Σισμανόγλειο: με αφορμή τις διαθεσιμότητες το σωματείο εργαζομένων καλεί εισαγγελέα

Η εφαρμογή του νόμου 4254/14 που αφορά τις διαθεσιμότητες, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χτύπημα για το Σισμανόγλειο νοσοκομείο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και του προσωπικού.

Στις 8 Απρίλη 61 γιατροί του νοσοκομείου μας (όσοι είχαν μεταταχθεί από το ΙΚΑ) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα μια σειρά υπηρεσίες και κλινικές να υπολειτουργούν.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή αφήνει το αιμοδυναμικό τμήμα με 2 γιατρούς από 9, το γαστρεντερολογικό τμήμα με 1 από 4, το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα με 4 από 7, το Β’ παθολογικό τμήμα με 2 από 6, ενώ ο ψηφιακός αγγειογράφος οδηγείται σε κλείσιμο καθώς δεν απομένει κανένας γιατρός για τον χειρισμό του. Σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και σε μια σειρά άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα όμως, η κατάσταση του Β’ παθολογικού τμήματος με 2 γιατρούς για 40 ασθενείς είναι πραγματικά τραγική!

Αυτή η κατάσταση δεν ποδοπατά μόνο την κοινή λογική αλλά και μια σειρά νόμων, υπουργικών αποφάσεων, διεθνών κανονισμών και διατάξεων του οργανισμού του νοσοκομείου, που προβλέπουν με ρητό τρόπο των αριθμό των ειδικευμένων γιατρών ανά νοσηλευτικό τμήμα και αριθμό ασθενών.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση, το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να αποστείλει στις 8/4 καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας την εφαρμογή των νόμων και του συντάγματος, την άρση των διαθεσιμοτήτων και την άμεση κάλυψη του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό.

Η καταγγελία του Σωματείου των Εργαζομένων, ανάμεσα σ’ άλλα αναφέρει:

«Επειδή κλείνουν νευραλγικά τμήματα για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους νοσηλευόμενους και όχι μόνο ασθενείς…

»Επειδή ο κίνδυνος για την ασφάλεια των ασθενών του Νοσοκομείου και κυρίως των Α΄και Β΄ Παθολογικών τμημάτων, λόγω της έλλειψης ιατρών, είναι σημαντικός…

»Επειδή… αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών των πολιτών της Βορειονατολικής Αττικής .

»Επειδή η πείρα και η κοινή λογική καθιστούν απόλυτα βέβαιο ότι όσο το πρόβλημα που έχει ανακύψει παραμένει ανεπίλυτο, δεδομένης της αντιφατικότητας των προφορικών και των γραπτών απαντήσεων ή εντολών της Διοίκησης του Νοσοκομείου, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου.

»ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ


»Την άμεση παρέμβασή σας για την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων για την προστασία της υγείας των ασθενών και των εργαζόμενων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, με την άρση των διαθεσιμοτήτων των ιατρών και την άμεση κάλυψη του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό.»

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα