«Σάπιοι σαν το σύστημα τους!» – κυκλοφορεί το νέο τεύχος (384) του «Ξ»

Από χθες, Τετάρτη 22/1, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Ξ», αριθμός 384 για το διάστημα 22 Γενάρη με 5 Φλεβάρη. Ανάμεσα σε άλλα, μπορείτε να διαβάσετε:
 • Άρθρο της Σύνταξης: «Σάπιοι σαν το σύστημά τους. Μια συμμορία ληστών – αυτοί μας κυβερνούν»

 • Πρωτοβουλία των 1.000: εκδήλωση για την κρίση και την αριστερά

 • Επίθεση της Forthnet στο σωματείο των εργαζομένων

 • Το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ

 • 22 δισ. € από τις τσέπες μας, δώρο στους τραπεζίτες

 • Η Αριστερά προ των πυλών! Υπάρχει ανάγκη συμβιβασμού;

 • Το λαϊκό κίνημα απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

 • Tην ομιλία της συντρόφισσας Κσάμα Σαγουάντ στην ανάληψη των καθηκόντων της στο δημοτικό συμβούλιο του Σιάτλ στις ΗΠΑ

 • Η εκστρατεία για 15 δολάρια την ώρα κατώτατο μισθό στις ΗΠΑ, «15 now!»

 • Η έκδοση του Συνδικάτου Πυροσβεστών Βρετανίας (FBU) μέσα από την οποία ζητά την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

 • Ένα σπίτι για τον Snowden – καμπάνια για την παροχή ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν

 • Φρένο από το ΣτΕ στην εκτροπή του Αχελώου

 • Περιβαλλοντική υποβάθμιση στη Βόρεια Χαλκιδική

 • Χρυσή Αυγή – γιατί μέσα οι 3, έξω οι άλλοι 3;

 • Από τη δράση μας

 1. Μήνας αντιφασιστικής δράσης
 2. Αντιφασιστική εκδήλωση στην Παλλήνη
 3. Βόλος – εκδήλωση για τα σκουπίδια
 4. Πρωτοβουλία Νίκαιας ενάντια στο φασισμό και τη φτώχεια
 5. Θεσ/νίκη –  συνάντηση συλλογικοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις 25/1
 6. Σκουριές – ραντεβού στις 26/1

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα από τις τοπικές οργανώσεις του «Ξ», επικοινωνώντας μαζί μας μέσω του www.xekinima.org, ή [email protected] ή τηλεφωνώντας στα γραφεία μας:

Αθήνα 210-2283018 – 019

Θεσ/νίκη 2310-540432

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αναγνώστες μας ότι μπορούν να γίνουν συνδρομητές στην εφημερίδα με κόστος 25 ευρώ για την ετήσια συνδρομή, ποσό το οποίο μπορεί να πληρωθεί και τμηματικά. Η αποστολή γίνεται την ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας, η οποία θα βρίσκεται στα χέρια σας εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Ακολουθεί το κύριο άρθρο του τρέχοντος τεύχους

Σάπιοι σαν το σύστημα τους!

Μια συμμορία ληστών! Αυτοί μας κυβερνούν!

Η εικόνα που εμφανίζει η άρχουσα ελίτ της χώρας είναι σχεδόν αδύνατο να περιγραφεί με λέξεις. Μια συμμορία διοικεί με μοναδικό κριτήριο το πλιάτσικο – υποταγμένη εντελώς και απόλυτα στα αφεντικά τους: τους Έλληνες τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβους και βιομηχάνους, πειθήνια όργανα των πολυεθνικών της ΕΕ και της Μέρκελ.

Όλοι αυτοί, οι διοικούντες, «τρώνε» με χρυσά κουτάλια, κλέβουν δισεκατομμύρια και την ίδια στιγμή ξεζουμίζουν το 90% του ελληνικού λαού.

Να μερικά από τα «καθημερινά» και απίστευτα:

 • Το ΔΝΤ πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου κούρεμα του χρέους κι αυτός αρνήθηκε!!

 • Το ΔΝΤ πρότεινε στην παρούσα κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Στουρνάρα κούρεμα του χρέους κι αυτός επίσης αρνήθηκε! Και οι δυο φοβόντουσαν τις αντιδράσεις της Γερμανίας.

 • Το χρέος ξεκίνησε από 300 δις € το 2009 και παραμένει στο ίδιο ποσό περίπου και σήμερα. Είναι στο 170% του ΑΕΠ!

 • Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσω της οποίας το δημόσιο πήρε τις μετοχές των τραπεζών, ετοιμάζεται να τους τις επιστρέψει, με τιμή κάτω από τη μισή της αξίας τους, χαρίζοντας τους έτσι (ακόμα) 22 δις ευρώ! (Δείτε μεσαίες σελίδες)

 • Όλοι τους είναι χωμένοι μέσα στις μίζες, τη διαφθορά και τη ληστεία του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού. Ο Τσοχατζόπουλος και οι φίλοι του, ο Παπαντωνίου, ο Βενιζέλος, οι Λιάπηδες, οι Τομπούλογλου – μια ατέλειωτη λίστα κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «τρώνε και πίνουνε» κλέβοντας δισεκατομμύρια από τον ελληνικό λαό που στενάζει.

 • Λένε ότι θα βάλουν τάξη στον δημόσιο τομέα, αυτοί που τον ληστεύουν κάθε μέρα! Και στο όνομα της πάταξης της διαφθοράς που οι ίδιοι δημιουργούν συνεχίζουν την επίθεση ενάντια σε ότι έχει απομείνει.

 • Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και τις κατασχέσεις σπιτιών!

Αυτό το πλιάτσικο πρέπει να τελειώσει! Αυτή η συμμορία πρέπει να φύγει! Ότι μετράνε μέρες, αυτό είναι καθαρό. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ακόμα και από τις φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση δημοσκοπικές εταιρίες δεν αφήνουν αμφιβολίες.

Η ελληνική κοινωνία στρέφεται προς μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα. Αυτή την τάση, προς μια κυβέρνηση της Αριστεράς, έχει υποχρέωση να την στηρίξει το σύνολο της Αριστεράς. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να φύγει η συμμορία των Τροϊκανών που έχει ρημάξει τις ζωές εκατομμυρίων.

Αυτό δεν σημαίνει αυταπάτες στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στις πολιτικές που αντιπροσωπεύει και προβάλλει η ηγεσία του – ή καλύτερα η πλειοψηφία στην ηγετική του ομάδα. Κάθε άλλο. Η πάλη για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και η εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, και πρέπει, να συνοδεύεται από την πιο σκληρή κριτική στις επιλογές της ηγεσίας.

Μάλιστα, αυτός είναι ο πιο εύκολος, για να μην πούμε ο μόνος τρόπος να πάει η συζήτηση, πλατιά, μαζικά, μέσα στην κοινωνία για το θέμα του ποιο είναι το πρόγραμμα που θα μας βγάλει απ’ αυτή την κρίση. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να υιοθετηθεί μόνο από την Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα. Γιατί είναι ένα πρόγραμμα σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα, με το κεφάλαιο, με το κατεστημένο και τις ελίτ της Ε.Ε. Είναι ένα πρόγραμμα σοσιαλιστικής μετάβασης και προοπτικής.

Μπροστά μας έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Στη βάση ενός σοσιαλιστικού προγράμματος και στη βάση της συνεργασίας, η Αριστερά μπορεί να σαρώσει! Σ’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ή υπερβολή! Και κάτι τέτοιο θα επιταχύνει με εξαιρετικό τρόπο την πτώση των κυβερνώντων.

Αυτό το καθήκον είναι μπροστά μας, με άμεσο τρόπο. Τεράστια τμήματα της εκλογικής βάσης και των 3 σχηματισμών της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτό ακριβώς επιζητούν. Οι ηγεσίες βρίσκονται πίσω από τις ανάγκες. Οι πρωτοβουλίες από τα κάτω είναι απαραίτητες όσο ποτέ! Η συνεύρεση των αγωνιστών από τους διαφορετικούς σχηματισμούς της Αριστεράς που κατανοούν αυτό το καθήκον σε κοινές συναντήσεις για τον συντονισμό του βηματισμού τους είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα