. 

Συνολικά μέχρι τώρα και με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 μετακινεί για 3 μήνες στους Αγίους Αναργύρους 150 εργαζόμενους (57 γιατρούς, 54 νοσηλευτικό προσωπικό, 30 τεχνολόγους). 

Aναφορικά με τις 3μηνες μετακινήσεις το έκαναν έτσι για να μην είναι παράνομες οι μετακινήσεις, αφού σύμφωνα με το νόμο μπορεί ο ΥΠΕάρχης να μετακινεί προσωπικό για 3 μήνες ανάμεσα στα νοσοκομεία κάθε ΥΠΕ. Δεν θα μπορούσε εξάλλου να τους τοποθετήσει τώρα μόνιμα στους Αγίους Αναργύρους αφού το προσωπικό του Παπαδημητρίου ανήκει στο Σισμανόγλειο, εφόσον είναι παράρτημα του Σισμανόγλειου. 

Υπολείπονται στο Παπαδημητρίου άλλοι 240 εργαζόμενοι (90 γιατροί, 90 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό , 40 τεχνολόγοι) που βεβαίως τίποτα δεν μας διασφαλίζει, εκτός από την πίεση τη δική μας, ότι κάποιοι θα έρθουν στο Σισμανόγλειο. 
Αναφορικά με τις περίπου 40 Μαίες που υπήρχαν στο Παπαδημητρίου: στο Σισμανόγλειο έχουν έρθει 5 στο αιμοδυναμικό, στους Αγίους Αναργύρους με τις προχθεσινές μετακινήσεις πήγαν 24, και παραμένουν στο Παπαδημητρίου καμιά 10αριά. 

Σε σχέση με τις Μαίες, θυμίζουμε ότι υπάρχει ωμή παρανομία και από τη μεριά του πρώην υπ. Υγείας Λοβέρδου που νομοθέτησε το 2011 ότι, οι μαίες δουλεύοντας 8 χρόνια ως νοσηλεύτριες θα μπορούν εάν θέλουν να κάνουν μετάταξη ως νοσηλεύτριες, πράγμα το οποίο δε μπορεί να συμβεί διότι οι μαίες έχουν πτυχίο Μαιών και όχι νοσηλευτών και άρα άλλα επαγγελματικά δικαιώματα. Ωμή παρανομία υπήρχε και από τη Διοικήτρια του νοσοκομείου που έκανε διαπιστωτικές πράξεις και τοποθέτησε ως νοσηλεύτριες τις μαίες που εργάζονται στο αιμοδυναμικό. Αυτά όλα τα έχουμε καταγγείλει στην ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας) η οποία οφείλει να κινηθεί δικαστικά για να βγάλει το νόμο Λοβέρδου παράνομο. Βεβαίως η νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου έχει καταγγείλει όλα τα παραπάνω και δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή τη παράνομη κατάσταση.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (ΓΙΑΤΡΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ, ΚΛΠ) 
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 11.30 ΠΜ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα