Σισμανόγλειο: καμία μετακίνηση προσωπικού – προσλήψεις τώρα στα νοσοκομεία!

Νίκος Μαλίνογλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Χθες οι Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι, οι Τεχνολόγοι Εργαστηρίων, οι Παρασκευαστές, οι Νοσηλευτές. Σήμερα οι Διοικητικοί.

Με απόφαση της Διοίκησης του Σισμανόγλειου ζητείται από τη Διοικητική Υπηρεσία από 2/6/15 να υπάρξει εθελοντική ή άλλως υποχρεωτική με αλφαβητική σειρά μετακίνηση στο τμήμα κίνησης του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, για την εκτέλεση κάποιων βαρδιών στις εφημερίες, από το σύνολο του διοικητικού προσωπικού του Σισμανογλείου. 

Πόσο θα συνεχίσει η αποψίλωση του προσωπικού του Σισμανογλείου και μέχρι πότε θα πληρώνει το Σισμανόγλειο τις 300 Διαθεσιμότητες του Αδώνιδος στο Αμ. Φλέμιγκ;

Αρκετά!!

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει από το Σισμανόγλειο 460 συνάδελφοι και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας! 

Η δουλειά όμως έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου Παπαδημητρίου και τη συρρίκνωση του Αμ. Φλέμιγκ, την απώλεια δηλαδή 600 κλινών από τη περιοχή, αλλά και από τη φτωχοποίηση του λαού που έχει στραφεί μαζικά στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  
Η κυβέρνηση έδωσε εδώ και 4 μήνες 6,5 δισ ευρώ στους εκβιαστές τοκογλύφους  – δανειστές και ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις στην Υγεία. Φτάνει πιά!! 

Η τακτική της μετακίνησης εργαζομένων, που δε λύνει το πρόβλημα, αλλά το πολλαπλασιάζει απειλητικά για την ύπαρξη και του Σισμανογλείου, είναι καταγγελτέα.

Οι ελάχιστοι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει σε κάθε γραφείο δεν αντέχουν πια, αφού βγάζουν και τη δουλειά του 50% σχεδόν των συναδέλφων τους που έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα!

Και βέβαια υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στο νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ, όπου έχουν μείνει ελάχιστοι συνάδελφοι στη κυριολεξία. Δε μπορεί όμως να λυθεί αυτό το πρόβλημα με τη διαρκή αιμοδοσία προσωπικού από το Σισμανόγλειο, όπως δε λύθηκε σε καμιά υπηρεσία που μέχρι σήμερα μετακινήθηκαν συνάδελφοι από το Σισμανόγλειο στο Αμ. Φλέμιγκ. 

Οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούνται, αντίθετα είναι παράνομο, να μετακινηθούν από τη θέση τους την οργανική και μ΄αυτή την έννοια το σωματείο θα τους στηρίξει στη απόφαση τους να αρνηθούν να καλύψουν τις βάρδιες που ζητά με έγγραφο της η Διοίκηση του Νοσοκομείου.  

Δεν αντέχει άλλο το προσωπικό. Ξεπέρασε πλέον τις δυνάμεις του. Ας το καταλάβει πια και η διοίκηση και η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας και η κυβέρνηση, η οποία πρέπει να αποφασίσει με ποιους είναι. Με τη κοινωνία ή με το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα