Σίμος Ρούσσος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε όποιο και αν είναι το τίμημα»

Του Κυριάκου Χάλαρη

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε στο υπουργείο 200 ανθρώπους για να απολυθούν, όποιο και αν είναι το τίμημα».

Αυτό είπε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου στο Ξεκίνημα αμέσως μετά την απόφαση του Εισαγγελέα να τον καλέσει ως ύποπτο για «παροχή εξηγήσεων» επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία στο υπουργείο για τον δήθεν επανέλεγχο των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων.

Για τις απειλές της κυβέρνησης ότι θα τιμωρήσει με αργία τους δημάρχους που έχουν αρνηθεί  τον «επανέλεγχο των συμβάσεων» που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις μας είπε:

«Πρόκειται για μια μεθόδευση. Ουσιαστικά αυτό που μας λένε είναι ότι για να παραμείνουν οι Δήμαρχοι στη θέση τους πρέπει να παραδώσουν στο υπουργείο προς απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει ούτε ο Δήμος Χαλανδρίου ούτε οι υπόλοιποι 19 Δήμοι που έχουμε αρνηθεί αυτή τη διαδικασία.”

Ο Σίμος Ρούσσος αυτή τη στιγμή αποτελεί το νούμερο ένα στόχο της κυβέρνησης στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί πρωτοστάτησε στην κίνηση των 19 δημάρχων να αντισταθούν στις απολύσεις. Ο πόλεμος που έχει δεχτεί από εκδοτικά συγκροτήματα (Καθημερινή, Σκάι) αλλά και από την κυβέρνηση και τους φορείς της (ενδεικτική η έξωση που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ στις υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου)είναι συνεχής και ανελέητος.

Γιατί ξέρουν ότι αν μπορέσουν να κάμψουν έναν από τους πιο μαχητικούς Δήμους θα ανοίξουν το δρόμο για να σπάσουν το μέτωπο των 19 δημάρχων στο οποίο έχει μπει πλέον και η Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου.

Οι πιο μαχητικοί Δήμοι, η Αριστερά στο σύνολό της, το κίνημα πρέπει να σταθούν στο πλάι του Δήμου Χαλανδρίου.

Η ενίσχυση του διαδημοτικού μετώπου που έχει ανοίξει με αφορμή τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων είναι ίσως η πιο σημαντική μάχη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά μας. Και οι δυνατότητες που ανοίγει μπορούν πιθανά να καταφέρουν το πιο καίριο χτύπημα στην κυβέρνηση των μνημονίων.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής