ΣΕΡΚΑ: Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ Ζωγράφου, Δευτέρα 13 Μάρτη, 1:00μ.μ.

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Καθαριότητα, ΣΕΡΚΑ που καλεί σε κινητοποιήσεις για τις/τους απλήρωτες/ους εργαζόμενες/ους στην καθαριότητα, της εργολαβικής «the brothers», στο ΙΚΑ Ζωγράφου.

 

 

«Τζάμπα δεν δουλέψαμε ποτέ και για κανένα»

 

Διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ Ζωγράφου

Δευτέρα 13/3/2017 στη 1 μ.μ.

 

 

Απλήρωτο από τις αρχές Δεκέμβρη είναι το προσωπικό στην καθαριότητα στη Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΙΚΑ που εδρεύει στο Δήμο Ζωγράφου (Παπαδιαμαντοπούλου 87).

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι (παιδιά κάτω των 25 ετών) εργοδοτούνται από την εργολαβική εταιρία «Τhe brothers», ιδιοκτησίας Θεόδωρου Μουρτζή (με έδρα στην Πάτρα).

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, ο κ. Μουρτζής απέλυσε (προφορικά) την εργαζόμενη Κ.Ι. επειδή ζήτησε επίμονα τα δεδουλευμένα της. Όταν η Κ.Ι. του είπε «αφού με απολύεις, δώσε μου τα δεδουλευμένα μου», αυτός της απάντησε «θα πάρεις τα α…. μου», ενώ απείλησε και την σωματική της ακεραιότητα.

Εκπρόσωποι του ΣΕΡΚΑ πήραμε τηλέφωνο την Πέμπτη τον εργολάβο. Μόλις δηλώσαμε όνομα και ιδιότητα ο κ. Μουρτζής άρχισε να μας βρίζει ακατάσχετα και μας απείλησε, μεταξύ άλλων, ότι «θα μας βρει και θα μας ξεκοιλιάσει». Όλα αυτά ειπώθηκαν παρουσία όλων των εργαζομένων καθώς η τηλεφωνική επικοινωνία γινόταν με ανοιχτή ακρόαση.

Την ίδια μέρα κατέφτασαν στο ΙΚΑ με εταιρία κούριερ έγγραφα για να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Ήταν αποδείξεις πληρωμής για λεφτά που οι εργαζόμενοι δεν είχαν πάρει!!!

Μάλιστα το έγγραφο που καλούνταν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι έγραφε ότι πήραν την αμοιβή τους σε μετρητά και ότι οι υπογράφοντας δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση από την εταιρία.

Εξηγήσαμε στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να υπογράψουν και αυτοί μας είπαν ότι μέχρι σήμερα υπέγραφαν αυτά τα χαρτιά γιατί τους απειλούσαν πως αν δεν υπογράψουν δεν θα πληρωθούν και θα χάσουν τη δουλειά τους! Αυτή είναι μια πάγια ταχτική των εργολάβων καθαριότητας… «υπογράφεις ότι θέλω ή απολύεσαι!».

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και την ασυλία των εργολάβων.

Και αυτό το τέλος μπορούν να το βάλουν μόνο οι εργαζόμενοι!

 

Καλούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την

Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ στου Ζωγράφου (Παπαδιαμαντοπούλου 87)

Την Δευτέρα 13/3/2017 στη 1 μ.μ.

Διεκδικούμε:

  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα
  • Να κηρυχθεί η εταιρία του κ. Μουρτζή έκπτωτη σύμφωνα με το άρθρο 68 του νόμου 3863/2010, γιατί δεν τηρεί τις διατάξεις την εργατικής νομοθεσίας.

 

 

ΣΕΡΚΑ
Συνδικάτο Εργαζομένων στην Καθαριότητα
[email protected], www.facebook.com/ΣΕΡΚΑ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα