Σπουδαστικές εκλογές στην ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας

Του Θοδωρή Αναστόπουλου, "Ματσέτα"

Μειωμένη συμμετοχή κατά 150 άτομα είχαν οι φετινές σπουδαστικές εκλογές στη Σ.Δ.Ο του ΤΕΙ Αθήνας με αυτό να βοηθάει βασικά τη ΔΑΠ. Συγκεκριμένα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αύξηση των ψήφων της κατά 60 ανέβασε τα ποσοστά της κατά 5.29% (1489ψ. – 54,74%) καταφέρνοντας φέτος να πάρει για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου αυτοδυναμία. Η ΠΑΣΠ συνέχισε την κάθοδό της με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα (884ψ. – 32,50%) και πτώση 271 ψήφων και 7.47% σε σχέση με πέρσι μη μπορώντας πλέον να πείσει ότι είναι διαφορετική από την ΔΑΠ. Η Αριστερά συνολικά στη σχολή είχε μικρή άνοδο κατά 28 ψήφους, αναντίστοιχη με αυτή που είχε στα ΑΕΙ. Η ΠΚΣ είχε άνοδο 10ψ. σε σχέση με πέρσι (186ψ. – 6,84%). Ενώ η Αριστερή Ενωτική Κίνηση (ΜΑΤΣΕΤΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΤΥΟ) πήρε (96ψ. – 3,53%) ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τα δεδομένα των παρατάξεων και της αριστεράς στην σχολή. Πέρυσι η ΜΑΤΣΕΤΑ είχε πάρει 62 ψήφους και η ΑΡΕΝ 33 που αθροιστικά είναι σχεδόν ίδιο με το φετινό αποτέλεσμα μόνο που πέρυσι δεν είχαμε χωριστή κάθοδο δεύτερου ψηφοδελτίου από τα ΕΑΑΚ όπως έγινε φέτος. Επιπλέον αυτή η απόφαση πάρθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, μετά από πρόταση που έκανε η ΜΑΤΣΕΤΑ προς όλες τις αριστερές παρατάξεις της σχολής (κ΄ την Π.Κ.Σ), συναντώντας την ανταπόκριση της ΑΡΕΝ, την άρνηση της ΠΚΣ και την διασπαστική τακτική που ακολούθησαν τα Ε.Α.Α.Κ κεντρικά στη σχολή.

Πιο συγκεκριμένα μέλη του ΝΑΡ από άλλες σχολές που μας είπαν ότι εκπροσωπούσαν και την ΑΡΑΝ και την ΑΡΑΣ ενημέρωσαν τη ΜΑΤΣΕΤΑ, που εδώ και δύο χρόνια είναι το σχήμα των Ε.Α.ΑΚ στη σχολή, μια μέρα πριν τις εκλογές, ότι λόγω της συνεργασίας της στις εκλογές με τις δυνάμεις της ΑΡ.ΕΝ. δε μπορεί να βάλει πλέον στο ψηφοδέλτιό της ότι συμμετέχει στα Ε.Α.Α.Κ και αν το έκανε θα το μπλοκάριζαν τα Ε.Α.Α.Κ μέσω της έδρας που έχουν στο Κ.Σ της Ε.Σ.Ε.Ε. Επιπλέον κατέβασαν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο μαζί με την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ με δύο άτομα για να πάρουν τελικά 23ψ. που ουσιαστικά στέρησαν από το κοινό εγχείρημα της αριστεράς. Και όλα αυτά ερήμην των άλλων σχημάτων των ΕΑΑΚ στα ΤΕΙ Αθήνας και χωρίς να αναφέρουν καμία διαφωνία με το πρόγραμμα της Αριστερής Ενωτικής Κίνησης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι η αριστερά στη σχολή έχει πολύ μεγάλο και δύσκολο δρόμο να διανύσει για να πείσει και να δώσει ελπίδα και εναλλακτική στους σπουδαστές της Σ.Δ.Ο

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής