Σισμανόγλειο, Αμ. Φλέμινγκ, Π. Πεντέλης: να σταματήσει η επίθεση στα νοσοκομεία!

Με κοινό δελτίο τύπου τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοσκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης σε κοινή συνάντησή τους την Παρασκευή 20 Νοέμβρη, καταγγέλλουν την επίθεση ενάντια στην Υγεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία απλά συνεχίζει την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

 

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «Α. Φλέμιγκ» και «Παίδων Πεντέλης» συναντήθηκαν σήμερα, 20 Νοέμβρη, προκειμένου να εκτιμήσουν και να διατυπώσουν από κοινού άποψη για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των τριών σωματείων αναφέρεται σε έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα τρία νοσοκομεία και αφορά στην «Κατάρτιση ενιαίου οργανισμού λειτουργίας του Γεν. Νοσ. Αθηνών Σισμανόγλειο – Α. Φλέμιγκ» και διαπιστώνει ότι:

«στην ουσία, πρόκειται για πιστή επαναφορά της πρότασης προηγούμενων κυβερνήσεων που θέλησαν να εφαρμόσουν ως Υπουργοί Υγείας οι Γεωργιάδης – Βορίδης, στα πλαίσια των πολιτικών κατάργησης της Δημόσιας Υγείας που εκπορεύεται από την ΕΕ και τα οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Σχέδιο που κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και σύσσωμου του λαού της περιοχής, δεν εφαρμόστηκε και έμεινε στα χαρτιά, παρά τις πολιτικές αλλά και τις υπηρεσιακές αποφάσεις που πάρθηκαν. Παρά τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων του Φλέμιγκ και 166 του Σισμανογλείου, την αποψίλωση του προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία, την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε κάθε επίπεδο….

[…]

Τα Νοσοκομεία μας εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και να εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς κάθε μήνα, παρ’ όλη την τραγική κατάσταση που τα οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Η καρδιά της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζει να χτυπάει (και στην περιοχή μας) χάρη στην αυτοθυσία, το κουράγιο και την επιστημοσύνη των εργαζομένων που όμως έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της αντοχής τους.

Οι αποφάσεις και τα «business plan» που σκέφτονται να υλοποιήσουν είναι ανεφάρμοστα, προσχηματικά και καταδικασμένα να αποτύχουν (πχ, λένε συνειδητά ψέματα πως μπορεί να υπάρχει Νοσοκομείο σε εφημερία χωρίς Χειρουργικό Τομέα).

Για άλλη μια φορά, διατρανώνουμε τη βεβαιότητα πως η επαναφορά και υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, θα οδηγήσει το Φλέμιγκ σε κλείσιμο, ενώ το Σισμανόγλειο θα καταρρακωθεί ακόμα περισσότερο καθώς θα κληθεί να σηκώσει το βάρος των 3.000 περίπου επιπλέον περιστατικών που εξυπηρετούνται στα Τακτικά και τα Επείγοντα ιατρεία κάθε μήνα. Δομές ολόκληρες και υπηρεσίες θα καταργηθούν, θα χαθούν 7 -8 εφημερίες στην Αττική κάθε μήνα. Που θα κατευθυνθεί λοιπόν και με τι συνθήκες ο κόσμος που έχει ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης;

Απαιτούμε να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ το σχέδιο – κατεύθυνση του Υπουργείου, απαιτούμε να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη υλοποίησης των σχεδίων της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της Διοίκησης που διορίστηκε επί Γεωργιάδη, με επικεφαλής τη Διοικήτρια κ. Τσαγδή, εκπονεί, προωθεί και υπηρετεί πιστά τα παραπάνω σχέδια.

Άμεσα να καταργηθούν όλες οι προηγούμενες αποφάσεις, στις οποίες αναφέρεται (!) και ο αν. Υπουργός, να ανεξαρτητοποιηθούν οργανικά και να αναπτυχθούν πλήρως τα Νοσοκομεία μας, με τη πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού.

Η απόφασή μας είναι να ξεκινήσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ κινητοποιήσεις, που σύντομα θα ανακοινωθούν, να στηριχτούμε στο λαό της περιοχής και να αποτρέψουμε την εφαρμογή των μνημονιακών σχεδίων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εκπορεύονται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής