Σισμανόγλειο, Φλέμινγκ και Π. Πεντέλης: Ο Α. Γεωργιάδης αποφασίζει και διατάσσει

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής κίνησης "Νέα Πορεία" 

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη που επιδιώκει με πέντε μέλη διορισμένα από τον ίδιο να λειτουργήσει το Ενιαίο ΔΣ των νοσοκομείων Σισμανόγλειου – Αμ.Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης

Ο Υπουργός Υγείας με απόφαση του, ΦΕΚ/94/21-2-14, όρισε τα 5 μέλη, από τα 9 του Ενιαίου ΔΣ των νοσοκομείων Σισμανόγλειο – Αμ. Φλέμινγκ και Π. Πεντέλης για την άμεση λειτουργία του, αποκλείοντας από τη διοίκηση, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους Διευθυντές Ιατρικής και Διοικητικής Υπηρεσίας. (Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το Ν. 4052/12, άρθρο 2, το ενιαίο ΔΣ απαρτίζεται από 5 διορισμένα μέλη, 1 Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, 1 Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, 1 αιρετό εκπρόσωπο των γιατρών και 1 εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού).   

Για να μπορέσουν δε να παρουσιάσουν αυτό το ΔΣ της Ενιαίας Διοίκησης ως νομιμοφανές, επικαλέστηκαν τη παράγραφο 1, του άρθρου 13, του νόμου 2690/1999, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "εάν ορισμένα μέλη εκλέγονται ή δεν έχουν οριστεί ακόμη ή υποδειχτεί από τα αρμόδια όργανα, η συγκρότηση είναι νόμιμη εάν εγκαίρως έχει ζητηθεί εγγράφως η εκλογή ή η υπόδειξη τους και τα υπόλοιπα μέλη επαρκούν ώστε να υπάρχει απαρτία". 

Με άλλα λόγια δηλαδή, με αυτή τη σύνθεση, το εν λόγω ΔΣ  μπορεί να λειτουργεί και να παίρνει αποφάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα εν καιρώ…  στον υπουργό, όποτε δηλαδή θελήσει και κρίνει αυτός σκόπιμο (ΔΗΛ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!) να προχωρήσει στον ορισμό των υπόλοιπων 2 μελών και στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων. 

Έτσι εξηγείται η άρνηση του Υπουργείου Υγείας να δώσει απάντηση, σε έγγραφο που του εστάλη από τη διοίκηση του νοσοκομείου, για το εάν έχει δικαίωμα να ψηφίσει το Ιατρικό προσωπικό (Μόνιμοι και ΙΔΑΧ) του πρώην Παπαδημητρίου – 1ου ΙΚΑ για την ανάδειξη του εκπροσώπου των γιατρών. Γι΄ αυτό δε προκηρύσσει τις εκλογές των εκπροσώπων των γιατρών και του λοιπού προσωπικού.  

Είναι βέβαιο ότι, όσον αφορά τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων και την εκλογή αυτών, θα παραπεμφθεί στις καλλένδες, μιας και όσο δε απαντά το υπουργείο υγείας και δε προκυρήσει τις εκλογές ο Διοικητής του νοσοκομείου, δε θα έχουμε εκπροσώπους στο ΔΣ της Ενιαίας διοίκησης.

Μπράβο του! Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο άνθρωπος είναι άξια στο πόστο του υπηρετώντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές στην υγεία! Αποκλείει τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζόμενους από το ΔΣ  για να μπορεί να λύνει και να δένει για όσο χρονικό διάστημα θέλει αφού «έχει» την νομιμοφανή «κάλυψη» και την απαιτούμενη απαρτία.  

Θέλει έτσι να περάσουν κεκλεισμένων των θυρών σοβαρά θέματα που εκκρεμούν στο ΔΣ (οργανισμός νοσοκομείου, οικονομικά θέματα και προϋπολογισμός, προμήθειες, τεχνικά έργα, διαγωνισμοί, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, μετατάξεις και άλλα θέματα προσωπικού, κλπ), αφού οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ούτε καν θα είναι ενήμεροι, προκειμένου να έχουν άποψη για να συμμετέχουν ή να καταγγέλλουν όταν χρειάζεται τις αποφάσεις του ΔΣ.

Η νέα πορεία τη Τετάρτη 5/03/14 που θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ Σωματείου θα θέσει το εν λόγω θέμα για συζήτηση, καταγγέλλοντας τον Υπουργό Υγείας για την συγκεκριμένη απόφαση. Επίσης ως ΔΣ σωματείου θα ζητήσουμε τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του σωματείου προκειμένου να προβεί σε κάθε νόμιμο μέσο (ασφαλιστικά μέτρα, κλπ) για να μην λειτουργήσει ένα ΔΣ που θα αποκλείει με νομιμοφανή τρόπο τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζόμενους από τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο – Αμ. Φλέμινγκ και Π. Πεντέλης.

Νέα Πορεία – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση

ΜΑΡΟΥΣΙ, 2/3/2014

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα