Array

Σημαντική επιτυχία της Νέας Πορείας στο Σισμανόγλειο

Η Νέα Πορεία μοίρασε στο προσωπικό του νοσοκομείου την ακόλουθη ανακοίνωση, το πρωί της Δευτέρας 27 Ιούνη με την οποία κατάγγελλε την αυταρχικότητα της διοίκησης του νοσοκομείου, σε σχέση με τις εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, τα βασικά αιτήματα που μπαίνουν στην προκήρυξη της ΝΠ, υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων. Λίγες ώρες μετά, σε συνάντηση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο τελευταίος υποχώρησε σε όλα τα αιτήματα!

(Σημείωση: ‘‘Δ.Ε.’’ είναι οι εργαζόμενοι διετούς εκπαίδευσης, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν τελειώσει ΤΕΙ ή ΑΕΙ, τους οποίους η διοίκηση του νοσοκομείου επιχείρησε να αποκλείσει από το δικαίωμα του να είναι υποψήφιοι.)

Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης της Νέας Πορείας.

________________

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του διοικητή να αποκλείσει τους υποψήφιους κατηγορίας ΔΕ απο τις αρχαιρεσιες για τον εκπροσωπο των εργαζομενων στη διοικηση!

Συμμετέχουμε και εμείς στις αρχαιρεσίες με εργαζόμενους κατηγορίας Δ.Ε. σε ένδειξη συμπαράστασης στις άλλες παρατάξεις και διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση!

Η Νέα Πορεία καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου που εξαιρεί και αποκλείει από το δικαίωμα να εκλεγούν στο ΔΣ του Νοσοκομείου εργαζόμενοι κατηγορίας Δ.Ε. που συμμετείχαν ως υποψήφιοι σε ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων.

Συνεπείς με την θέση που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή εδώ και περισσότερο από δύο μήνες για τον απαράδεκτο και διασπαστικό διαχωρισμό του προσωπικού, επανερχόμαστε καταγγέλλοντας τον Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος όχι μόνο αυθαιρετεί αλλά και παρανομεί από την στιγμή που δεν εφαρμόζει αυτό που ο Ν. 3329/2005 του Ν. Κακλαμάνη λέει.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο «Το ΔΣ (…) αποτελείται από (…) έναν εκπρόσωπο του λοιπού, πλην των ιατρών ΕΣΥ, προσωπικού του Νοσοκομείου, ο οποίος εκλέγεται, μαζί με τον αναπληρωτή του, από το λοιπό, πλην ιατρών ΕΣΥ, προσωπικό του Νοσοκομείου.»

Είναι ξεκαθαρό και σαφέστατο με βάση τον νόμο ότι όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι εκπρόσωποι για την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η αναφορά του Διοικητή στην Υπουργική Απόφαση Δ.Υ1δ/οικ. 33350 (ΦΕΚ 1580/29-11-2001) για να δικαιολογήσει την απόφαση του να μην πάρει υπόψη του τον Ν. 3329/2005 είναι αστεία αφού οι νόμοι είναι πάνω από τις υπουργικές αποφάσεις και το μόνο που αποδείχνει είναι την αυταρχική, αλαζονική και διασπαστική στάση της διοίκησης.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις άλλες παρατάξεις που έχουν στα ψηφοδέλτια τους υποψήφιους ΔΕ και οι οποίοι αποκλείστηκαν από την Διοίκηση και σαν έκφραση αντίστασης στην αλαζονεία της διοίκησης η Νέα Πορεία ζητά:

– Άρση του αποκλεισμού των υποψηφίων κατηγορίας ΔΕ που παρανόμως έθεσε εκτός διαδικασίας εκλογής ο Διοικητής

– Επανακατάθεση του ψηφοδελτίου της παράταξής μας, ώστε να συμπληρωθεί με 3 ακόμα συνάδελφους κατηγορίας ΔΕ.

Έτσι το ψηφοδέλτιο της Ν.Π. διαμορφώνεται ως εξής :

1. Αχλιόπτα Θεοδώρα, ΤΕ, νοσηλεύτρια,

2. Μαλίνογλου Νίκο, ΤΕ, νοσηλευτή και τους

3. Κυριαζίδη Δημήτρη, ΔΕ μάγειρα,

4. Κατσάνο Λάμπρο, ΔΕ, θερμαστή

5. Κόλλια Αντωνία (Νατάσσα), ΔΕ, διοικητικού

– Έτσι κι αλλιώς μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απαιτούμε για μια ακόμη φορά, την αναβολή των εκλογών σε συγκεκριμένη ημερομηνία το Σεπτέμβρη, όπως μια σειρά από νοσοκομεία έχουν αποφασίσει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα