Σήμερα στην ΕΡΤ: Συλλαλητήριο από 17 Ομοσπονδίες

Δεκαεπτά Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, στα πλαίσια της προσπάθειας συντονισμού ενάντια στη νέα επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας στα εργασιακά δικαιώματα, και με κεντρικά συνθήματα ενάντια στις νέες απολύσεις και το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Συντονιστικού Μετώπου Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας
Τρίτη 9 Ιουλίου 8:00 μ .μ. Ραδιομέγαρο ΕΡΤ

Ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) η συνεδρίαση της γραμματείας του Συντονιστικού  Μετώπου των Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το συντονιστικό μέτωπο των Δευτεροβάθμιων συνδικάτων προέκυψε κάτω από την αδήριτη ανάγκη της σημερινής πραγματικότητας όπως  διαμορφώθηκε μετά την τεράστια επίθεση που δέχθηκαν και δέχονται οι εργαζόμενοι, με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από την τρόικα και τις υποτελείς κυβερνήσεις που τις εφάρμοσαν. Μία ανάγκη που προέκυψε για την ανάληψη πρωτοβουλίας και συντονισμού δράσης όλων των εργαζομένων, μέσω των συνδικάτων τους, προκείμενου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και την χώρα,  αλλά και τους πειθήνιους εφαρμοστές της αφού οι τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) αδυνατούν να συντονίσουν και να οργανώσουν αυτή την αντίσταση.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε εκ μέρους των συνδικάτων η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για το επόμενο διάστημα που θα αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, των απολύσεων, το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας και την κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Θα υπάρξουν δράσεις και περιοδείες στους χώρους εργασίες και στις συνοικίες της πόλης μας προκειμένου να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας μας να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις θεωρώντας κομβικό σημείο αναφοράς την νίκη των εργαζομένων που θα είναι και νίκη της δημοκρατίας  κατά της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα σε συλλαλητήριο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στις απολύσεις που δρομολογούνται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και να αντιταχθούμε στην βαρβαρότητα που προσπαθεί να επιβληθεί.

Καλούμε επίσης τους  εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 18 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον ερχομό του Σόιμπλε κύριου εκφραστή της αυτής της πολιτικής και να απαντήσουμε με ένα βροντερό όχι στην προσπάθεια τους να μας επιβάλουν την εξαθλίωση μας. Ο Σόιμπλε πρέπει να βρει απέναντι του τους Εργαζόμενους και όχι τους υποταγμένους της κυβέρνησης.

Καλούμε ακόμα την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να αναλάβουν ενεργό ρόλο συντονισμού στην αντίσταση των εργαζομένων για την κατάργηση αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν.

Οι ομοσπονδίες των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα:
1.
      Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ)
2.
      Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και Χημικές Βιομηχανίες (ΠΟΕΠΔΧΒ)
3.
      Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
4.
      Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ)
5.
      Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
6.
      Ομοσπονδία Ηλεκτροτεχνικών Ελλάδος (ΟΗΕ)
7.
      Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ)
8.
      Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας (ΟΕΚΕ)
9.
      Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδας (ΟΘΕ)
10.    
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών και Συναφών Ιατρικών Κλάδων (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
11.
    Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
12.
    Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)
13.
    Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
14.
   Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
15.
   Ομοσπονδία Ενώσεως Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)
16.
    Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ)
17.
   Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα